Мед - съставката за домашни маски на сестрите Дженър-Кардашян

Те я използват и за похапване сутрин
Обновена: 30 ное 2020 22:50 | 30 ное 2020 22:30, Иванка Гъркова
6
Мед - съставката за домашни маски на сестрите Дженър-Кардашян
Снимка: БГНЕС

Кайли Дженър е една от многото известни личности, които имат своя марка козметика. За нея не е проблем да си купи най-скъпите продукти или да се подложи на мечтаните от всяка жена процедури. Но когато си е у дома, тя разчита и на някои натурални средства. Например на пчелния мед, с който си приготвя маска за лице.

Наскоро сестра ѝ Кендъл пък разкри пред Vogue как приготвя своята любима овлажняваща маска. Тя е смес от малко мед, намачкано авокадо, фини овесени ядки и лавандулово масло.

Моделът посочва, че вече ползва по-често мед заради нейната по-голяма сестра, която похапва по една лъжичка всяка сутрин.

„Той наистина е лекарство и има невероятен вкус!“, коментира от своя страна Кортни Кардашян, която следва примера на Кендъл и Кайли.

Натуралният пчелен мед е богат на невротрансмитера ацетилхолин, който се грижи за паметта. Също така е пълен с аминокиселини и витамин В, които действат противовъзпалително.

Кои са основните ползи от нанасянето на меда върху кожата?

Медът подобрява хидратацията на кожата, а особено през есента и зимата тя е много важна. Той задържа влагата в клетките, което предпазва от изсушаване и напукване.
Има антиоксидантни свойства, предпазващи от вредните слънчеви лъчи.
Медът балансира естествените мазнини в кожата и я прави по-гладка и еластична.
 

Натуралният продукт има антимикробно действие. Нанесен върху кожата, той почиства порите от замърсяванията и предотвратява пъпки и възпаление.

В комбинация с други натурални съставки, медът не само овлажнява и детоксикира кожата, но и я подхранва, което благоприятства за образуването на нови клетки.

Как действа медът върху косата, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
До Лаик преди 3 години
Не че са непременно грозни, но така се обличат и гримират, че приличат на травестити.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са грозни тези жени, не знам, в мен ли е пороблема, че цял свят им се възхищава?!
2
0
 
2
 
! Отговори
Лаик преди 3 години
"".....е богат на ацетилхолин,който се грижи за паметта.."" - нали точно със силната си памет са известни тия сестри...или с друго са??!??
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че има и друга субстанция, която използват често за лицева маска, а понякога и похапват от нея. Богата е на протеин.