От летище "София" отговориха на Наоми Кембъл

Съобщението е повод изказването ѝ, че е станала жертва на расова дискриминация
Обновена: 13 юни 2022 13:23 | 13 юни 2022 13:22, Йоана Цонева
99
От летище "София" отговориха на Наоми Кембъл
Снимка: БГНЕС

"Във връзка с множеството получени запитвания, по повод информация за проверка на г-жа Наоми Кембъл при пристигането й на Летище София, Ви информираме, че е бил проверен багажът на г-жа Кембъл  и е извършена рутинна проверка на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители. Няма постъпило оплакване от г-жа Кембъл или неин представител", съобщиха официално от Агенция "Митници".

Съобщениете е по повод информацията, че Наоми Кембъл останала истински огорчена след посещение в София. Според нея тя е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари, съобщиха британски медии.

На 19 май Кембъл пристига у нас за снимките на реклама. Топ моделът е спряна от униформените, които подложили нея и багажът й на щателна проверка, преди да я пуснат в страната.

Още по темата
Източници твърдят, че 52-годишната манекенка е била "много разстроена" от случилото се и била твърдо убедена, че е селектирана за претърсване защото е чернокожа. "Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя беше на път за вълнуващи снимки, които очакваше с нетърпение, но това малко помрачи престоя й в София", разказа пред "DailyMail" приятел на модела.

Персоналът на летище София не отговори на многократните искания за коментар, отбелязват от изданието. След публикацията обаче летищните власти заявиха, че съжаляват за преживяваната на Наоми Кембъл и правят проверка на случилото се.

"От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно", заявиха още представителите на аерогарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
44
 
! Отговори
Църен маймyн преди 1 година
Расова дискриманиця щеше да е, ако НЕ я бяха проверили, понеже е църна.
17
1
 
39
 
! Отговори
Клевета и пропаганда преди 1 година
DailyMail - са британци! ТЕ целенасочено пишат статии за това какви расисти били българите. Това е пропаганда. Дефакто расисти са англичаните. Не ми ли вярвате? Попитайте полските шофьори и водопроводчици!
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо бе, хората са я проверявали за маймунска шарка. Гляма работа. Тая за каква се мисли? Митническите служби могат да проверят всеки на случаен принцип. За това са там.А Наоми да си спомни как я арестуваха с белезници на едно друго летище но не посмя да гъкне....
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за митничаря, който сега се налага да пише обяснения, само защото е извършил рутинна проверка на багаж на известна личност. При това на афро-американка. Горкия! Те известните явно се чувстват като над-закона.
14
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверката е висша форма на доверие. Да не се оплаква. Браво на митничарите.
13
1
 
31
 
! Отговори
Bogito преди 1 година
По-скоро никой не я е разпзнал и никой не и цепил басма и нямало вече какво да направи за да привлече вниманието и тъй../..
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя вместо да си трае и да се радва, че не са я върнали, вдига врява. Добре са я проверили.
11
2
 
31
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Афроамерканците са най-големите расисти. Освен да берат найкове и ел.техника друго не мога като техня кумир флойд,но ако им кажат истината ги боли. Като не им харесва със самолета и към африка.
10
20
 
5
 
! Отговори
Taню преди 1 година
Е, не става дума дали са я разглеждали интимно...Някой фетишар решил да и види гащичките, скрил се зад процедура и сега ние сме част от колективния срам. Гaneцa спирка нема...
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето тогава е бил на ВИП-а и е искал да я бара:)
8
4
 
29
 
! Отговори
Съмнително. преди 1 година
Точно път наоми кеймбъл да е жертва на "Расова Дискриминация?" - Лицето и е мега известно. Има го навсякъде по света и в България също. Участва по предавания и я дават по различни телевизии. Разпознава се. Сега нашите на летището са си грубички по принцип. От както летя все забелязвам отношението на нашите. Това е манталитет, а не дискриминация. Направили са и вероятно просто стандартна проверка на багажа - нищо че е известна, а това я е подразнило точно защото е известна.
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те уж се борят да са като всички, но в никакъв случай не трябва да са като всички.
6
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не иска да минава проверки да си хваща пътя обратно или да си изкара украински паспорт тогава вече е недосегаема и може да си вкара каквото иска.
5
2
 
11
 
! Отговори
аз преди 1 година
11-ти Септември?
4
3
 
61
 
! Отговори
д преди 1 година
ох милата, колко е неприятно да си като всички останали
3
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе тия недосегаеми ли са какво като са и проверили багажа аман от цветнокожи расисти като тая.
2
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никъде няма правило, че чернокожите не подлежат на проверка по летищата.
1
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази с какво ще да е по-специално и да не подлежи на проверка като всички останали?!