В Къщата успелите си мълчахме, чуваше се само думата на три луди!

С театъра открих нов свят, каза Стойка пред Dnes.bg
Обновена: 19 дек 2012 14:52 | 19 дек 2012 10:22, Петя Славова
135
В Къщата успелите си мълчахме, чуваше се само думата на три луди!
Стойка. Снимка: Булфото

Коледа и Нова година Стойка ще прекара със своя приятел Мариан, с когото са от пет години заедно. Ще се събират първо в неговото, а после и в нейното семейство. Ето какво каза още участничката в Биг Брадър пред Dnes.bg

Как се чувстваш извън Къщата?

Не на себе си. Всичко ми е странно и различно. Радвам се, че вчера се прибрах у дома и всичко бе украсено коледно. Странното е, че домът ми се стори твърде малък, тъй като Къщата е огромна. Може би ще се адаптирам още няколко дни. Сутринта проведох два много важни за мен разговора с хора, които много уважавам и обичам. За мен бе важно да разбера, че не са изтрили телефонния ми номер и ще продължат да работят с мен. Това осмисли днешния ми ден. Иначе това издание ми бе много трудно. В първото си участие бях на 25 години – възраст, на която човек лесно приема промените в живота си. Тогава мога да кажа, че не съм имала особени критерии какъв да бъде животът ми и какво искам да правя, какви хора в живота ми могат да ми помогнат да осъзнавам нови неща, да преоткривам. Нямах път, така е много лесно. Седиш и си говориш за днес – ще пия кафе, ще измия чиниите, ще сготвя свинско с картофи... Не че е лошо, но няма друго. Няма я живинката, която ти казва, че в този живот искаш да направиш нещо и да преминеш през някакви препятствия. И когато влязох сега, открих, че всъщност бяха малко хората, които изобщо мислиха за тези неща. Съквартирантите си говориха: Днес ще ядем свинско с картофи и това беше целият им живот. Затова ми беше много трудно в Къщата. От една страна, исках да се адаптирам в ситуацията и си казвах: "Добре, поставена съм тук и мога да вляза в нея", но цялото ми същество се противеше. Като минаха ден, два, три..., имаш чувството, че ще гръмнеш.

Затова ли се случиха и конфликтите с някои хора?

Конфликтите се случиха, защото в началото на престоя ни, когато все още бяхме в добри отношения с „хорото“, те те разпитват – какво правиш в живота, имаш ли си приятел, и как е...Трудно ги разбираш, но проявяваш търпение и отговаряш честно. В следващия момент почваш да чуваш коментари за себе си, които се носят в пространството. Преглъщаш един-два пъти, но след това приключваш. Разбираш, че срещу себе си имаш едни хора, които не само са елементарни, абсолютно ограничени във всяко едно отношение, а демонстрират самочувствие, все едно са най-големият фактор, най-големите звезди в България. Хора, които освен да правят свинско с картофи, не могат нищо друго. В един момент никой нищо не им казва. И се получава така, че хора, които са постигнали повече в живота – мълчим и ги гледаме, а се чува само думата на три луди жени, които влизат в разговорите на всички.

А кое най-много ти допадна в този престой?

Имаше няколко забавни мисии - една вечер, в която Миро беше жаба. И понеже в тези две седмици не знаеш къде се намираш, това ми се стори много силно.

Как се промени живота ти след първия Биг Брадър?

Радвам се, че участвах в това предаване преди толкова години, защото това, което стана, бе да се върна в България. По това време аз живеех в Италия и участието ми в това предаване и ангажиментите, които имах, свързани с участието ми, ме накараха да остана тук. Случайно стана преоткриването ми с актьорството. Преди това не съм имала интерес към театъра. На шега един приятел ми каза, че ме е гледал и че ставам за актриса. Нямах самочувствие. Мислих, че хората, които кандидатстват актьорско майсторство, са умни хора, начетени, които имат аналитично мислене и могат да анализират свръх трудни текстове. Казах му, че не мога да се явя, защото нямам такива качества. А той ми каза, че са глупости нещата, които си мисля. На шега подготвих текст, явих се и ме приеха. И открих нов свят. Най-малкото защото се срещаш с велики хора, направили нещо изключително, достойни за България. Тръгваш по техния път. Мечтая да стигна на половината на техния.

Кой е преподавателят, който най-много те е вдъхновил?

Режисьорът Възкресия Вихърова. Тя е моят идол. Енциклопедия – всеки път, като говоря с нея, се чувствам като Вяра, Надежда и Любов. Мечтая за дните, в които ще я видя. Идол ми е в правенето на театър. Тя е будител. Тя трябва да бъде известна, а не хора като тризначките или Пацо.

Той също иска да участва в киното и театъра.

Разбрах, това е толкова нелепо. Такъв тип изказвания омаловажават къртовския труд, който полага всеки актьор да изгради ролята си в едно представление.

Извън предаването...

Продължавам да се занимавам с театър. Януари ми предстои „Кървава сватба“ на Лорка. Ще се играе в Институт "Сервантес". Предстоят ми и нови проекти, свързани с детско представление, което показва деца в неравностойно положение. Спектакълът показва какъв е светът на децата с двигателни увреждания. Искаме да разкрием на нашите деца, които виждаме всеки ден в училище, как живеят техните връстници, които не прекрачват лесно прага на училище, но също имат сърце, душа и са част от нашето общество. Правим го чрез едно увлекателно представление. Идеята за този спектакъл дойде, след като бях в Армения и участвах в един проект за работа с деца с ментални увреждания. Казва се „Открий ме“. То е направено от български и арменски артисти и бе много добре прието. Играли сме го и тук. Идеята е да го играем в училищата безплатно. Трябва да приемем в обществото различните. Ако може да се каже, че в Къщата съм била различна, защото съм имала различен начин на живот, видяхме, че у нас такава толерантност не съществува.

Освен за театър замисляш ли се да участваш и в кино проекти?

Искам, разбира се. В момента уча магистратура "Кино и тв режисура" и се надявам да се занимавам и с това, защото е моя професия. Не защото искам да съм на екран, а защото искам да уча и владея тази професия. Искам един ден да си кажа сама на себе си, че имам познанията и се чувствам сигурна в нея.

Всъщност това не е ли занаят?

Именно занаят. Това казва и Възкресия: „Уча ви на прост занаят“. Точно това най-много ми харесва. Има такива детайли, които могат много да ти помогнат, за да направиш цялостен персонаж и тя тези познания ги има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"В Къщата успелите си мълчахме, чуваше се само думата на три луди! "Тая хептен се е самозабравила - тя успялата. Не знам тризначките колко са луди ама тя ги превъзхождаше по лудост. И с тези болни претенции , че е повече от другите имам чувството, че избива комплекси. Пази Боже сляпо да прогледне. Момичето излязло от село, ама селото не е излязло от момичето. Личи, че е попрочела книжки и се е налапала с термини и се е понаучила да се изказва, но простакесата в нея си остава. Най-са ми досадни начетените простаци и ***.
82
7
 
16
 
! Отговори
4efo преди 11 години
Аз не знам какъв социопат трябва да си, за да седнеш и да изпишеш 13676545 реда и да анализираш същество като въпросната от статията?
81
3
 
41
 
! Отговори
Баш Бай Брадър преди 11 години
В предишното си участие Стойка беше смешното девойче с убийствен провинициален акцент, който логично оформи прякора й. Не я запомнихме с нищо друго. Безинтересно, скучно дърво.Днес Стойка е завършила курсове по актьорско майсторство, което я кара да сънува кариера не видях сериозно основание. Без ни най-малка причина се изживява като актриса, чиито способности лъснаха при шумния провал в мисия, изискваща преди всичко актьорски умения. Явно и на сцената е трагедия. Стойка, Всяка сутрин става и мие. Tова е поза, целяща да представи девойчето в добра светлина ами да, като няма с какво друго. Дотук окей чистотата е хубаво нещо. Но изниква въпросът защо ПИпИрудата обвини Тризначките, че готвят? Bероятно ги приема като конкуренция, понеже това са две отличителни характеристики на добрата домакиня миене и готвене. По каква шантава, пИпИрудена логика нейното е похвално, а тяхното друго не могат? Tя да не ни е изненадала с нещо различно? Ако е сънувала, нека сподели, защото ние не сме видяли положителни елементи в поведението й. Психясалата ПИпИруда непрекъснато недоволства от нещо. В началото я оправдавах с мисията Примадона, но после разбрах, че е до характер. Tормозът й над останалите граничи с този на Панайот не случайно и с него размениха гръмотевици. След всичките й шизофренични изблици Стойка покори нови висоти на нечовешката наглост, прехвърляйки на Тризначките своите собствени недостатъци. Tук вече всеки нормален човек би трябвало да я заплюе. Безпристрастните наблюдатели сигурно са забелязали, че Стойка изобщо не се нуждае от дразнител за да избухне, понеже най-често тя е дразнителят. Като пример ще посоча мисията с беленето на картофи. Биг Брадър специално предупреди Искам обелване, а не рязане! Въпреки това ПИпИрудата приложи селските си номерца, започвайки здраво дялкане. С незаслуженото предимство нейният отбор победи. От загубилите Миро извърши проверката, забеляза очевидната шашма, но като уравновесен човек не го превърна в проблем и всичко отмина. Обаче за Стойка не беше достатъчно да затлъстява върху дивана, докато загубилите мият тоалетната с четки за зъби, и реши да дразни, натяквайки кой е победител. Tова вече изкара от нерви Миро, който й припомни, че една треторазредна актриса няма основание чак пък толкова да се надува. В отговор Стойка го зарина с обидни думи и дюдюкане, което не й попречи след време да изтърси Hе съм му казала една лоша приказка.Бива наглост, бива, ама нейното разби многогодишни рекорди. Според вас тя ли е *** или смята наблюдателите за късопаметни? А все още ли се хващате на лицемерната й усмивка от типa Черна мамба напада? Съвсем сериозно: заради невероятно простата девойка Стойка би трябвало да назначат не само охрана, но и дежурен психиатър с добре заредена аптечка клас Цяла Менделеева таблица и приятели. Добре ще е ако включат и лечебна бухалка за всеки случай. ПИпИрудата какво има? Голи фантазии. Tеатралната й кариера е съизмерима с клоун на детско парти. Имала път в живота! Да, през полето, сред овцете. Честито! Приятел я чакал навън! Cъщият присъства веднъж в студиото. Cамо на мен ли ми се стори, че е гей? Опа, Стойка да не се окаже в ролята на параван за прикрит хомосексуалист? Явно е измъчвана от неизвестни житейски неволи доказват го истеричните й пристъпи. Hямаше да изпада в такива, ако животът й беше какъвто го описва.
80
2
 
28
 
! Отговори
ХХ преди 11 години
АКО НЕ ГОВОРЕШЕ НА *** ЩЕШЕ ДА Е ПО ДОБРЕ И СТИГА С ТОВА АКТРИСА НЕКА ХОРАТА ДА КАЖАТ - НАПРАВИ ЛОШО ВПЕЧАТЛЕНИЕ КАТО НЕ СЕ КАЧИ НА СЦЕНАТА ДА ПОЗДРАВИШ ЛЕСТЕР
79
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един съвет към Стойка звиздъта.Стойке не ставаш,особено за актриса.
78
45
 
8
 
! Отговори
Иванова преди 11 години
Стойче, ти си 1. Само ти показа на някои хора къде им е мястото и какво представляват. съжалявам тези, които само гледаха сеир и не ти помогнаха. Успех!
77
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още едно неадекватно недоразумение в публичното пространство
76
2
 
16
 
! Отговори
аа преди 11 години
хахаха
75
5
 
47
 
! Отговори
Gost преди 11 години
Айде да завърши ВИТИЗ,а не Нов български,където ако можеш да платиш няколкото хиляди за семестър,можеш да учиш всичко.Егати иселската тетка и въобще всички *** дето насила ги правите "звизди".Личи си,че не е ***,обаче голяма звездомания ятресе тая тьотя.Винаги ми е правило впечатление,че успелите и кадърни хора се държат естествено и не се големеят /Райна Кабаиванска, никола Гюзелев, големите български актьори,за разлика от безгпраничното самучовствие и превземки на чалгаргите Цуца,Муца и т.
74
4
 
32
 
! Отговори
me преди 11 години
Ми хубаво, учи, работи, има проекти. Браво! Но това не и дава право да се държи като истеричен психопат в Къщата. Не знам каква е тая мания да се звездеят и като някой не им признае колко са велики да се сърдят. В случая, скандалите станаха, защото тризначките се обявиха за единствени звезди и останалите "звезди" просто не можаха да го приемат. Щеше да е смешно, ако не беше толкова грозно и страшно.
73
0
 
11
 
! Отговори
o. Krit преди 11 години
Bravo 82... taia to4no prili4a na selska tetka!!!! Kak se obli4a samo... Goliamo i e samo4uvstvieto.... Mnogo vajno, 4e se zanimavala s teatar !!! Mnogo mi e antipati4na i se radvam, 4e ne spe4eli !!!
72
3
 
42
 
! Отговори
Свинско с картофи преди 11 години
Толкова да ме разочарова това момиче. За каква се е помислила и как си позволява да е толкова истерична, надменна и хвръкнала в облаците? Отиде си ВЕЛИК АКТЬОР-ГЕОРГИ КАЛОЯНЧЕВ, който дори веднъж не сме чули да изтъква актьорските си способности толкова години! А тая мръхла вчерашна, доксоро не можеше *** сама да си забърше, седнала да обяснява за артистизма и тази професия, да се фукляви коооолко била добра! Сега аз ще те цитирам, Стойке: "Ква си ти ***!?!?!"
71
5
 
21
 
! Отговори
Мангоджери преди 11 години
Не знам има ли талант, но съм убеден че е Хитруша!
70
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стойка актриса?Селска тетка е тя,никаква актриса,видяхме я как чете обръщението си на финала.
69
7
 
47
 
! Отговори
колега преди 11 години
Проста с липса на елементарна обща култура,светоусещане и емоционалност на селска тетка,егоцентрична,комплексирана......милата иска да е актриса...ХО,ХО,ХО....Весела Коледа:))
68
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един съвет от мен, Стойке !!! Не ставаш за актриса !!!
67
6
 
54
 
! Отговори
Uly преди 11 години
Какво е да си успял ? Успех е от диалектен говор да се научиш да говориш правилно . От дебела да станеш по-нармална .Но аз познамам едно комшиче , стройно високо момиче , завърши езикова гимназия - френска , замина и завърши във Франция , после печелило стипендия за Харвард - то никога няма да участва в такова предаване и не счита себеси за успяла . А тя е по- красива , по- умна , знае чужди езици - книжовно !
66
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз, като гледам актрисата Стойка, и диколтето и, много ми се иска да изиграем нещо класическо. Да кажем-Шекспир. Заставам пред Стойка и рецитирам: Жулието, шъ ти скоча на балкона...и т.н.Маестро, извинявай.
65
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да учи, ако не и идва отвътре нищо не става.А на нея определено не и идва отвътре.Аз като един *** зрител, неразбиращ нищо от театър и кино, ми е адски фалшива и изкуствена.Не бих гледал постановка или филм с нея.Просто не го умее.
64
12
 
32
 
! Отговори
кудкудяяк преди 11 години
тризначките са искрени и точни.Стойка е пази Боже... и т.н.