Анджелина Джоли стана почетна дама на кралицата

Тя получи отличието заради борбата й със сексуалното насилие
Обновена: 11 окт 2014 13:00 | 11 окт 2014 13:00, Екип на Bulgaria On Air
12
Анджелина Джоли стана почетна дама на кралицата
Снимка: Reuters

Американската актриса Анджелина Джоли стана почетна дама на британската кралица Елизабет II. Джоли получи отличието лично от кралската особа заради работата й в областта на борбата със сексуалното насилие.

Престижното отличие бе връчено на холивудската звезда на частна церемония в Бъкингамския дворец. Почетната титла на Джоли, която се равнява на рицар при мъжете, се дава на хора, "които са направили нещо необикновено или са били на важна невоенна мисия в чужда държава".

Тъй като Джоли не е британски гражданин, орденът има по-скоро почетен характер и към актрисата няма да може да се обръщат с титлата "дама". 39-годишната носителка на Оскар стана почетна дама на великия кръст на Ордена на свети Майкъл и свети Джордж заради работата й в тясно сътрудничество с британското външно министерство.

В средата на юли Джоли беше домакин заедно с британския външен министър Уйлям Хейг на провелата се в Лондон "Глобалната среща на високо равнище за спиране на сексуалното насилие по време на конфликти".

Холивудската звезда Анджелина Джоли винаги е била популярна с участието си в най-различни благотворителни инициативи по цял свят. От 2001 г. тя е пратеник на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН.

Още светски новини вижте в сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
До Ист преди 9 години
В статията не става дума за красота. Първо чети и после коментирай!
9
3
 
1
 
! Отговори
българин преди 9 години
До АнонименТолкова е "ГОЛЯМА!",че не само на се е научила да се ръкува(погледнете снимката!),но и поклонът й е... Дори мъжете не се навеждат,а скланят глава!!! Дамите само леко приклякват.Ама то и милионите долари на дават интелект и възпитание...
8
3
 
3
 
! Отговори
* преди 9 години
Кралицата май беше роднина с Брад Пит и Джони Деп и Роналд Рейгън(навремето и той бил артист)...Да не стане тази дама следващият президент на САЩ
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Масонски плюнки !
6
14
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
Една баба приела една интелектуално-затруднена личност....." голяма " новина
5
12
 
18
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Стига с това Жоли. Какво толкова я харесвате - това че е богата или че я хвалят богати. Говорителката от канал 1 Виктория , е сто пъти по хубава и най важно естествена красота.И не само тя. Хиляди български момичета са много по хубави и чаровни. На времето ни манипулираха , че Мона Лиза е еталон за красота. На мен ми прилича на травестит,който се мъчи да се усмихне неудачно.
4
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анджелина има излъчване на кралска особа без да е кралица !Много прави Джули с тея мисий по света помага на бедни деца, жени и осиновява малкожени са като нея силни и с жажда да помогнат на по бедните...Браво ГОЛЯМА Е !
3
8
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Алцхаймер, множествена склероза, паркинсон :DСИГУРНО ВСЯКА СУТРИН И НАПОМНЯТ КОЯ Е :D
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И същата тази кралска особа одобрява инцеста. Повръща ми се от демагози.
1
6
 
6
 
! Отговори
Зле облечено бабе преди 9 години
Я едно бабе!На колко ли вече стана това бабе !?