Диляна Попова: Не изхвърляйте пластмаса

Моделът показа грозната страна на плажовете на Малдивите
7 мар 2019 20:17, Иванка Гъркова
18
Диляна Попова: Не изхвърляйте пластмаса
Instagram

"През последните 50 години замърсяването с пластмаса се е удвоило. Ние сме последното поколение, което може да направи нещо...". Това написа Диляна Попова в Instagram. Моделът използва трибуната от социалната мрежа, за да призове последователите си да пазят чистота и да не изхвърлят пластмаса по плажовете.

Красавицата, която е на почивка на Малдивите, показа както красиви местенца там, така и мръсотията, изхвърлена на пясъка и в океана.
 
Попова е цитирала тревожни данни, според които 73% от замърсяването на плажовете в света е от пластмаса. Тя уточни, че 90% от пластмасата, която замърсява океана идва от само 10 големи реки. "Замърсяването с пластмаса убива над 1,1 млн. морски птици и животни на година", добавя тя.
 
Българката е публикувала снимка с фотографа Костадин Кръстев, с когото явно работи по нов проект. Двамата пият от традиционна напитка за Малдивите, като Попова уточнява, че на много места по света пластмасовите сламки са забранени.
 
Бившата на Асен Блатечки сподели много снимки по бански от приказното кътче, на което събира тен. Още от тях вижте в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Хисарския поп преди 5 години
Ами кво да я правим... да я ядем ли...?!?!
9
0
 
10
 
! Отговори
Еврика преди 5 години
Няма по-добра трибуна от Малдивите за да достигнеш до този връх на мисълта, при това на нейните години и да отправиш това послание..... :-) :-)Много е хубава мацката и да си е жива и здрава, ама от към софтуер трябва да ъпдейтне доста.
8
2
 
29
 
! Отговори
Грую Груев преди 5 години
В Германия има едни машинки Leer Gut ...слагаш пластмасовата бутилка и хоп, 25 цента. И така може цял ден да слагаш, стига да ги имаш в чувала. Правят се пари, в супермаркета можеш да си накупиш доста неща с бележката от автомата. Тук, не можело??? Защооо? Гаранция ви давам че ако ги въведат няма да можете да видите по улиците бутилка. но...нашите безмозъчни, министри не желаят!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спор няма, че е права. Работата е че човек колкото и да се опитва- няма как , аз правя някакви дребни жестове, като казвам да не ми носят сламка , не пия кафе от машина, заради еднократните чашки , не ползвам клечки за уши, а както ме е учила баба . малко памук на кибритена клечка, за вкъщи само бира в стъклена бутилка, безалкохолни никакви, , но трябва да са милиони за да има ефект.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важи ли за силикона?
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти носиш ли си пластмасата която си ползвала в къщи?Навремето, когато бяхме не толкова развита държава ползвахме стъклени съдове и хартиени опаковки, плетени чанти за многократна употреба. За да е "по-евтино" бяха създадени индустриите от полимери - за да се ползва еднократно, да се изхвърля и да има оборот. Сега отиди и убеди някой от шефовете на Дюпон да платят милиарди глоби за въвеждането на найлона, а след това всички производители на полимерни материали.
4
0
 
10
 
! Отговори
Просто е преди 5 години
Пластиката става и за горене.КАЛОРИЧНА Е!!!!!
3
8
 
14
 
! Отговори
ined преди 5 години
Ние като не ходим на Малдивите, боли на дръжката, че са се затрупали с пластмаса
2
0
 
9
 
! Отговори
Изпълнителен преди 5 години
Добре. Няма.
1
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРОБЛЕМА Е НЕСПАСЯЕМ!!!ПЛАСТМАСАТА Е НЕЗАМЕНИМА ЗА СЕГА!!!АКО СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ ХАРТИЯТА ТОВА ЗНАЧИ ЗА ИЗСЕЧЕМ И МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ГОРИ!-------------ПРОБЛЕМА Е РЕШИМ АКО СЕ НАПРАВЯТ ПОВЕЧЕ ФАБРИКИ ЗА ПРЕРАБОТКА НА *** КАКВИТО СЕГА ТОТАЛНО НЯМА!