Текстовете на хитовете били на ниво 2 клас

Четивата за 8-годишните били със същата сложност
20 май 2015 21:13,
21
Текстовете на хитовете били на ниво 2 клас
Рапърът Pitbull и Дженифър Лопез. Снимка: Reuters, архив

Родителите, които не одобряват какви песни слушат децата им, вероятно имат право - американско изследване показа, че средното ниво на текстовете на хитовете е като за второкласници, съобщи АФП.

Учени меломани анализираха текстовете на 225 песни, оглавявали продажбите в САЩ от 2005 г. със стандартни тестове за лексикалното ниво. Резултатите показват, че хитовете съответстват на средното ниво на четивата за осемгодишните, като за 10 години нивото изглежда е паднало.

Кънтри музиката е с най-сложни думи, а RnB и хип-хопът са на опашката. По-високият резултат за кънтрито се обяснява с по-малкото възклицания от рода на "йе" и "о", отбелязва ръководителят на изследването Андрю Пауъл-Морз. Той признава, че използваният метод анализира само нивото на лексиката, без да взима под внимание изразяваните емоции и метафорите.

С най-висок резултат е песента "All about Tonight" на кънтри певеца Блейк Шелтън. Това показва, че анализът не е философски. Тя е ода на гуляите с доста алкохол. На второ място са "Ред хот чили пепърс" с "Dani California" - песен за авантюрите на южняшко момиче, чийто живот съвсем се обърква в Калифорния.

На дъното на класацията е песен, която дори не достига до училищно ниво - "The Good Life" на канадската метъл група "Three Days Grace". "Марун 5" също се класират лошо с хита "Moves like Jagger", но спасяват честта си с "She will be Loved", която е в челната десетка. Кейти Пери също има песни високо и ниско в класацията. "Wide Awake" е сред най-опростените, докато "Е.Т." е сред най-интелигентните.

В класацията по жанрове в попа най-сложни са текстовете на Марая Кери, а в хип-хопа - на Еминем.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бахура Коментара ти е меродавен и за написалия статията ! +
9
0
 
6
 
! Отговори
Бахура преди 8 години
Гледайки средното ниво на грамотност и отчитайки мисловния процес, стоящ зад повечето мнения под статиите, мога отговорно да заява, че текстовете на песните са точно позиционирани като сложност... Просто под мен има 14 мнения, от които само 1-2 са грамотно написани и подковани с някаква логика. Така че не се учудвайте на текстовете на поп и хип-хопа, както и на нашенската чалгичка - проста пазарен принцип. Предлагането отговаря на търсенето.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси, що не си пуснете милионерчето или пък волната пеперуда да се напълните с текст и смисъл...
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брех , много матросовци на амбразурата рано сутрин да бранят американските си сатанински господари ? Разбира се че е прав Калоян и това което казва той го знаят вече все повече хора . Хората проглеждат , вече има интернет , бтв и нова вече нямат монопол върху мозаците на иначе простия българин ...
6
4
 
10
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Много е лесно да се провери. Музикалната индустрия в сащ е под контрола на слугите на дявола. Това твърде ясно се вижда от текстовете, от хореографията на шоутата които са пълни със сатанинска символика, от масонските жестове с ръце - давам няколко примера, закриването на едното око с ръка, сатанинския знак с изпънати малък пръст и показалец и т.н. и т.н. И не е само в музиката това е проникнало почти навсякъде в сащ.
5
3
 
9
 
! Отговори
Джукър преди 8 години
Калояне, плющял те е лудия май.
4
13
 
10
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Американската музика в огромната си част е сатанинска, лесно може да се провери дори само текстовете. Тя има ефект на затъпяване на аудиенцията си както и подсъзнателно внушаване на противни и гнусни мисли. Защо?Защото тези които се занимават с това са сатанисти, слуги на дявола. Както тези които записват и промотират псевдо-музиката така и самите изпълнители като бионсе, джей-зи, мадонна, кати-пери и т.н. за рока и метъла да не говорим са слуги на дявола който ги използва за зловредните си цели
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как да разбереш, Калоянчо, душо неграмотна?!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Samo da vi kaja, che decata v shtatite sa bavnorazvivashti se. Taka che "nivo 2ri klas" oznachava detskata gradina (po nashi standarti... koito aktivno rushim, estestveno..)
1
4
 
43
 
! Отговори
ха преди 8 години
Тия ако се разровят в наш'та чалга - ще се изумят от "качествени" текстове . Не за осем годишни ами направо за първобитни хора сякаш са писани, а най лошото е че по-голяма част от "стадото" им се "кефи" и подражава ....