Ди Каприо с щедър жест - дава $7 млн. за опазването на океаните

Като малък мечтаел да стане морски биолог
18 юни 2014 14:44,
16
Ди Каприо с щедър жест - дава $7 млн. за опазването на океаните
Снимка: Reuters

Холивудският актьор Леонардо ди Каприо ще дари 7 милиона долара през следващите две години за подпомагане на усилията за опазването на океаните, съобщи Контакмюзик. Ди Каприо ще направи щедрото дарение чрез фондацията си, която носи неговото име.

"Преди да пожелая да стана актьор, мечтаех да бъда морски биолог. Това не е просто упражнение по природозащита. Ако не направим нещо за опазването на океаните сега, не само акулите и делфините ще страдат. Същото ще сполети нашите деца и внуци", заяви Леонардо ди Каприо, оповестявайки дарението.

Актьорът, известен с филантропската си дейност, пое нов дарителски ангажимент само няколко месеца, след като през февруари дари 3 милиона долара на организацията "Oceana", полагаща грижи за опазването на океаните.

Леонардо ди Каприо основава фондацията, която носи неговото име, за да подпомага опазването на околната среда и съхраняването на природните ресурси и дивата природа, припомня изданието.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
до всички преди 9 години
Поздравявам ви за коментарите - прекрастно е, че добрите новини така обединяват хората. Ако можеше и така да се обединим и срещу хората, които ограбват живота ни....
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, това е достойно за уважение...
9
0
 
10
 
! Отговори
Филип преди 9 години
Браво Лео винаги ще те обичаме, ти си много добър приятел и ще ти бъда заклет фен. Искам да приличам на теб един ден ти наистина си запример, жалко, че такива хора, като теб са ужасно малко на нашата Земя.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Известен факт е, че Леонардо е много щедър човек, но досега не бях чувал някой толкова богат да даде 7 милиона долара просто така. По-скоро милиардерите ще ти одерат кожата, а не да направят дарение. Затова едно голямо Евала на Ди Каприо!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Световният океан е с площ от около 361,26 млн. km2, което представлява около 70,8 % от земната повърхност /wikipedia/; 7:360= 0.019444444444444444444444444444444 $ на кв. километър :)с един цент на квадратен километър 100% ще се оправят океаните :)Иначе евалата на Леонардо, ама той с пари няма да оправи океаните, по-скоро може да използва славата си и да застане очи в очи с тея, които само рушат и да ги посочи с пръст!Хората вярват на идолите си сляпо, а той е идол на поколения...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля че номер 3 отговаря и на номер 4. Не е необходимо да си богат за да направиш нещо за себе си и за хората около теб. Ако повече хора мислеха като номер 3 България ще ше да е едно по-красиво и приятно място за живеене.
5
0
 
9
 
! Отговори
До Атакист преди 9 години
Атакистче, ако не ние, кой ще се погрижи за тези неща? По-добре да се даде и да се направи нещо, отколкото нищо! Трябва първо да се опиташ да помогнеш, а не да не си мръднеш пръста, защото "парите нямало да стигнат".Много си *** и невеж, но такива са всички атакисти! Заради такива като теб сме на такова положение.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, сега разбрахте ли защо хората обичат техните богати, а ние, не.
3
0
 
15
 
! Отговори
До Атакист преди 9 години
А ти колко пари или време си отделил да се почисти градинката до вас? Не е голяма като океана, и с 1 час на месец можеш да я подържаш в прилична форма. Но чакаш "институциите" да те оправят, нали?
2
0
 
8
 
! Отговори
* преди 9 години
Супер! Дано не бъдат 'усвоени' в някой джоб.
1
20
 
2
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Че те 7 милиона не могат възстанови Марица, той океана тръгнал да оправя. Уж в Титаник участва пък не можа да разбере колко е голямо това нещо океана. Прави си реклама по скоро.