Джони Деп с оправдателна присъда: Върнаха ми живота!

Присъдиха му 15 млн. долара обезщетение, но трябва да плати 2 млн. на Хърд
2 юни 2022 09:28, Петя Славова
22
Джони Деп с оправдателна присъда: Върнаха ми живота!
Снимка: БГНЕС

Съдебно жури по делото, в което бяха замесени холивудските  звезди Джони Деп и Амбър Хърд, които са бивши съпрузи, заключи, че актрисата е оклеветила бившата си половинка, като се е представила за жертва на домашно насилие, предадоха световните агенции. Журито обаче заключи, че Деп също е оклеветил бившата си съпруга чрез адвоката си.

Първо седемте членове на журито отговориха утвърдително на въпроса на съдията по делото дали заглавието и два пасажа от статия, публикувана от Хърд през 2018 г., съдържат думи, оклеветяващи Джони Деп. Съдът прецени, че актьорът трябва да получи 15 милиона долара за нанесени вреди.

После обаче седмината членове на журито прецениха, че адвокатът на Деп - Адам Уолдман е оклеветил Хърд, като е нарекъл "скалъпени" нейните твърдения за сексуално насилие от страна на Деп срещу нея. В резултат на тази преценка на съдебното жури съдът прецени, че Хърд трябва да получи обезщетение за нанесени морални вреди в размер на 2 милиона долара.

Процесът беше силно медиатизиран и по време на него двете бивши половинки извадиха наяве интимни детайли от семейния си живот.

Деп бе поискал да му бъдат изплатени 50 милиона долара за оклеветяване. Той обвини Хърд заради нейна статия във в. "Вашингтон пост", в която тя твърди, че е била жертва на домашно насилие и обвинява именно Деп за това. Деп твърди, че заради тази публикация са му били отказани няколко големи роли. Той също обвини жена си в домашно насилие. В резултат на това Хърд подаде насрещен иск срещу Деп и поиска обезщетение в размер на 100 милиона долара.

Деп и Хърд се запознаха през 2009 г. Но в брак бяха в периода 2015  г. - 2016 г.

След оповестяване на съдебното решение Амбър Хърд каза, че е съсипана и не може да изрази колко дълбоко е разочарована от него.

"Съсипана съм от това, че представените доказателства не бяха достатъчни, за да се противопоставят на доста по-големите власт,  влияние и превъзходство на моя бивш съпруг", заяви Хърд.

"Още повече съм разочарована от това какво означава присъдата за останалите жени. Това е удар за тях. Това поставя под въпрос идеята, че насилието към жените трябва да бъде взимано на сериозно", допълни тя.

От своя страна Джони Деп заяви, че съдебното жури му е върнало живота.

"След шест години съдебното жури ме върна към живота. Аз съм наистина трогнат", подчерта той./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението на журито е толкова декомратично че припадам, за всеки по нещо. Няма как и двамата да казват истината, затова се води делото. Решението е като на учителка в детска градина, всички да са доволни
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи журито казва, че това не се е състояло и статията е невярна, обаче адвокатите на Депп осмивайки тази статия са нанесли морални вреди на вечната амбър??? Нещо ми се къса логиката
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не игра убедително и сега ще трябва да плати 13 милиона за лошо изиграна роля. Рисковете на професията...
17
14
 
1
 
! Отговори
балканджи Мишо преди 1 година
Направо ви се чудя на толко хора дето "следят делото" и сега се радват за този пропаднал наркос все едно ви е брат.
16
14
 
0
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
Американския "Мартин"! От толкова наркотици и алкохол вече дори не може да говори нормално... Пълна скръб
15
5
 
6
 
! Отговори
909 преди 1 година
До Ми Ами и той явно е в периода "Амчи аз не съм още стар бе,ми млад съм,ъмчи как?!"като оня шмулю, дето заряза Дженифър Гарнър,дето му роди 3 деца,обичаше го и на всичкото отгоре е жена,та дрънка,и хукна подир тая бабалюга Лопес!!
14
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Още повече съм разочарована от това какво означава присъдата за останалите жени. Това е удар за тях. Това поставя под въпрос идеята, че насилието към жените трябва да бъде взимано на сериозно", допълни тя.===Не, удар е за жени, които лъжат. В днешно време е достатъчно една жена да обвини мъж в насилие, никой не проверява фактите, автоматично се приема, че е виновен. Този процес с оправдателна присъда е прецедент, който трябва да е достатъчен за да спрат подобни лъжовни обвинения.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато външният вид и нагонът престанат да са водещата сила за един мъж, тогава ще имаме и по-малко такива случаи. Тая е срам за всички жени и всички реални жертви на насилие, но с нея и без нея - все тая, защото за бедните и по-обикновените, нищо няма да се промени.
12
4
 
40
 
! Отговори
Мъж преди 1 година
Сега всички подобни мъ-ши алчни за пари ко-ври като тая газ пикаят. Браво на съда , но тая трябва и в затвора да лежи поне 5 години да е пример на всички женски бо-уци като тая
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо чудно това да е поредният опит на правителството да отвлече вниманието на овците от истински важните неща :)
10
1
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПОРЕДНАТА КОЯТО НЕ УСПЯ ЗА ИЗМЪКНЕ ПАРИ!!! НАЙМЕР СЪЩО СЕ ОТЪРВА ОТ ПОДОБНИ ОБВИНЕНИЯ, БРАД ОНАЯ ГО ПОБЪРКА! ЩОМ МЪЖА ИМА ЯКО КИНТИ ! БИЛ Я БИЛ БИЛ Я МАЛТРЕТИРАЛ ДАЙ МИ 10 МИЛИОНА АМА СЕГА ТЯ ЩЕ ПЛАЩА!
9
2
 
38
 
! Отговори
В преди 1 година
Каква оправдателна присъда, бе, днес? Той я осъди!
8
1
 
3
 
! Отговори
Бионсе преди 1 година
О о о Джони!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тея и двамата са откачени на макс (като повечето "звезди") , даже мисля, че са са напълно един за друг!
6
3
 
49
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Чудо невидяно, Мъж да докаже, че жена го е наклеветила за "домашно насилие" ?!?!?!?___Че нали винаги мъжът е насилник, а жената винаги и само тя е жертва, к'во стана с тази опорка ?! :) :) :)__Има надежда :)
5
1
 
35
 
! Отговори
Ми преди 1 година
Джони 3маше добра и хубава жена, и деца... Ванеса Паради, явно преценките му са неадекватни вече. Дано се оправят !
4
4
 
51
 
! Отговори
Браво на Джони преди 1 година
Била съсипана ? Ог кое *** МЪ-РШО ? Че бе получи 100 милиона долара ли *** алчна ко-вро ? Деп иска 50 а тя 100 егати алчната наглярка. Чак и обвързва съда с удар срещу всички жени . Срещу всички *** мъ-шо а не срещу жените, защото съда показа на всички женски по-миярки като теб че трябва да слезнат на земята и да уважават обществото мъжете и съда . Ясно ли ти е треторазрядна никаквице
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В голяма грешка си Джони. Върнали са ти, но не предния живот, а живот след нечовешки стрес и безсънни нощи. Новият живот е с взривено из основи здраве.
2
6
 
20
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Съдебен спор ама с бюджет няколко стотин милиона. Селска история с холивудски режисьори.
1
7
 
49
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Джони,повече не прави грешката да се жениш.Ползваш,хвърляш и следващата.