Може да съм пухкава, но пък ми е добре по бански!

Как се прави кариера, ако не си кльощава
18 май 2013 16:11,
97
Може да съм пухкава, но пък ми е добре по бански!
Джени Рънк Снимка: Facebook

Джени Рънк е един от моделите, които са смятани за по-пълни, защото не се вписват в критериите за популярните момичета от кориците. И определено смята, че манията по теглото и размерите трябва да спре.

Тя носи десети размер (европейски 44) при обичаен от 0 до 4 за модел. Първата й фотосесия е през 2001 г.

Пред BBC Рънк разказва за проблемите, които са я съпътствали в живота й, свързани с теглото.
Шведската компания H&M реши да наеме по-пълни модели, за да представят колекцията им от бански костюми, и предизвика сериозна обществена дискусия. Джени Рънк обаче смята, че е време светът да спре с вманиачаването по теглото.

„Нямах никаква представа, че кампанията ще стане толкова популярна. Аз съм от този тип хора, които четат книги, играят видео игри и са прекалено привързани към котката си“, разказва тя. Рънк обяснява, че внезапната й публичност в началото е била шокираща. „Стори ми се странно, когато установих, че хората обръщат толкова внимание на това как тялото ми изглежда по бански, след като дори аз не се вглеждам толкова“.

Във Facebook страницата си Джени е събрала над 2000 харесвания за 24 часа. Тогава е решила, че ще използва възможността да направи света по-толерантен. Някои от почитателките ми казаха, че увереността ми ги е вдъхновила да носят бански костюм от две части за първи път от много години.

Точно това съм искала винаги да постигна – да накарам хората да се чувстват добре дори когато не вписват в рамките, наложени в обществото.

Посланието е особено важно за момичетата в тинейджърска възраст, защото периодът е тежък - необходима им е цялата помощ и подкрепа, от която имат нужда. Джени разказва за проблемите си в тази възраст. „Бях висока 175 сантиметра, носех дрехи 10-и размер и завиждах на момичетата, чиито приятели можеха да ги вдигнат и носят на ръце“.

В спортните часове е носела анцузи, докато съученичките й – къси панталонки. „Освен това имах къдрава коса, носех тиранти и очила, които допълнително привличаха погледите към мен. На всичкото отгоре винаги съм била тромава, така че юношеската ми възраст не премина леко“, спомня си Джени.

„След като оцелях, реших, че трябва да покажа на момичетата, които преминават през същото, че трябва да се приемат такива каквито са. Всеки трябва да се фокусира върху най-добрите си страни и да загърби недостатъците си.“

Джени никога не се е възприемала като модел, но след като я открили, са й предложили ми да свали килограми до четвърти размер (европейски 38) или да остане десети и да започне кариера като един от по-пълните модели - „знаех, че тялото ми никога не е било предназначено да е по-слабо“, твърда е Джени.

„Хората не правят разлика между по-пълните и дебелите хора и се възприема като грозно. Това е пълен абсурд, защото повечето жени, които спадат към тази група, всъщност се вписват в рамките на средностатистическото тегло. Няма да споря, че някои модели дрехи изглеждат по-добре на определени тела“, казва тя.

Според Джени Рънк обаче негативното отношение по адрес на по-пълните жени трябва да спре, защото има такива с размер 16 (48 европейски), които са в отлично здраве.

Подобно схващане се наблюдава и за по-слабите жени. „Не е необходимо едно тяло да бъде възхвалявано, а друго да бъде отблъсквано“, категорична е Джени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: моделиДжени Рънк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
22
 
! Отговори
минчо секса преди 11 години
добра си е мацката ,НЕ Е САМО АРМАТУРА И БРЕЗЕНТ
23
13
 
39
 
! Отговори
RedNosse преди 11 години
Супер е жената перфектна! :) Аз ненавиждма анорексичките, но има хора които ги слагат в култ и жените които с малко по пухкави били дебели ей това е комплексарщина днешното колко по кльощова по-секси това прави малко по пухаквите жени д анямат самочуствие щото не изглеждат като моделите анорексички f*ck that!
22
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До мъж!Напротив. Още от праисторически времена идеала за жена е такава с широк ханш. По простата причина, че жените с широк ханш са по-плодовити, по-лесно износват и раждат деца. Което във времената когато не е имало развита медицина е било важно.Обърни внимание на изкуството в античноста, че дори и през средновековието какви форми на жените е изписвало.Нищо против нямам кифлите по 40 килограма, ама това е някаква мода, която ще отмине.Все повече марки отхвърлят кльощавите модели.
21
17
 
20
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
Това дето ти го пишеш са пълни дивотии, а не статията - "Франсетата са го измислили - ръстът минус сто и десет е равно на здравословното тегло."Това не са го измислили франсетата, ами дойчовците и по точно Доктор Менгеле е поставил тези мерки във "възстановително-разкрасителният" си санаториум в Освиенцим.Ти замислял ли си се как ще изглежда човек ако спазва тези мерки бе, той ще е една торба с кокъли дето нищо няма да може да прави защото винаги ще е уморен и ще го мързи, за пример виж веганите
20
18
 
25
 
! Отговори
да преди 11 години
Никой не харесва 50 кила скелети ама тази ще е добре да побяга малко. Няма как.
19
25
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тлъста е уви, и 28947298423 статии да напишат че било хубаво корема и е гнусен и разплут...
18
20
 
22
 
! Отговори
ehe преди 11 години
Какво и е нормалното бе ? Вие съвсем се издухахте. Сори ама чак пък толкова....
17
14
 
46
 
! Отговори
папи преди 11 години
Хубаво момиче! Омръзна ми да слушам колко хубави са билярдните щеки. Който иска цици трябва да разбере циците вървят с номер 44-48 евроразмер.Харесващите по-слаби - ще си говорим когато имате дъщери и искате от тях на 178 см тегло 56 кг.
16
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЖЕНА КОЯТО Е ПОД 60 КГ СИ Е ЖИВ СКЕЛЕТ. КАТО Я ГЛЕДАМ ДЖЕНИ САМО МАЛКО ТРЯБВА ДА СВАЛИ ПАЛАСКИТЕ НО И ТАКА СИ Е ХУБАВА.
15
17
 
62
 
! Отговори
ало преди 11 години
Красиво създание!Писна ни от болни анорексички!Това е истинска жена,която знае цената си.Никой не ви говори за свръх тегло,това е една нормална жена.
14
4
 
52
 
! Отговори
моджо преди 11 години
готина си е мацката :)
13
11
 
42
 
! Отговори
Параход с комин преди 11 години
Колкото и да пишете друго - пълничко си е момичето. На някой им харесва на други -не. Но пък в лицето е много сладка и много ме кефи. Не искам да ви обиждам, но аз харесвам по-слаби. И то не защото са ми "наложени от медиите". Пък и има някакво вътрешно излъчване за свободен и лъчезарен човек. Това е много важно. Пиша го не за да я обидя или да обидя вас, а защото го мисля.
12
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е з тва ще се топим кто нация.коя жена ще се наеме да роди второ или трето дете,когато външният вид се издига в култ .
11
33
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аха,аха малко по малко ви подготвят за вкусовете на арабите.Шишкави забулени в черно същества.Кефете се докато поне и се вижда лицето..
10
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всъщност.всеки мъж или почти всеки .харесва закръглени жени ...тези ..слабите.. са за места където ще ги харесват жени..театри,снобарски рестиранти ..
9
10
 
51
 
! Отговори
ТОНИ - ТО преди 11 години
Точно такъв тип жени харесвам,леко пухкави като я гушна се разтапям от кеф.
8
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 3Момичето си изглежда перфектно.Аман от прехвалени, плоски скелети дето костите им тракат и те убиват докато ги е*еш.До huntФранцузите да си ядат жабешките бутчета и да не се занимават с неща дето не разбират.Само ми кажи според теб, как по тази формула би изглеждал един мъж дето е 190 см и е 80 кила.
7
3
 
26
 
! Отговори
Между другото, 4, преди 11 години
"годзилите" също са резултат от изкривената представа за това какво е хубаво и какво не - да не забравяме, че натрупването на наднормено тегло е свързано със социални, психологически и здравословни фактори, за съжаление, и при тежките случаи действащи едновременно... Пак погледнах снимката, но не откривам прилика с годзилите, съжалявам? Може би повредата не е в моя телевизор?
6
12
 
31
 
! Отговори
Ro преди 11 години
Много красива, но ако отслабне, ще е още по-добре. Никой нормален не харесва скелети, трябва да има какво да се пипне по жената, ама да не прекаляваме.
5
3
 
45
 
! Отговори
до номер 3 преди 11 години
Хм, зависи какво разбирате под сексапил... Доколкото зная, макар и на мнозина да им се иска, думата "сексапил" все още не се е превърнала в търговска марка...На мен този модел ми изглежда като красива жена, която излъчва спокойствие и вътрешна хармония, а не се опитва да изразява желанието на фотографа, или на мениджъра на фотографа, образно казано...