1000 гледания на "Хабиби" - долар за Азис

Фолкпевецът печели $23 000 от YouTube
20 мар 2016 13:10, Александър Попов
57
1000 гледания на "Хабиби" - долар за Азис
Снимка: Facebook

На всеки 1000 преглеждания на песента "Хабиби" в YouTube фолкпевецът Азис прибира по долар, изчисли "Монитор".
 
Парчето беше забелязано и в Щатите и попадна в класация на безплатното онлайн издание на "Ню Йорк таймс" за диктатори на музикалната мода.

До този момент песента е регистрирала 23 231 282 гледания.

Хитът има световен отзвук в социалните мрежи, като освен от свои колеги фолкидолът получава клипчета с преизпявания на шлагера от Тайланд, Виетнам, Турция и Англия. Това настървява още повече интереса на воайорите към оригиналното видео, а оттам скача и приходът, който звездата ще прибере от авторски права.

По груби сметки минималната сума, която един БГ артист получава за 1000 гледания, е около $1.

Самият Азис пък се зарече през седмицата да не вади нови песни поне година - щял да се наслаждава на успеха на "Хабиби". Певецът останал изключително щастлив от интервюто му за "Ню Йорк таймс", където разкрива част от своя живот.

Пред американската медия той отново залага на сюжета, че е роден в женския затвор в Сливен - история, която самият той е разказвал няколко варианта.

Изтъква, че неговият успех е дошъл въпреки антиромските и антигейските настроения като цяло в България. Следващата му цел пък ще бъде именно САЩ, като дори замисля да запише песен само за американския пазар.

Азис не пропуска да изтъкне, че България е прекрасна страна с хубава природа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: АзисХабиби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
7
 
! Отговори
ютуба преди 8 години
Горе-долу колкото Кончита Вурст.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TulskiХората гледат по много пъти един клип в рамките на ден. Ютюб отчита гледанията, когато клипа е гледан най-малко 30 секунди. Феновете на чалгата слушат Азис постоянно и по няколко пъти на ден от различни устройства.
28
4
 
24
 
! Отговори
РВ преди 8 години
Представяте ли си как изглежда един обикновен българин в очите на американеца, щом тоя ни е звезда....а че хабиби е арабска дума, че си мислят че сме ..... Голяма гордост, няма що.
27
1
 
22
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
ЗА ПРОСТОТИЯТА ПОЧИВЕН ДЕН НЯМА.
26
12
 
7
 
! Отговори
див сиелянин преди 8 години
Ни си прав! Ощи 80-те години тираджиити носиха касети и плакати на Цеца и другите сръбски звизди. После и при нас тръгна същото. Музиката на мутирити стана национална музика. А за рока - хубава музика, ама миетълити са най-вмирисанити, потни, смърдящи на алкохол и нипрани *** ***, които са виждат по концертити. Толкува пияни талпи да са въргалят по зимята след кунциерти на гулемити банди ни съм виждал никъди.
25
20
 
17
 
! Отговори
див сиелянин преди 8 години
Ко са праити бе коминтиращити тук??? Всички слушати чалгътъ, друсати гюбецити по кръчми, сватби, кръщенета, абитуриентски балови, рождени дни, именни дни. От най-малкото и забутано село и паланка до София навсякъде са слуша чалга. Дажи и в училищата вечи са слуша чалгъ. Туй си е държавата на чалгарити, мутрити, които въ прибиват по светофарити, държавата на Азис, Бати Бойку, Пеевски, Дуган, *** и баткити. Туй сми ний, защото тъй си *** направихми.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Печели от това, че пее по дискотеките. Парите от Ютюб от клипове предназначени за българи са малко, защото българските рекламодатели плащат малко. Това го казвам от опит. Правенето на видеа в България е добра стратегия, ако ще продаваш книга, като Емил Конрад, ще изнасяш концерти. Но ако мислите, че с видеа на български може да си изкарате заплата се лъжете.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че при 1000 гледания от България не се получава долар. Имам клип с около 5000 гледания от българи и нямам и долар изкаран от него.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Печели ама нъц.Adblock :^)
21
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това че пее чалга си е негов личен избор. Най-вече комерсиален предполагам. Но всеки има право да си избере поприще. Не краде, не убива, не бие и изнасилва, какъв ви е проблемът?Ако пееше кънтри повече ли щяхте да го харесвате?Или немски шлагери?? Или коя да е друга музика, която не харесвате. Чалгата има огромен потенциал за осребряване - целият арабски свят, Индия, Пакистан, това са над милиард потенциални купувачи. И на мен не ми харесват арабските мотиви, но чисто пазарно, е добре пласиран.
20
2
 
16
 
! Отговори
от20 до 23 преди 8 години
Сигурно ще ти е трудно да повярваш но аз съшто не го слушам. .Този стил музика не ми допада дори не познавам болщинството от фолк певиците- аз избирам , че няма какво да полезно да нуча от тях.
19
5
 
24
 
! Отговори
хайде нема нужда преди 8 години
"Таланта" на Азис се свежда до това да вие *** чалга и да се прави на маймунЯк.
18
5
 
18
 
! Отговори
me преди 8 години
Не мога да повярвам, че това че някой е изкарал 23 000 долара е новина! Това е по-малко от една нова кола! Ако западен изпълнител имаше 23 милиона гледания, сумата далеч нямаше да е толкова малка. Така че точно тази част от новината изобщо не е за хвалба, по-скоро е тъжна. Иначе браво на Азис. С талант и много работа всичко се постига. Може да не ни харесва стила му или цвета на кожата му (на мен повече ми харесваше рус/а), но това си е успех. Кой друг БГ изпълнител може да се похвали с това?
17
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-обикновен цiганiн с турско име и пИдалcко гласче, който се прави на ***.
16
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много чалгар, много нещо! Но, в това няма нищо изненадващо. Просто 90%(или 99%) от населението на планетата е съставено от Tъпи мaлoумници, лесни за манипулиране и готови да ядат LАЙHA, ако е модерно и го покажат на рекламка. А най-радостното е, че Територията бълXapия ще бъде превзета от *** и тypчуля.
15
6
 
22
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
никой не те задължава да го гледаш, но нямаш и опцията да НЕ ГО гледаш. винаги достига до теб по някакъв начин. точно това му е гнусното на този човек-пръдня.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фолкпевецът печели $23 000 от YouTube===ето, вече може да си плати здравните осигуровки в БГ. а дали ще го направи?! НЕ. отговорът е очевиден, заради малцинствената му принадлежност.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки е свободен да прави каквото си иска,това е да живееш в демокрация, той е намерил начин да се продава и да си изкарва някакви някакви доходи по доста ексентричен начин но това му гарантира успеха.Не на налага на никой да го слуша или гледа. Единствената ми забележка е ,че трябва по съвесно да гледа на задълженията си към това демократично общество - да си плаща задълженията.
12
2
 
3
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
Джипси Кингс са от Франция, а не Мексико!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плагиат,,,китарите -изпьлнението е като от ДжипсиКингс , а останолото е многострадално виене,,,