Ел Макферсън на 50

„Тялото“ отбеляза половин век в завидна форма
2
Ел Макферсън на 50
Снимка: сп. Fibre

Може и да е навършила 50 години (на 29 март), но австралийският супермодел Ел „Тялото“ Макферсън изглежда така, както е изглеждала по време на първото си ревю или снимки за фотосесия. Самата тя споделя, че тайната за това е, че през всичките години се е чувствала щастлива. Днес на плоския ѝ корем могат да завидят повечето тийнейджърки.

Пред списание Harper's Bazaar тя споделя, че за нея най-важен е вътрешният баланс и чувството да бъдеш обичан. Не крие, че поддържа здравето и формите си с много зеленчукови сокове. През юли 2013 Макферсън позира топлес за корицата на августовския брой на австралийското издание на Harper's Bazaar, чийто фотограф е Брайън Адамс. Малко са моделите, които изглеждат така, облечени само с чифт черни чорапи над коляното и златни гривни.

През 1980 г. Ел Макферсън бе едно от лицата на поколението на т. нар. супермодели, част от което са Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън. През 1989 г списание Time ѝ дава прозвището „Тялото“, което тя използва и до днес. Дори създава успешна серия от видеотренировки "Your Personal Best – The Body".

Любовта

През 1984 г. Ел се снима за първи път във фотосесия за списание Elle. Тогава е и първата ѝ среща с Жил Бенсимон – фотограф и творчески директор на списанието. Две години по-късно те се женят, но след три години е и техният развод. „Тялото“ е майка на две деца, които ражда през 1998г. и 2003 г. Техен баща е френският финансист милионер Арпад Бюсон, с когото Макферсън се разделя през 2005 г. Към момента Ел е омъжена за наследник на хотелска верига в Маями Джефри Софър.

Тяхната връзка започва в началото на 2009 г. Интересен факт е, че връзката им вече е претърпяла един разпад през 2012 г., но през ноември същата година Джефри претърпява инцидент с хеликоптер. Тази злополука обаче е причина отношенията им отново да се възобновят. През март 2013 г. е техният годеж, а сватбата им е през юли същата година на о-в Фиджи. Днес те живеят във Флорида.

Друг интересен факт за Ел е, че след като през 1994 г. се появява гола в сцени от филма „Сирени“, медиите започват да търсят нейни голи снимки от предишни години в опит да създадат скандал. Тя научава, че журналистите са се свързали дори с нейни бивши гаджета, за да намерят пикантни новини за живота ѝ. Решава сама проблема и задоволява интереса им, като се снима гола за Playboy през май същата година.

В галерията нa Тialoto.bg може да проследите в снимки най-важните събития в живота ѝ.

Кариерата

Бизнес дама, телевизионна водеща, модел и актриса Ел е снимала рекордните пет корици за списание Sports Illustrated, което показва знаменитостите по бански костюми. Първата ѝ корица е от февруари 1986 г., следват февруари 1987 г., февруари 1988 г., февруари 1994 г. и февруари 2006 г. Австралийският модел е известна като основател и творчески директор на редица бизнес проекти и начинания като марка за бельо Elle Macpherson Intimates, линия продукти за грижа за кожата The Body. През 2010 г. Ел Макферсън е водещ и изпълнителен продуцент на реалити шоуто Britain & Ireland's Next Top Model. Към настоящия момент е изпълнителен продуцент на шоуто Fashion Star по NBC.

Всъщност тя за кратко учи право в университет в Сидни, но само за около година. Родителите ѝ се развеждат, когато тя е на 10 и заедно с двете си сестри остава да живее при майка си. Днес сестра ѝ Мими Макферсън е известен природозащитник в Австралия. Кариерата си на модел Ел започва, когато заминава да работи за кратко в Ню Йорк, за да може да финансира обучението си. През 1982 се снима в телевизионна реклама, а през 1986 г вече има снимани корици за Time, Cosmopolitan, Elle, GQ, Harper's Bazaar и Vogue. Рекорд поставя и появяването ѝ в списание Elle, като присъства във всеки негов брой в продължение на шест години.

След като през 2001 г. заедно с Наоми Кембъл Ел е водещ на конкурса Мис Свят, нейната популярност достига такова ниво, че австралийското правителство ѝ предлага комисионна, за да бъде неофициален посланик на Австралия по света. Ел Макферсън получава и много награди за Предприемач на годината, Бизнес дама на годината, Дизайнер на годината, а през 2009 г. получава от Световната женска организация за награда за Световна кариера. През 2010 Ел Макферсън се появява триумфално на подиума, за да закрие ревюто на Louis Vuitton в Париж.

Ел Макферсън е от моделите, които не разчитат единствено на външния вид и вниманието, което получават. Освен, че е следвала право, Ел се ръководи доста бизнес проекти, благотворителни организации, освен това освен английски, тя говори свободно и френски и италиански, както и малко испански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дай Боже, повече жени да изглеждат така, когато навършат 50 г.!Но за това са нужни и генетични дадености, и лични усилия.Да е жива и здрава!
1
5
 
8
 
! Отговори
фен преди 10 години
Ел ми е любимка, другите щеки не могат изобщо да ме впечатлят.