Йога – за кои звезди е начин на живот?

Гуинет Полтроу прави асани гола
19 фев 2020 22:00, Иванка Гъркова
0
Йога – за кои звезди е начин на живот?
БГНЕС

Йогата е изкуство или практически метод, който подобрява качеството на живот. Комбинирането между физически, умствени и духовни практики помага на много хора да усетят по-добре тялото си и неговите нужди. Благодарение на различни дихателни техники и пози, човек може да постигне пълна хармония със заобикалящия го свят.

Ходенето на йога се препоръчва за превенция на депресивни състояния, както и за лечението на много нездравословни проблеми. Тя подобрява емоционалното състояние и насърчава психичното здраве.
 
Йогата е станала начин на живот на много известни личности. Работейки под светлините на прожекторите, под строго начертан график и напрежение, следени постоянно от папараците, с нея те успяват да избягат от реалния свят и да се обърнат към духовното. Голяма част от тях споделят, че за тях самите упражнения не са само физическо натоварване, а по-скоро лек на проблемите им. И разкриват кои са любимите им практики, които използват в свободното си време.
 
Ето няколко звезди, които обожават йогата:
 
1. Джесика Бийл
 
Жената до Джъстин Тимбърлейк изглежда невероятно. Тя винаги е споделяла, че няма много време за натоварващи тренировки и хранителни режими. Актрисата смята, че по малко йога всеки ден е достатъчно на една жена като нея, за да поддържа фигурата си. 
 
Бийл обяснява, че ако някой иска просто да се стегне, не бива да се поти във фитнеса, а да си вземе карта за йога клас. По думите ѝ, макар за някои упражненията на постелката да изглеждат супер лесни, те също натоварват отделни мускулни групи и са идеални за влизане във форма. 
 
2. Гуинет Полтроу 
 
През септември миналата година тя навърши 47, но никой не може да ѝ даде годините. Актрисата има своя компания – Goop, която е ориентирана към здравословния начин на живот. За една от нейните кампании тя се съблече гола и направи няколко йога пози сред природата. 
 
„Успокойте се всички! Това е просто тяло... Фактът, че размерът му не е по ваш вкус, не ви дава право да го критикувате. Коментарите ви не са нещо повече от отражение на собствената ви несигурност“, написа в Instagram Гуинет Полтроу, а феновете ѝ я обвиниха, че е твърде слаба. 

Още за звездите, които практикуват йога с удоволствие, четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари