Деси Тенекеджиева осъди Слави след 5 г. дела, той: Ела ме залей с вода!

Актрисата завела дело за обидни шеги в ефир
Обновена: 17 авг 2020 09:45 | 17 авг 2020 09:17, Александър Попов
284
Деси Тенекеджиева осъди Слави след 5 г. дела, той: Ела ме залей с вода!
Снимка: БГНЕС

Актрисата Деси Тенекеджиева осъди шоумена Слави Трифонов, след като 5 години води дела срещу шоуто. Тя определи съдебното решение като победа и много важна крачка. На втора инстанция актрисата загуби делото, но с особено мнение, след което окончателно печели във ВКС.

Деси съобщи за развоя на събитието с дълъг пост в социалните мрежи.

"Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка.

Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна.

И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: "Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш".

Е да... беше прав, но не напълно.

Сагата продължи повече от 5 години- първа инстанция, втора и накрая ВКС..

Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.

Да, за таксите и разходите също беше прав - бяха много и големи. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта. И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива "шеги" трябва да има достоен отговор", написа Тенекеджиева.

Парите тя ще преведе на Фондация "Стоян Камбарев", с която тя вече 12 години подпомага млади и талантливи български творци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
24
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Слави не се различава много , много по цинизъм от Бойко Борисов !Борисов разбира се е по-груб , по-жесток и формен негодяй , но Слави е по-злобен и не търпи известни люде да го засенчват в различни области!Кого не е обиждал , над кого не е издевателствал :Лили , Володя Стоянов , Николина Чакардъкова ,Деси Тенекеджиева , Президент Радев и т.н. все достойни българи, а той .....едно невъзпитано и непризнато като талант селянче , научило се на чужд гръб пари да печели!
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7В закона има много моменти, в които не е точно така, а за да изкара три инстанции, тая е наела адвокати за поне 5000-6000 лева и познай, какво става - иска да и се възстановят средствата, ответната страна се ползва вика с пълно гърло "прекомерни" (заложено е, в случай че брат ми е адвокат и се разберем за хонорар от 100 000 лева), възстановяват и до 1000-2000 лева и пак е набутана.
13
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е болезнено грозна за жена!!!
12
0
 
33
 
! Отговори
бла,бла преди 3 години
Да бе, номер осми, само шоу е. Защо плешивия тогава съдеше всевъзможни жълти вестници, които писаха, че е гей, че е болен от рак и какво ли още не? Плюс всякакви подобни за него. Ми тия вестници са само "ШОУ", бе, приятелю, нали? Или на чалгаджийската мутра не му понася като е към него.
11
19
 
18
 
! Отговори
Любопитко преди 3 години
Значи, без грам заяждане или нещо подобно - коя е тази жена? Актриса ли? Певица? Политик ? Заклевам се, идея си нямам. Във филм ли е играла? Издадена песен ли има? От коя партия е?
10
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Само така... Чалгаря заслужава.Чудесна новина.
9
9
 
8
 
! Отговори
2 и 200 преди 3 години
са ме заинтригува кво са правили по неин адрес у шоуто. с това разтръбяване му претопли манджата на дългия. хубаво си спечелила, ама трай си. или си вика лоша реклама няма. както и да е. отивам да потърся на кво са я правили.
8
7
 
30
 
! Отговори
Спокоен преди 3 години
"че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония" ?!?! Всъщност от първо лице твърдя, че Десислава е самовлюбена, с определен нарцистичен уклон към външноста и, и с определено твърде високо надценяване на артистичните си възможности.
7
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славчо е безмерно голям ***. И този иска да ни управлява... Срам... Все се подиграва на другите, защо не погледне себе си и плешивата му грозна физиономия. Той самия е за подигравки.
6
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана със свобода на словото? Да отиде да види в америка как е. Правят ги криви и нищо не могат да кажат, защото там има свобода на словото.А то е шоу все пак.По-добре да се радва, че иначе хич нямаше да се чуе за нея.
5
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Пъво се запознай със закона и тогава пиши глупости. Който е загубил делото плаща разноските всички разноски. Затова сега Учиндолския ще и плати и адвокатите и обезщетението.
4
31
 
8
 
! Отговори
Летя с колата преди 3 години
Знам го тоя. Това е мъж, който много прилича на жена. Беше във Биг Брадър и го натресоха на един Пацо и оня безмалко да го опраши
3
6
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много здраве за пошлият чалгар и придворните му.
2
9
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, най-сетне някой да сложи на място учиндоския селянин.
1
9
 
44
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Браво! Поклон!