Какво никога да не казвате на шефа си

...за да не съжалявате след това
31 мар 2012 11:05,
39
Какво никога да не казвате на шефа си
Снимка: sxc.hu

Във вашата кариера несъмнено ще ви се случи да кажете някоя глупава реплика на колега или шеф, за която да съжалявате след това. Няма идеално хора и не винаги сме концентрирани на 100% върху думите си. Не сме роботи, а хора и понякога казваме неща под действието на емоциите, които не сме премислили добре. Но кои са нещата, които ако произнесем пред шефа си, може да имат неблагоприятни последствия? Вижте списък с тях:

„Невъзможно. Това не може да бъде направено." Дори задачата, която ви е възложена да ви изглежда невъзможна за изпълнение, не изказвайте толкова категорично мнение, защото е признак на безразличие и липса на каквото и да е усилие за постигане на целта. Най-добре помислете как да убедите с логични аргументи шефа си кое трябва да бъде променено в проекта.

„Това ли е най-доброто, което можаха да измислят?" Тази реплика казана по отношение на подготовката за някако корпоративно събитие или парти пред колеги и евентуално стигнала до ушите на шефа ви, няма да се отрази добре на репутацията ви. Тези думи подценяват усилията, положени от някой, най-вероятно мениджъра ви, да организира някаква дейност извън офиса. Казани със саркастичен тон, те са далеч от градивната критика и много по-близо до подигравката. Така директно си пробивате път към „черния списък" на шефа ви.

„Това не е мой проблем!" Тази реплика предполага,че ваш колега или шеф са изправени пред някакво затруднение и имат нужда от съдействие. Такъв директен отказ е признак за липса на екипност и социални умения у вас. Ако сте затрупани с работа и няма как да поемете още един ангажимент, кажете го по любезен начин, така че да бъдете разбрани правилно.

Вижте остабалите реплики в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
Радвам се ,че мислиш така.Явно съм сгрешил в преценката си ,но живота показва,че човека с принципи не е полезен за себе си и другите около него.Продължавай така,дано успееш .
15
1
 
53
 
! Отговори
st.anger преди 12 години
- шефе, моля те ми вдигни заплатата! - Невъзможно. Това не може да бъде направено! - ама, не мога да си плащам сметките ! - Това не е мой проблем!Така може, нали?
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 13Ни нямаш никакъв опит,а и времето ще покаже.А за копеленцата ,питай *** къде те е правила и в какво състояние е била тогава,защото продукта на нейната първичност е идиотчето написало коментар на позиция 13 във форума !
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълни глупости. Който е близък с шева, каквото и да изръси няма проблем. който не е, шефа гледа да се хване за всяка дума и да му прави мръсно, в повечето случаи ей така за спорта. И в Бг и по света има доста комплексирани ***.
12
4
 
8
 
! Отговори
до жена 7 преди 12 години
Скъпа !Имам честа да наблюдавам ,такива млади момичета като тебе и установявам следното: първо разговора е делови,като за всяко твое действие,особено провокирано по твоя инициатива желание да се докажеш,независимо дали е правилно или не си непрекъснато лъскана и окуражавана,след това следват беседи от личен характер,в последствие банкети,вечери и интимности за двама и после любов,кола,подаръци, и власт на работното место.Едва тогава идва с времето друго по хубава и колата се взима,властта също
11
6
 
14
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
значи, жената казва ,че не му прави евала,и ти веднага "правиш ли бърдуци", ей много прости хора има на тоя свят
10
8
 
5
 
! Отговори
жена до 9 преди 12 години
Не, шмате не правя,защото уважавам себе си....други въпроси???
9
4
 
13
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
*** бърдуци прайш ли през обедните почивки?Такива кът тебе ги знаем:)))
8
1
 
2
 
! Отговори
жена до 7 преди 12 години
Какво имаш предвид?
7
2
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Добре,много-хубаво,но помни какво си прочела днес във форума.Поздрави !
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da va eva u pa4avrite
5
3
 
21
 
! Отговори
жена преди 12 години
Изобщо не ми пука.Казвам му всичко в очите и това е,даже и съм забелязала,че така повече ме уважава
4
3
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Ми то всеки некадърник,като не може да се реализира в професията става много близък със шефа.,А за младите момета какво би могло да се каже :Щтракайте се докато можете и до момента когато ще бъдете заменени с друга.
3
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шефовете в България са пълни нещастници .. няма такива жалки , мизерни и стиснати *** ..
2
5
 
15
 
! Отговори
ами преди 12 години
Да ти е.а майката и тем подобни! А на 1 -та еми явно му се пускаш да те чегари с кожената писалка!Браво -ама се пази да не забременееш
1
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм много близка с шефа, така,че нямам проблем