Нина Добрев: Вкъщи се говореше само на български

Родителите й държали да запази родния си език, разкри актрисата
14 яну 2017 22:44,
166
Нина Добрев: Вкъщи се говореше само на български
Снимка: bTV

Холивудската актриса от български произход Нина Добрев разказа, че родителите й много са настоявали да запази родния си език и у тях се говорело само на български.

"Родителите ми не ни разрешаваха да си говорим на английски вкъщи. Той беше за училище, а у нас - само български. Те много държаха да запазим майчиния си език и по онова време много се впечатлявах, че приятелите ми си говореха само на английски и аз исках същото. А сега съм много щастлива, че стана така, защото аз съм българка и това е моят произход", каза Нина Добрев пред bTV.

"Снимките понякога не ми позволяват да се връщам всеки месец, както бих искала. Всеки месец е много често. И полетът е доста дълъг", допълни актрисата.

Нина Добрев е в една от главните роли в новия блокбъстър "Трите хикса: отново в играта". Красавицата дебютира и новата си прическа на червения килим на лентата в Лондон ден след рождения си ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
9318741 преди 7 години
Вземете се стегнете малко, момичето живее в чужда държава от две годишна. Фактът, че може да състави изречение на български и да разбере, какво и се говори е повече от впечатляващ. Още повече, че вече не живее с родителите се, така че няма възможност да практикува езика. Била е в стотици интервюта, в някои от тях са я питали, какъв и е произхода и винаги е отговаряла, че е Българка без да се срамува, какво сте тръгнали да плюете. По красота ник'ви Лозанки и други подобни не могат да я стигнат.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Красива е да
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-известната българка в момента
42
1
 
12
 
! Отговори
Агент Дейл Купър преди 7 години
Истинското й име е Николина Добрева. Нина Добрев е нарочно съкратено, за да се приеме добре в Холивуд. И не е отраснала в Америка ми в Канада.
41
3
 
34
 
! Отговори
probi преди 7 години
Хубава си. Умна си. Талантлива си. Успяла си.И аз искрено се радвам за теб, Нина!Освен плюещи има и такива, които те харесваме и ти се радваме.Жива и здрава, късмет и още много успехи, мила
40
4
 
32
 
! Отговори
Анонимка преди 7 години
За тези, които критикуват името й!!! ИМАМ ПОЗНАТА, КОЯТО СЕ РОДИ В АМЕРИКА, ТРЯБВАШЕ ДА МАХНАТ а-то, както при НИНА ДОБРЕВ(А) - ТАКА ЧЕ МОМИЧЕТО НЕ СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСНА ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО! СПРЕТЕ ДА ХЕЙТВАТЕ!ПРЕКРАСНА Е! По-трудно е да се реализираш там като актриса, тъй като има много хора, които са завършили това и да пробиеш сред толкова известни е много трудно!!!!
39
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много от коментиращите тук критикуват Нина за името й, българския и така нататък, спрете! Грозно е! Семейството й е решило да напусне България и Нина е имала късмета да се развие и да стане световно известна! И да - за онези, които не знаят - много често в Америка се говори, че е от България и знае български! Освен това, когато говориш основно АЕ това влияе много върху произношението! ВИЕ ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ГОВОРИТЕ ПЕРФЕКТНО АЕ И ПОЗНАВАТЕ ВСИЧКИ ФРАЗЕОЛОГИЗМИ И ЦЯЛАТА ГРАМАТИКА?
38
3
 
8
 
! Отговори
за 41 преди 7 години
То в България никой не се дрогира! Не че не е дошло откъм USA
37
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
US е наркоманска държава,жалко за красивото българче, което като се почуства голяма звезда ще почне да се дрогира
36
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам какви хора сте за да одобрите, че българгчетата с чиста българска кръв на двамата родители в чужбина не говoрят български.A дали с поляците, руснаците , сърбите или гърците в чужбина е така?И да знаете, по-трудно и по-достойно е да се опитваш да се реализираш в България отколкото да отидеш да се впишеш в едно друго общество и да казваш ''Уоау'' и ''Йес''
35
32
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живял съм в чужбина и мога да кажа, че на Нина въобще не й трябва да говори български език. Тя е напълно интегрирана в едно друго общество, където никой не го говори този език. За какво й е, само да си говори с мама и тати? Или да даде някакво интервю в България? Дори и да знае това-онова тя на децата си на български няма да говори. Няма и да се върне в България да живее тук.
34
6
 
34
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Ако не живееш в българска среда и не говориш всеки ден,след време може да ти трябва време да намериш точната дума. Тя е от дете навън и в последните години, когате играе, определено не говори български всеки ден. Дори и да се е поподготвила за интервюто, не е само на "добър ден". Естествена е, няма 3 тона грим и боя, нито се фука каква е велика зведа, дето е много над другите. И това не е малко.
33
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрете да се излагате! Нина е много готина и талантлива. Пожелавам и само успехи!
32
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно успяло, младо и ослепително красиво момиче което проби в Холивуд! За всички хейтърчета, Николета е вашия идол!
31
5
 
45
 
! Отговори
Дурм преди 7 години
Не знам какво се хващате за българския й...Идете в чужбина и вижте децата на българите, които са родени там или живеят от малки - голяма част то тях не говорят никакъв български, някои имат минимални познания, а трети отказват да го правят, въпреки, е имат минимални познания. А за децата от смесен брак пък няма смисъл да говорим -в тях няма нищо българско и не могат едно "Здрасти" да кажат. Та Нина Добрев си е направо супер, пък си каза момичето "Аз съм българка и това е моят произход"
30
2
 
25
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Момиченцето е сладко, готино, успешно, пробило в една от големите киноиндустрии. Браво!!!
29
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам Нищо против Нина Добрев! Много е сладка и е много добра актриса. Обаче според мен е научила на български на изуст, какво трябва да говори пред нашата българска камера, само и само да не я плюят и тя да не се излага, защото все пак е световна актриса. И твърдо вярвам че е така.
28
8
 
26
 
! Отговори
Джон /Иван/ преди 7 години
Много готина!
27
9
 
53
 
! Отговори
Страхотна е преди 7 години
Любимата ми катриса. Много се радвам, че в Северна Америка България се представя и прославя от това красиво и талантливо момиче и това повишава мнението за нашата страна.А колкото за името, като чели някои са паднали от Марс. В Америка цялото семейство трябва да е с една фамилия, много ясно. Това -ова, -*** те не го разбират. Ако бащата е Добрев, а дъщерята Добрева ще има големи проблеми с документите. То по вашата логика Хилари не трябва да е Клинтън, а Клинтънова.
26
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Завистта не била само българска черта. Ей много завиждат някои на девойката.