Знаменитостите в творения на Оскар де ла Рента

Как покойният моден дизайнер получи статута „поп икона на модата"
Обновена: 25 окт 2014 12:21 | 25 окт 2014 11:58, Теодора Драгоева
3
Знаменитостите в творения на Оскар де ла Рента
Снимка: Getty Images

В началото на тази седмица ветеранът моделиер Оскар де ла Рента почина на възраст от 82 години след дълга битка с рака. Неговият едноименен лейбъл през годините се превърна в любим за редица поп звезди, артисти и дори жени-политици. Много от знаменитостите избираха тоалетите на дизайнера, за да минат по червения килим на най-престижните светски събития.

Според модните редактори стилът на Оскар де ла Рента, който беше роден в Доминиканската република, но твореше основно в САЩ, естетически наподобяваше линията на френските модни къщи (сравняват го с Ив Сен Лоран). Самият той е работил за марките Lanvin и Balmain.

Роклите на де ла Рента винаги са се отличавали със своята пищност, женственост и въздържан сексапил. Решихме да поставим в центъра на вниманието ви някои от най-добрите му творения, с които звездите са минали по червения килим или пък са обличали за фотосесии в модни списания.

На снимката виждате Камерън Диас в нощта на „Оскарите“ през 2010 г., Тогава тя носеше златна рокля на де ла Рента, направена от няколко слоя тюл и с много бродерии.

Факт е, че името на дизайнера, чиято кариера беше дълга почти седем десетилетия, ще остане синоним за класа, блясък и стил, а неговото влияние се беше разпространило толкова много в света на известните личности, че той категорично може да бъде обявен за поп икона на модата, чийто почерк ще остави незаличима следа в индустрията.

Освен холивудски красавици, той е обличал политически фигури като Хилъри Клинтън, тв звезди като Опра Уинфри и хип-хоп изпълнителки като Бионсе и Ники Минаж.
Вижте снимки на звездите, които носят рокли на легендарния дизайнер в галерията нa Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
ценител преди 9 години
Всичките изглеждат супер с тези рокли, с изключение на Жесика Биел. Не че нейната рокля е лоша - просто тая скумрия е с толкова отвратителна селска физиономия, че с нищо не може да и се помогне.
2
4
 
2
 
! Отговори
познавача преди 9 години
мдаа имам официален ханцунг адибас - от него е!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велик дизайнер беше !