Бившата съпруга на Безос е най-богатата жена в света

Това стана след като акциите на Amazon поскъпнаха
3 сеп 2020 10:05, Петя Славова
28
Бившата съпруга на Безос е най-богатата жена в света
Снимка: БГНЕС

Бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос – Макензи Скот, стана най-богатата жена в света, след като акциите на Amazon поскъпнаха. Това идва на фона на пандемията от коронавирус, в която повечето хора предпочетоха да пазаруват онлайн, съобщава БГНЕС.

Скот, която притежава 4-процентен дял в гиганта за електронна търговия, добави още 30,3 млрд. долара към банковата си сметка през последната година, а това повиши нейното лично богатство до зашеметяващите 67,4 млрд. долара, съобщи "Блумбърг".

Скокът в цената на акциите идва след като те така или иначе скочиха рязко по време на пандемията, тъй като хоумофисът и затворените фирми изпратиха потребителите да поръчват от гиганта за търговия на дребно за онлайн поръчки и доставки за дома. Акциите са се увеличили от близо 2000 до 3500 долара само от началото на 2020 година.

А това пак потвърждава поговорката, че пари при пари отиват – богатите стават все по-богати в САЩ, като най-богатите хора са получили още 800 милиарда долара в банковите си сметки от началото на пандемията, докато обикновените американци се чудят как да вържат двата края.

Скокът на акциите направи Скот най-богатата жена в света и 12-ият най-богат човек в света. Като част от "Даването на залог" – ангажимент сред някои от най-богатите в страната да дарят по-голямата част от богатството си – Скот даде 1,7 милиарда долара на организации с нестопанска цел.

Бившите съпрузи Джеф и Макензи постигнаха споразумение, като предоставиха на бившата му съпруга около 19,7 милиона акции на Amazon.com, което й даде четири процента дял от компанията.

Споразумението направи жената 22-ият най-богат човек в света и третата най-богата жена в света по това време.

Двамата обявиха през януари 2019 г., че се развеждат след 25 години брак и четири деца, след като американският вестник National Enquirer разкри, че технологичният предприемач е имал връзка с бившата водеща на новините Лорън Санчес.

Бившият съпруг на Скот продължава да бъде най-богатият човек в света с нетна стойност от 205 милиарда долара, заемайки позицията си номер едно в индекса на милиардерите на “Блумбърг”.

Бил Гейтс е втори със 126 млрд. долара на името си, следван от Марк Зукърбърг със 112 млрд. долара и Илон Мъск със 110 млрд. долара.

Изпълнителният директор на “Тесла” Мъск за кратко изпревари Зукърбърг в понеделник, когато неговото нетно богатство нарасна до 115,4 милиарда долара, когато акциите на Тесла доведоха до увеличение с 12%.

Акциите в автомобилния гигант са нараснали с около 500 процента тази година, тъй като инвеститорите залагат на Мъск, лидер в пазара на електрически автомобили, а личното му богатство се е утроило, откакто пандемията навлезе в Америка през март

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грозна, негрозна, изпускате факта, че му е родила 4 деца и са били семейство дълги години. Друг е въпросът, че това действително са много пари, почти суми които не можем да си представим като куфарчета с банкноти и с тях би могла да направи много полезни неща за хората. Нещо, в което се съмнявам.
15
1
 
6
 
! Отговори
Аззз преди 3 години
"Скот даде 1,7 милиарда долара на организации с нестопанска цел", превод: от фирма през фирма, 1,7 милиарда потънаха в разни нейни дъщерни компанийки
14
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
брат и сестра са,но го дават "съпрузи"..Впрочем,не е проблем за опашатите /които по време на зор откъсват опашките си/-тези с удължените шии,да се чифтосват помежду си...природа,какво да правиш?..."А змията беше най-лукавата в Райската градина и тя даде на *** да яде от плода на дървото на познаване доброто и злото"....Всъщност,тя даде на *** да познае ЗЛОТО,защото Доброто й беше дадено от Господа...и така -ХИЛЯДОЛЕТИЯ...Немате си и представа кои, как и за какви цели ви УПОТРЕБЯВАТ
13
1
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
До До някойИ как разбра, че е българофоб??От това, че не плюе по другите, както правиш ти??
12
1
 
26
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Оженили са се като студенти по любов и не са били богати Стига сте писали глупости без да знаете !
11
6
 
3
 
! Отговори
До някой преди 3 години
Добре, разбрахме, че си чуждопоклонник и българофоб!
10
4
 
19
 
! Отговори
някой преди 3 години
някои коментирали са доста *** и ограничени, винаги ще си бъдете бедни, била грозна, ама прочетете малко за историята на Амазон и там е ясно, защо е избрал нея, тогава е бил оня хърбавия, беден и плешив Безос, сега бих казал, че за годините си изглежда супер, има си пари, живее си живота, тренира както се вижда, доста умен и предприемчив човек - ама за сульото от люлин в избушената панелка е грозен и ***, а бившата му жена за нищо не ставала, ама не погледне оня своя хипопотам с ролки в кухнята
9
2
 
13
 
! Отговори
Психодиспансер преди 3 години
Винаги в човешката история свръх концентрацията на капитали и обедняването на хората е водила до едно и също нещо. И сега ще е така, само да видим кога.
8
7
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Хахаха значи и Безос един от най умните и най богатия човек и на него жена му е скроила капата.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Как една жена може да направи един мъж милионер?-Много лесно, стига да е милиардер.
6
5
 
19
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Заслужила си ги е .Да спиш с тоя грозник не е било лесно.
5
0
 
28
 
! Отговори
коментара преди 3 години
Колкото и много да има няма да ги вземе на оня свят, всичко тук остава. Той и Стив Джобс имаше много милиарди и си замина човека.
4
1
 
16
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
За мен тези числа са едно нищо! В Зимбабве всички са милиардери в местна валута и какво? Те даже са по сигурни милиардери, защото имат физически пари, а Г-Жата има акции и някой друг диамант може би и е щастливо разведена. Около нея само чакат като койоти, сигурно за един нокът и вземат 200-300доларА, трябват и няколко психолози....ЕГ..и богатството
3
2
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
сега свръхбогатите крадци ще се борят да си купят безсмъртие
2
10
 
11
 
! Отговори
?? преди 3 години
Не мога да разбера, може да има всяка жена а е избрал това чифтокопитно създание с мъжка челюст. Уж умен, създал такава компания, един предбрачен договор не може да напише...Абе моля ти се...
1
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грозна и получила парите си при развода - това е предриемаческото мислене на жените