Съединени щати Кардашиян

Топ 10 на причините за глобалната любов към семейството
Обновена: 3 юни 2015 14:18 | 2 юни 2015 12:00, Елка Василева
24
Съединени щати Кардашиян
Ким Кардашиян, Кайли Дженър, Кендъл Дженър и Кортни Кардашиян. Снимка: архив, Reuters

Американските телевизии изобилстват от различни риалити програми, но само участниците в Keeping Up With The Kardashians благодарение на редовната си поява на екраните станаха световни звезди. След като стана известно за новото попълнение в клана, Лента.ру реши да изясни каква е тайната на американско-арменското семейство.

Те умеят да правят пари от нищо
Риалити шоуто „Семейство Кардашиян“, ако някой не знае, върви по телевизия Е! от 2007 г. Всеки път то се гледа от милиони зрители, а семейство Кардашиян богатее с десетки милиони долара.

Всъщност кланът Кардашиян /поне по американските критерии/ е едва ли не old money: богатство в семейството са натрупали още бабата и дядото на Ким Кардашиян, създавайки най-голямата в Южна Калифорния компания за разфасоване на месо.

След смъртта през 2003 г. на бащата на Ким Карадшиян Робърт – преуспяващ юрист, семейството успява не само да запази, но и да умножи богатството, започвайки с помощта на продуцента Райън Сийкрест въпросното „шоу за нищо“, толкова обичано от американците. И вече въз основа на популярността си да създаде цяла бизнес империя: например да издаде сборник със селфита на Ким, чийто тираж е продаден за броени минути.

Можеш да надничаш при тях
Според замисъла на авторите „Семейство Кардашиян“ е шоу, показващо обикновени житейски проблеми, но в необикновено семейство.

Кардашиян са като съседите, които тихичко можеш да наблюдаваш, сравнявайки ги със себе си.

При Кардашиян обаче дори само да гледаш е по-интересно, защото за разлика от обикновените съседи в това семейство постоянно нещо се случва. При тях има всичко, което липсва на обикновения човек: пищни и чести разводи и сватби, раждане на много деца, пътешествия на луксозни курорти, главозамайващ шопинг.

Те направиха състояние от това, че разрешиха да се наднича при тях. И споделят със зрителите най-личните си моменти: например в едно от последните предавания Ким Кардашиян подробно разказа за проблемите си със зачеването на детето.

Те са задружни
Кардашиян са интересни дотолкова, доколкото е интересно всяка голямо семейство. Главните герои на риалити шоуто не се променят вече десет сезона: майката Крис, дъщерите от първия й брак Ким, Клое и Кортни, вторият съпруг на майката Брус, както и дъщерите от втория й брак – Кайли и Кендъл. В кадър периодично се появява и синът от първия брак Роб, както и постоянно сменящите се приятели и мъже на големите дъщери. Многобройността на семейство Кардашиян е още един коз на риалитито.

Продуцентите са успели да открият центъра на тази малка американско-арменска вселена: естествено, Ким. Благодарение на необичайната си външност и навреме появилото се в мрежата през 2007 г. домашно видео, зрителите веднага признаха момичето за главна героиня в цялата история.

Те имат необичаен баща
Главата на клана Кардашиян-Дженър определено не е типичният „баща с вестника на дивана“. Брус Дженър е бивш олимпийски шампион по многобой, разведе се със съпругата си и майката на своите дъщери Крис Дженър през 2013 г. И още през 2014 г. заяви, че планира да смени пола си. 65-годишният мъж обясни, че е вървял към това решение през целия си живот и е искал да си смени пола още през 80-те години на 20 век, но срещнал бъдещата си тогава жена и неочаквано се влюбил.

След като в края на април Дженър се завърна в шоуто  Transparent, бившата съпруга на Крис Дженър и всичките дъщери заявиха пълната си подкрепа за решението на Брус.

В момента Брус активно се занимава с различни медицински манипулации за смяна на пола си. Неотдавна беше съобщено, че щом процесът приключи, Дженър ще стане звезда на корицата на култовото списание Vanity Fair – вече като жена.

Те поставят рекорди

Всичко, което семейство Кардашиян прави, го прави шумно. Когато през 2014 г. Ким Кардашиян и рапърът Кание Уест се ожениха, тяхната първа сватбена снимка, качена от булката в  Instagram, събра рекордни за цялата история на Instagram лайкове /2,4 милиона/.

Те не се обиждат от закачки
Семейство Кардашиян пускат покрай ушите дори най-злобните насмешки. Така например в South Park Ким трябваше да доказва, че е човек, а не хобит, а съпругът й Кание Уест й помагаше в това без особен успех.

Признават ги за първи лица
Славата на Кардашиян е вече толкова голяма, че едва ли някой може да си позволи да се отнася към тях със самодоволна усмивка. Това се отнася и до хората от върха: по време на пътуването си в Ереван през пролетта на 2015 г. Ким и Клои Кардашиян се срещнаха с премиера на страната Овик Абрамян и обсъдиха с него важността на международното признаване и осъждане на арменския геноцид.

Британският премиер Дейвид Камерън пък призна, че е далечен братовчед на Кардашиян. Според сайта за генеалогия geni.com Кардашиян и Камерън имат общи предци – някой си Уилям Спенсър, роден през 1555 г.

Със семейството общуват актьори, музиканти и дизайнери от най-голяма величина. На сватбата на Ким и Кание бяха поканени Барак и Мишел Обама.

От тях може да се печели
Веднага щом стана известно, че Ким и Кание чакат второто си дете, беше организирано залагане. Играчи от цял свят се надяват да спечелят, улучвайки името на бебето. Вълненията са напълно сравними с аналогичните опити за залагания за името на бебето на принц Уилям.

На тях може да се подражава
Семейство Кардашиян са ролеви модели за мнозина. Хората копират стила им на обличане и си мечтаят за същата външност като на знаменитите сестри.

Те могат да бъдат експортирани
Популярността на Кардашиян излезе далеч извън пределите на САЩ. За тях знаят дори тези, които не се гледали Keeping Up With The Kardashians нито веднъж. Те са най-яркият пример за това как може да си известен само с това, че си известен и редовно да влизат в рейтингите на световните звезди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
7
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 8 години
КВО НА ЗАНИМАВАТЕ С АРМЕНЦИ(***)
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те не са прости - направили са милиони и живот си живеят, ама какви са тези овце, които от 2007 г., гледат едно воайорско НИЩО, а за тяхна сметка слонския клан богатее??!!!
13
1
 
5
 
! Отговори
... преди 8 години
накой= накои
12
1
 
10
 
! Отговори
... преди 8 години
Никога не съм ги гледал, нямам и намерение, ама тук някой хора поставят въпроса за ценности (европейски, български, американски), ама си гледате вип брадър (като всички, които участват там незнайно защо са наречени ВИП). Най- е лесно да се плюе, нали?
11
1
 
6
 
! Отговори
Lozar преди 8 години
Като тези двете в средата търся да и прекопаят лозето,че да стане виното тази годинаа тези двете открая да просят в мола ,за да изкарат за мезето
10
1
 
16
 
! Отговори
haha преди 8 години
Top причината е, че американците са супер прости.
9
2
 
7
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Ако Кайли и Кендъл са навити за тройка, да ми пишат.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Брус Дженър е бивш олимпийски шампион по многобой, разведе се със съпругата си и майката на своите дъщери Крис Дженър през 2013 г. И още през 2014 г. заяви, че планира да смени пола си"Явно цялото семейство е повредено в главата.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кенди ще го отнесе като бръмбар сламкакато мангааллче желязокат бай Ставри шише мастика...
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо продължавате да ни занимавате с тези ***? Не проумяхте ли за толкова години, че тези *** никога няма да придобият култов статут у нас? Направо "чудесна" новина, като за първа страница на 2 юни...
5
1
 
17
 
! Отговори
Любето преди 8 години
кажи му американец и повече не го обиждай в интерес на истината обаче истинските американци са индианците които преди 200 години са избити от европейската *** дошла в новия свят...та тази *** днес си градира и създава *** ей като това семейство примерно :D
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази отдясно кърти мивки. Да не би да са й показали некой банан ?
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До осем инчаКайли повече ме кефи.
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието чудесно описва интелекуталното ниво на тази държава. Щом безполезен, самовлюбен *** като Кардашиян може да стане богат и известен с НИЩО, значи положението там не е никак розово.
1
3
 
18
 
! Отговори
гост преди 8 години
Баща им им е майка :D