Момче е! Кралското отроче се роди

Мама Кейт и бебето са добре, остават засега в болницата
Обновена: 23 юли 2013 08:35 | 22 юли 2013 22:44,
189
Момче е! Кралското отроче се роди
Снимка: БТА

Херцогинята на Кеймбридж Катрин роди момче, предаде BBC. Това е първото дете на Катрин и принц Уилям.

Бебето тежи 3,79 килограма, съобщи Euronews. То става трето в редицата за наследяване на британския трон. Херцогинята е родила по естествен път, а Уилям е бил през цялото време при майката. Нейно кралско височество и детето й са добре и ще останат през нощта в болницата.

Наследникът се появил на бял свят в 16.24 часа местно време. Кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург, Уелският принц, херцогинята на Корнуол, принц Хари и членовете и на двете фамилии са информирани и са във възторг от новината, гласи съобщението на двореца.

Веднага след раждането членове на кралското семейство започнаха да пристигат в болницата.

Кейт беше приета в  болница "Сейнт Мери" рано тази сутрин, а британците цял ден чакат щастливото събитие.

Лекарският екип беше воден от гинеколога на кралското семейство д-р Маркъс Сечъл.

Малко преди публикуването на комюникето черен автомобил с полицейски ескорт напусна родилната клиника, за да откара до Бъкингамския дворец пратеника с посланието - т.нар. прокламация, подписана от кралските лекари, посочваща часа на раждането на новороденото и неговия пол.

После тя бе поставена на статив в двора на Бъкингам - същия, който е бил използван за съобщението за раждането на Уилям, предаде Франс прес.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че както обяви Бъкингамският дворец още преди Кейт да роди, нейният син ще носи титлата принц на Кеймбридж, която се дава за първи път в британската история.

Името на бебето ще стане известно доста по-късно, отбелязва Асошиейтед прес. Британците чакаха цяла седмица, преди да узнаят как ще се казва принц Уилям, и цял месец за името на неговия баща принц Чарлз. Според Асошииейтед прес бебето не може да има повече от 4 имена.

Агенцията се позовава на факта, че повечето кралски особи са с от 3 до 4 първи имена. Кралица Елизабет Втора например е Елизабет Александра Мери, а принц Уилям е Уилям Артър Филип Луис.

Според Ройтерс се очаква, след като бъде изписана от болницата "Сейнт Мери", херцогиня Катрин да замине с бебето в къщата на семейство Мидълтън в Бъкълбъри - село в графство Бъркшър, разположено на около 80 километра западно от Лондон. По-късно херцозите на Кембридж ще се преместят в двореца Кенсингтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: момчекатринхерцогиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
34
 
! Отговори
asdf преди 10 години
Да им е живо и здраво и да ги радва.Дъртият крокодил,да слиза от трона и да Живее Краля...
160
1
 
34
 
! Отговори
до 174 преди 10 години
Пич, сигурно повечето от клиентите са white trash, пък и много добре знаеш колко лицемерни са англичаните когато говорят с емигранти. А да те питам ти защо седиш при тия пияници и ***, в тази загниваща държава а не се върнеш в "земния рай"
159
3
 
39
 
! Отговори
tsps75 преди 10 години
Хората в Англия масово мразят монархията,знам го защото работя в пъб и съм говорил с хиляди хора.И стига сте се обиждали на Българи,не сме перфектни,така е.Но за традиции,обичаи,и уважение към родители или по-възрастни хора сме на светлинни години пред Англичаните.Ако ние сме със нисък морал,то те са без.Нация от ***,пияници,*** и тотално деградирали ***.
158
0
 
33
 
! Отговори
До 168 преди 10 години
Не знам с какво го е дарило Слънцето, но теб със сигурност яко те е дарило. Нещо си слънчасала, според индийския слънчев хороскоп.
157
0
 
36
 
! Отговори
Хасан втори преди 10 години
Този е 21 - я братовчед на Симеон - /Х/Асан !
156
1
 
42
 
! Отговори
някой си преди 10 години
Току що си го преместих !!!!Б.Х . за тия принцове ,принцеси и тем подобни величия 1
155
3
 
43
 
! Отговори
Браво-168- преди 10 години
Най-после едно позитивно писане.Вижте колко е хубаво да четеш красиви неща,а не само негативи.
154
4
 
43
 
! Отговори
viny преди 10 години
Честито нa щaстливиге родители! Дa е живо и здрaво бебето!
153
6
 
38
 
! Отговори
Orisnica преди 10 години
Според индийския слънчев хороскоп това дете е родено на божествено число,в първия градус на зодия Лъв,градус на Достоинството,Доверието,Самоувереността и Управлението.Слънцето в този ден наистина го е надарило с царски качества.
152
1
 
32
 
! Отговори
киро преди 10 години
До ДО 160 Ако си нямат Робин Худ можем да намерим, зависи от интереса, КАХЪР МИ Е ЗА ПЛАСТЕЛИНЧО>>>>>>>>>>>>>>>>
151
5
 
41
 
! Отговори
Помак преди 10 години
За нашия принц Симеон-Хасан не писаха толкова много .Срамота.
150
22
 
41
 
! Отговори
сд преди 10 години
Хората имат традиции и ги спазват. Ние сме диво племе, оплюхме нашия Цар, за да се кланяме пред ***, като Борисов, Плевнелиев, Цачева и много други ***...
149
7
 
49
 
! Отговори
ДО 160 преди 10 години
Херцогинята родила, че какво от това. Да им е живо и здраво. Милиони жени раждат по света. Крале, херцогини, принцове, те живеят още с Камелот. Дали имат още и Робин Хут.
148
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хората имат вековни традиции уважават ги и ще вървят напред пък ние ставаме нация от хейтъри които злобеят за всичко и против всички
147
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да им е живо и здраво ама малко ме вълнува.
146
1
 
41
 
! Отговори
У Р А- - - преди 10 години
ЕТО,ЧЕ И ЗА БЬЛГАРИ ПИШАТ-ТЕДИ ВЕЛИНОВА РОДИ МОМЧЕНЦЕ.
145
22
 
48
 
! Отговори
т преди 10 години
Много прости хора тук, това събитие обединява хората в Англия, затова са велика държава, а не като нас разединени комплексирани хора които се мразим един друг, без традиции и смачкани от комунистите последните 70 години...но какво да обяснявам на промитите селски мозъци....
144
0
 
46
 
! Отговори
дерт преди 10 години
как ли ще го крьстят-може би ЧАРЛЗ УИЛЯМ АРТЬР ФИЛИП ЛУИС-ЛЕЛЕ ЧЕ ДЬЛГО ИМЕ ИВСЕ ПАК НЕКА ДЕТЕНЦЕТО ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО НА РОДИТЕЛИТЕ СИ ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ ТАКАВА РАДОСТ
143
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то и елтън джон се е родил момче...:)..по-добре да направят още едно две момчета, че не се знае след 10 години какви дудуци ще надуват :)
142
6
 
48
 
! Отговори
Divine преди 10 години
А аз си мислех, че сме 2013 година, какви принцеси и принцове на държавна издръжка, да си карат скъпите лимузини а някакви хора да им се кланят??? Това е една от последните пропаганди, то друго на Англия не остана, добре поне момченцето да не се метне "пилот на вертолет" и да ходи да защитава честта на Бритиш в чужди държава. И последно, единствената ИСТИНСКА монархия това е Северна Корея, това с Англия е фукане на видиш ли колко велики сме и си имаме принц!