Бил Гейтс: Стив Джобс винаги е бил по-готин от мен

Той беше брилянтен, отсече основателят на Microsoft
1 фев 2013 20:18,
66
Бил Гейтс: Стив Джобс винаги е бил по-готин от мен
Бил Гейтс. Снимка: Reuters

Основателят на Microsoft Бил Гейтс не дава често интервюта. Преди два дни обаче той се появи в американското телевизионно шоу Colbert Report, където даде интервю. В по принцип сатиричното шоу домакинът Стивън Колбърт често приветства знаменитости и често ги конфронтира с повече или по-малко искрени въпроси.

В предаването от четвъртък (31 януари) телевизионерът обърна внимание на Бил Гейтс на факта, че съоснователят на Apple Стив Джобс често е наричан „много готин“ заради няколко добри продукти, които и днес се продават доста добре. За сметка на това Гейтс въпреки благотворителните си ангажименти, не се ползвал със същото уважение.

"Не се ли дразните, че понякога се разхождате напред-назад в опит да спасите света, но той е запомнен като готиния човек", попита Колбърт, на което Гейтс отговори лесно: "Той винаги е бил по-готин от мен".

"Той беше брилянтен. Той имаше свой собствен стил, свой подход. Моят стил е малко по-целеустремен, отколкото бе неговият".

Гейтс, който все още е председател на борда на директорите на Microsoft, но се пенсионира през 2008 г. от ежедневните операции, каза също така, че гледа назад във времето с носталгия за активното си време в корпорацията.

"Да, липсва ми интензивността. Това бе феноменално удоволствие. Изграждането на най-влиятелната софтуерна компания в света бе най-якото нещо, което някога съм направил“, каза Гейтс.

Дори ако тези твърдения на Гейтс са автентични и честни, тъй като той и по-рано е правил подобни изявления, интервюта на Colbert Report не винаги трябва да бъдат вземани на сериозно. Така например американският политик Робърт Уекслър попадна под тежка критика, след като преди година в шоуто даде забавен, но провокативен отговор, който бе окачествен от медиите като констатация на факт.

Още бизнес новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Учителот преди 11 години
До Гошо ***, и да ти го обясним по-умен няма станеш.
46
2
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
А бе уж е Гейтс ама женен с деца. Не го разбирам това ама аз си си *** от Кривунделово. Ако може да ми обясните, ако не - да сте живи и здрави.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам защо хората трябва да ги противопоставят - и двамата допринесоха много чрез конкуренцията. Ако нямаше конкуренция, нямаше да можем да избираме между Mac и Windows. Хубаво е, че ги има и двете операционни среди.
44
1
 
2
 
! Отговори
Боян преди 11 години
120 e-mail-А му пращам на тоя талант и все още ми се прави за 1 милион $ дано преди да умре да помисли и за нас .. инвестицията ще е правилна :)
43
0
 
6
 
! Отговори
силиконов пират преди 11 години
На писалите по долу само ще кажа, да сега зад Бил стоят много хора в различни екипи - но навремето са били само той и Пол Алън, даже преди да създадат Майкрософт Бил си е имал друга софтуерна фирма и е писал сам софтуера си, правил е това и доста дълго след като майкрософт станаха големи, преглеждал е кодовете на екипите си, поправял е грешки... Докато чичко ви Стив нищо не еправил сам, всичко дължи на хората зад себе си, като се започне със Стив Возняк.
42
1
 
5
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Жената на Айнщаин е била сръбкиня( справка всички световни енциклопедии), а 2 му биографи пишат са тази жена. Има научни статии от това време с нейното име, но след като остава сама и се грижи за 2 си момчета ( едното от които болно) продължава да работи, но с по-малка сила ( защото и тогава от наука пари не са идвали). А лошото е, че напреден план за бизнесмени Гейтс и Джобс, а не тези които работят истински ( те винаги са на 2 линия,независимо мъже или жени)
41
0
 
6
 
! Отговори
mrmagooo преди 11 години
Ей тва е чичо ви Бил е много голям мъж вижте какви неща си признава....
40
2
 
2
 
! Отговори
3 преди 11 години
До АнонименА ти ставаш, а? :)
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И двамата за нищо не стават!
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Занимавам се точно дизайн на Операционни Системи (зад океана) "EPIC FAIL
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Занимавам се точно с дизайн на Операционни Системи (зад океана) и потвърждавам #1, че има много хора останали почти анонимни за сметка на Гейтс и Джобс. Като започнем с хората създали програмните езици като като Тони Хауър. Истинските герои наистина са Кен Томпсън и Денис Ричи - всичко след създаването на ЮНИКС са подобрения или изменения (като добавим и по-новите RTOS). Дори Windowsa e краден Unix X Window. Не съм от поклонниците на конспиративните теории, но съдбите на Гейтс и Джобс се свързва
36
0
 
2
 
! Отговори
Ivo преди 11 години
До Мила:Права си, до някъде. Същото може да се каже за тези момчета, които стоят зад Гейтс и Джобс, които реално са създали нещо но сами нямаше да постигнат абсолютно нищо. Като напарим Стив Возняк реалният създател на Епъл-1, който искал проста да бъде инженер и нищо повече.
35
0
 
14
 
! Отговори
за 50 преди 11 години
Ако искате да се по -убедителна напишете, че жена му е била македонка и тя е измислита теорията за относителността.......
34
9
 
9
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Айнщаин е гениален,след като жена му ( сръбкиня ) му написва 90% от науката. След това той я изостава, забравя за синовете си ( едното момче и с заболяване ) и повече нищо велико не не създава, а само това, което е взел от жена си. Истината е, че зад Гейтс и Джобс стоят талантливи момчета и момичета, които има дават престиж, сила и мощ. А дали двамата само те, без други зад гърба си повече от нискоразредна С, или начално нещо щяха да направят. Никога. Мина времето на самостоятелните гении
33
1
 
2
 
! Отговори
* преди 11 години
Гледам сравнявате предприемачи с политици... глупаво.Microsoft си е Microsoft, Apple са си Apple. Нито Apple е новият Microsoft, нито обратното.Притиснителното е, че откакто го няма Джобс нещата вървят зле.
32
7
 
6
 
! Отговори
kireza преди 11 години
До ВладоПърво,съм по големичък от Бил,второ за помощ няма да благодаря защото винаги съм бил на ЛИНУКС,трето баща му наистина ми помогна през 1956 година като ми прати писалка - бомба с балон,много се грижеха за нас децата,има още десетина но те вече починаха!А за несретник.....не е много но постигнах всичко с моята една ръка,КРЕТЕНЧЕ НЕДОНОСЕНО....
31
5
 
2
 
! Отговори
чур преди 11 години
До имащаз имам повече от теб. но дотук. епъл стана новия майкрософт.
30
7
 
2
 
! Отговори
имащ преди 11 години
Аз има 3 мака. Уйндоус е за плебеите.
29
1
 
2
 
! Отговори
до Бил преди 11 години
Аре стига лицемерничи ся и ти!
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А дали му го каза, докато беше жив? Сега няма какво да ни го казваш на нас, защото за нас това е без значение (нито пък ще ни станеш по-симпатичен).