Ози Озбърн - медицинското чудо: Жив е, благодарение на генна мутация!

Оцелял е годините злоупотреба благодарение на мутация в ДНК-то
12 авг 2019 20:15,
62
Ози Озбърн - медицинското чудо: Жив е, благодарение на генна мутация!
Снимка: архив Reuters

Почти неочаквано, Ози Озбърн доживя собствения си 70-и рожден ден, въпреки пословичната му страст към алкохола и наркотиците.

Оказва се, че това не е просто късмет. Учени изследвали неговото ДНК и открили нова мутация, която може би обяснява как фронтмена на Black Sabbath е все още жив, въпреки недоумението на самите лекари.

"Ози наистина е генетичен мутант", пише Бил Съливан в книгата "Приятно ми е да се запознаем: Гени, бактерии и любопитните сили които ни правят това, което сме". В книгата той изследва как се е формирала нашата ДНК и биологичните фактори, които повлияват на гените ни.

Още по темата
Съливан е професор в университета по медицина на Индиана и пише, че има генетични мутации, които могат да повлияят на вкусовете ни за кафе и сладко, сексуални предпочитания и дори политически пристрастия.

ДНК-то на Ози Озбърн било изследвано от Knome - комапния от Масачузетс, която анализира човешкия геном. Така те открили мутацията.

"Винаги съм казвала, че в края на света ще оцелеят само хлебарките, Ози и Кийт Ричардс", казала съпругата на Озбърн - Шарън, когато разбрала за чудатите гени на мъжа си.

Ози никога не е крил за проблемите си с наркотиците и алкохола в миналото. В автобиографията си "Аз съм Ози" той признава, че е използвал кокаин, LSD, антидепресанти, алкохол, хашиш и е прекарвал няколко курса по рехабилитация. Използвал е и лекарства за дислексия и синдром на дефицит на вниманието.

Освен това през 2003 г. той преживя инцидент с велосипед, при който счупи врата си. Има и генетично отклонение, което е подобно на болестта на Паркинсон.

"По всички параграфи аз съм медицинско чудо", казва самият той през 2010 г. "Когато умра, трябва да дарят тялото ми на Музея за естествена история. Готино е да отидеш на запой за няколко дни, но моят продължи 40 г. В един период обръщах 4 бутилки коняк за ден, губех съзнание, будех се и продължавах", казва Ози.

Докато пък снимали реалити за живота му имало дни, в които приемал по 42 хапчета с рецепта. Сутрин, обед и вечер - всичко това преди да запали джойнт в неговата си отделна стая, далеч от камерите.

"Междувременно пушех пури сякаш са цигари. Дори ги палех в леглото", признава певецът.

Е, явно не е просто късмет, че е оцелял, а въпрос и на малко наука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
9
 
! Отговори
от мен преди 4 години
Ей сега ще си пусна нещо негово да се изкефя , да ми тръгне деня! Много поздрави на всички !
40
1
 
9
 
! Отговори
Gregory House, M.D. преди 4 години
Което си е вярно, вярно си е.Всичко е до гена.Какъвто се родиш такъв си цял живот, каквото и да правиш.Има много хора дето никога не са пили, не са пушили, по жени не са ходили (по мъже също), а има няма до 50 години с инсулт, инфаркт, рак, какво ли още не.
39
2
 
8
 
! Отговори
R преди 4 години
До Иво :И какви са по-точно твоите ценности. И интересно на колко си. Май си фен на Слави, дето пее 4 тона.
38
15
 
9
 
! Отговори
гг преди 4 години
До Джедай МастърВ грешка си, пич. Моцарт, за разлика от Ози, има "някакво" понятие от музика. Ози няма глас, не може да пее, нито да композира. Просто е имал късмета да попадне на точните хора в точния момент.
37
3
 
20
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Тони, Ози, Гизър и Бил са същото като Джон, Пол, Джордж и Ринго, но когато любимците ти са Андреа, Цеца и Преслава, е трудно да го знаеш. Да плюеш по Ози е все едно да мразиш Моцарт, защото не харесваш и двамата...
36
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честно ви казвам! От какво валса го приеха за музика, музика няма!!!!Ама честно - валсът е бил считан за висша форма на простащина през 1800ната.
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кокаина или те убива за 3-4 години или те прави ... Рок звезда!
34
2
 
34
 
! Отговори
Стефчо преди 4 години
Рокдинозавър и голям пич.Желая му още 40 години запой!
33
3
 
24
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Ози е класа.
32
27
 
18
 
! Отговори
Пишманпияч преди 4 години
Тоя па аматьор, във всяко едно врачанско село децата пият три пъти повече от него, за възрастните да не говорим. Но за разлика от деградака, след запой, на сутринта нашите хора стават и отиват на работа, а О(н)зи в клиника за рехабилитация и седи там с месеци. ***.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Абе ти какъв *** си?
30
15
 
7
 
! Отговори
Кичка Карапеееа преди 4 години
Тоя вампир кураДига ли го или само са шора от там
29
11
 
10
 
! Отговори
Държавата Лайнярия преди 4 години
До Иво 36"Може да е писал квото си иска, но за мен, с моите ценности, си остава един пиян наркоман че и джентър, нещо което ще ме е срам ако моите деца подръжават на такива неуспели аборти"И той те обича!
28
4
 
25
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
До Ивои кои са тези ценности се чудя? Може би изконните български ценности като Весна, Лепа и Цеца, да напляскаш жената в петък и грозданка с ракийка всяка вечер със салатка върку вестник?
27
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От видяните коментари виждам, че има доста задръстени хора... Не е метъла за всеки. Всичко е до култура и да имаш вкус към музиката не да слушаш помии като Рап, Чалга
26
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Метъла е еврейска музика. Христос са го измислили евреите, сатаната също, те са подсекта. Като последната каста индийци, които населяват България.
25
6
 
24
 
! Отговори
Nargaroth преди 4 години
Човекът е уникално същество което се адаптира и оцелява. А до тези по-долу които плюят по метъла и каквото са се сетили - Сатаната е запазил специално място в Ада за вас изчадия.
24
37
 
8
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Може да е писал квото си иска, но за мен, с моите ценности, си остава един пиян наркоман че и джентър, нещо което ще ме е срам ако моите деца подръжават на такива неуспели аборти
23
1
 
28
 
! Отговори
Shagarth преди 4 години
Не мога да разбера... Защо има коментари свързани с Русия? Абе хора това е легендарен изпълнител не некъв политик.
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
40 години напиване. скоро ще достигне средностатистическия *** или сърб:)