На гости у Джерард Бътлър

Звездата обитава старинен апартамент в Манхатън
Обновена: 7 мар 2014 14:25 | 7 мар 2014 10:00, Мария Дуковска
10
На гости у Джерард Бътлър
Снимка: architecturaldigest.com

Шотландският актьор Джерард Бътлър живее на тавански етаж в сърцето на Ню Йорк, и по-точно на квартала Челси, но жилището му прилича на средновековен замък. Високи тавани с фрески, огромна махагонова врата с чукче, гипсови стени, масивни колони, кристални полилеи, тежки мебели от дърво и желязо... изобщо една доста забележителна среда за един съвременен актьор.

Може би една от причините Джерард да създаде тази ретро атмосфера в дома си е, че той е изиграл доста исторически фигури като владетелят на хуните Атила, граф Дракула, Фантомът от операта и т.н..

"Исках среда, която да е хем елегантна и красива, хем да е мъжествена и сурова", казва за дома си 44-годишният Бътлър, който е родом от Глазгоу.

"Предполагам, че бих описал апартамента си като бохемски, но с вкус към стария свят от времето на Барока." Той добавя: "Мислех дори да сложа в интериора тежки театрални завеси в наситено червено, но реших да не отивам чак толкова далеч. Истината е, че всеки път, когато отворя огромната входна врата си мисля, че съм късметлия, че имам такъв оригинален дом."

Джерард живее тук от пет години, като преди това за кратко е обитавал апартамент в Лос Анджелис. Той обаче решава, че Ню Йорк е неговият град и се мести от Западното крайбрежие. „Ню Йорк ме очарова с лудостта си", казва той, но все още държи и апартамента си в Лондон.

Това жилище всъщност е било производствен склад, който той е преобразувал в лофт от 330 кв.м. с гледка към „Емпайър Стейт Билдинг". За създаването на дома му е помагал архитектът Александър Горлин, който го е посъветвал да създадат едно общо отворено пространство, разделено на кътове, като единствените по-интимни зони са спалнята, банята и кабинетът му.

Интериорът е дело на дизайнера Елвис Рестайно, който описва атмосферата в лофта така: "Ако вътре звучеше пиратска песен и малки викингски кораби обикаляха в кръг, мястото си ставаше за атракция в "Дисниленд"."

Вижте снимките от дома на Джерард в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 10 години
освен във филма 300, Джерард Бътлър участва и в ,,Атила - вождът на хуните". Защо не проверите преди да се изказвате неподготвени?????????
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даам малко е стил ХанкоБрат Пит
5
2
 
1
 
! Отговори
Игор преди 10 години
ако пишеш така и за сол няма да изкараш
4
1
 
1
 
! Отговори
ивото преди 10 години
Абе Мария я си поискай обратно парите от този който ти е продал дипломата и се върни в 7-ми клас да ти кажат за Леонид миличка.Горко и на българската журналистика!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цар Атила??!!!!!!!!!?????? Тази ми развесели деня ха ха ха ха !!!!!!
2
1
 
0
 
! Отговори
Фенка преди 10 години
Стара статия....
1
1
 
9
 
! Отговори
Мони преди 10 години
Не е дом за всеки, но щом си го харесва...