Турската звезда Гюлшен ще се изправи пред съда на 21 октомври

Грозят я до три години затвор
9
Турската звезда Гюлшен ще се изправи пред съда на 21 октомври
Кадър: YouTube

Турски съд днес прие обвинителен акт срещу поп певицата Гюлшен. Тя може да бъде осъдена на до три години затвор заради изявления по повод религиозните училища "имам хатип", съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Певицата, която в момента е под домашен арест, ще се изправи пред съда на 21 октомври.

Съдът също така се обяви против отмяната на домашния й арест.

Прокуратурата иска до три години затвор за Гюлшен по обвинение в "подстрекаване към омраза".

Изпълнителката се извини за забележките си и ги окачестви като "шега".

Миналата седмица 46-годишната певица и автор на песни, чието пълно име е Гюлшен Чолакоглу, бе отведена от дома си в Истанбул за разпит и след това бе задържана. На 29 август съд нареди освобождаване от ареста на турската поп звезда, като нареди тя да остане под домашен арест.

Разследването срещу нея бе предприето от Истанбулската прокуратура на основание, че с репликите си по време на концерт певицата е нарушила член 216 от Турския наказателен кодекс, тъй като намекнала, че обучението в религиозните училища от типа "имам хатип" води до "извращения".

До разследването се стигна, след като певицата стана мишена на проправителствените медии и социалните мрежи заради изказванията си./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ТурцияГюлшен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Янков преди 1 година
Тоя член и у нас.
5
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си показваш атрибутите светско ли е? Извращение е да ходиш гол/а по улиците, да са те минали 20 човека на 15 годишна възраст, да се раждат деца от незнайни бащи, да правиш еднополови бракове, да ходиш пиян и надрусан по улиците. Това е извращение. Това са "ценностите" на демокрацията и либерастията.
4
10
 
9
 
! Отговори
Анадолски талибан преди 1 година
Заради една чаламба бива ли толкова шум да се вдига, това са естествените особености на турската образователна система, присъщи са ни от векове, какво се хванахте сега с нас, тц-тц-тц
3
4
 
16
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Турската певица Гюлшен предизвика революция в турската поп музика, когато записа клип на песента си "Gel" (Ела), почти чисто гола, само по едни полупрозрачни бикини, почти невидими.Но това беше преди Ердоган да вземе властта. Турция беше светска държава, а Ердоган се старае да я превърне отново в султанат, както Путин иска да възроди царска Русия на Петър Първи.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пратиме и Лойко в Турция,то се видя,че тук няма съд
1
0
 
32
 
! Отговори
Права е преди 1 година
Вкарват я в затвора, защото е права. В религиозните училища и храмове винаги се раждат най-големите извращения, най-вече с педофилия