Най-големият враг на тревата – правителството

Ицо Хазарта за фермерството и цената на успеха
3
Най-големият враг на тревата – правителството
Снимка: Ъпсурт

Ицо Хазарта бе втората известна личност, която бе препитана за фермерството, успехите и перипетиите.

"Земеделието е трудно нещо, аз съм виладжия - там кося трева, събирам листа, когато се налага прекопавам". Така описа своите умения фронтменът на Ъпсурт в рубриката "В(од)ещи в занаята" по bTV, с която се подгрява предстоящото шоу "Фермата".

Според Ицо най-големия враг на тревата е правителството. "Започнахаме с Ъпсурт от нулата през 1996 г., бяхме в десети клас. През 1998 година, юли, записахме парчето "Нон стоп" и тогава разбрах, че това е повратния момент и ще се занимавам с музика", припомни си Хазарта.

Той обаче не го причислява към най-важните мигове в живота си. "Когато преди 10-ина години ми вървеше в работата, много бачкахме, тогава ми куцаше личния живот", сподели Ицо.

Изпълнителят скромно заяви, че не се причислява към успелите хора и не намира, че е платил някаква висока цена за това, което е.

"Не съм се състезавал с някого, мотивацията ни е била да покажем, че сме по-различни. Индивидът е по-важен от групата - по-стойностните неща са правени от силни личности. Трудно може да дадем пример за група или организация, която е изпълнала с успех или добро дело", допълни Ицо Хазарта пред Иван и Андрей.

Според него преди 100 години у нас е имало здрава връзка между хората и земята и това ни е спасявало. Докато сега тази връзка е прекъсната и има все повече песимистични прогнози. Все пак има и нещо оптимистично през последните години - все повече млади хора поемат по посока от градовете към селата.

"Във фермерския живот има много чар, спокойствие, но и много работа. А много от нас не са готови да се трудят толкова", смята певецът.

Хазарта смята, че в новото шоу "Фермата" най-интересни ще бъдат хората, които ще участват заради предизвикателството, а не заради това "да ги дават по телевизора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен най-големият враг на тревата са необразованите хора, наивните, които вярват на каквото ги излъжат онези отгоре :D