Отмениха концерти на Роджър Уотърс заради негови думи за Украйна

Съоснователят на рок групата Pink Floyd ядоса поляците
Обновена: 26 сеп 2022 12:49 | 25 сеп 2022 20:32, Красимир Ангелов
131
Отмениха концерти на Роджър Уотърс заради негови думи за Украйна
Снимка: БГНЕС

Съоснователят на легендарната рок групата „Pink Floyd“ Роджър Уотърс даде израз на гнева си, след като два негови концерта, които трябваше да се състоят в полския град Краков, бяха отменени заради негови изявления за Русия, свързани с войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Освен това, Градският съвет в Краков трябва да се произнесе тази седмица дали Роджър Уотърс да не бъде обявен за "персона нон грата". Градският съветник Лукаш Вантух призова гражданите на града да бойкотират  концертите му.

В началото на септември, в отворено писмо британският музикант беше написал, че Западът трябва да спре да изпраща оръжие на Украйна и обвини украинския президент Володимир Зеленски, че е толерирал краен национализъм, преди да му нареди да сложи край на "тази убийствена война".

Организаторът на концертите "Лайв нейшън Полска" написа вчера в Туитър, че концертите, които бяха планирани за април 2023 г. в голямата спортна зала на Краков, са били отменени, но без да направи уточнение защо.

Роджър Уотърс, който в момента е на турне в САЩ, отрече във Facebook твърденията, че той или неговия мениджър са отменили концертите и обвини градския съветник Вантух, че прилага „драконовски мерки“ към работата му.

Уотърс написа, че Вантух заплашва да свика заседание, на което да поиска от Градския съвет да го обяви за "персона нон грата" „заради моите открити усилия да насърчавам всички въвлечени в тази гибелна война в Украйна, особено правителствата на САЩ и Русия, да работят за постигане на мир чрез преговори.“

Според Уотърс, ако Вантух постигне целта си и неговите предстоящи концерти в Краков бъдат отменени, това ще е "тъжна загуба за мен, защото очаквах с нетърпение да споделя посланието си за любов с хората в Полша".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владислав Варненчик Ягелончик, от рода Ягелони, крал на Полша, върховен княз на Литва и крал на Унгария. А сега погледнете флага на род Ягелони.
56
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави прави, ама чак сега ще се сетиш кончита вурст от кой пол е. Всичките западняци особено псевдорокаджиите са такива. Кога му отърва свири "рок срещу комунизма". Малко след това използва същия рок да мъчи хора по затворите на цру, пример гуантанамо къде не ги оставяли да спат и им промивали главите точно с тия музики. И накрая - аз съм невинно хипарче вервайте ми. Язък че такива подлъгват бая хора стени мени политкаузи дръжки. Сега ще траеш, щом си се хванал с тоя.
55
26
 
9
 
! Отговори
FakDatShit преди 1 година
Абе тоя не прави ли песен в подкрепа на Украйна, как така сега прави такива изявления, нещо не разбирам....
54
4
 
15
 
! Отговори
Ко?..Не! преди 1 година
61 Българският княз Фружин Шишман също взима участие в кръстоносния поход от 1444 г. на Владислав III Варненчик, като продава дареното му имение Файдаш, за да финансира експедицията си. След поражението на кръстоносната армия при Варна обаче, при което загива и самият полско-унгарски крал, Янош Хуняди, който възглавява армията наравно с Владислав Варненчик, подема кампания против българския княз, чрез която очевидно цели да свали от себе си обвиненията.
53
45
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
такава е съдбата на руските марионетки
52
2
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Обединените около 84 хил армия полско -германски -австрийски сили,под командването на крал Ян Собиески,разбиват 90 хил османска войска под Виена и спират завинаги нахлуването на османците в Европа,поклон.
51
20
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Поляците са като...ощипани моми,защото са мачкани от руснаците по времето на Петър Велики и след това още 100 години.
50
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека както покойната Даяна иска да е цар в сърцата на обикновените, а не в тези на елитът.
49
7
 
19
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Запада и СССР се договориха и след падането на Берлинската стена. Другарите от номенклатурата се намърдаха в скъпи имения на Запад и със солидни банкови сметки зад граница. За народите на източноевропейските страни остана мизерията и мечтата за някаква справедливост и възмездие. Не би!! Роджър Уотърс и много негови колеги бяха щедро финансирани под формата на концерти на Червения площад и др.
48
15
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
ДГД Роджър Уотърс ай донт гив а шит..
47
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо поляците се ядосват за това какво хората говорят за Зеленски? Много лично са го приели. Зеленски поляк ли е? Ако е поляк, значи е логично да няма нищо против да умират украинци и руснаци, за да харчи оръжие на конвеир.
46
43
 
12
 
! Отговори
Срам преди 1 година
Дори и след смъртта му ще бъде срамно негово изказване...да хвалиш Путин е ,като да хвалиш Хитлер. Да твърдиш ,че жертвата е виновна, а насилника е прав...е като да изнасилват внуците му на улицата и някой, като него да ги поощрява.
45
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един от малкото, които имат смелостта да говорят истината. Да не ме разберете погрешно..... Войната беше огромна грешка на Путин, но вината не е само негова и запада трябва да признае своята роля в причините за тази война. Нещо което не виждам как ще стане с де били като сенилния памперс и куклата шмолц... Пък ако бях на мястото на Роджър щях да си го преместя в другия крачол относно поляците. Те на тях по рождение им е закодирана омраза към всичко руско.
44
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западното лицемерие и пропагандна война е вече в болестната си фаза.
43
12
 
40
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Ей това е истински рокаджия ,винаги срещу течението ,винаги срещу статуквото и мейнстрийма,никога с тях,винаги бунтар и казващ нещата такива каквито са!Не като Васко кръпката :)
42
13
 
46
 
! Отговори
Бай Асен преди 1 година
Браво на човека, най-накрая един мислещ от запада да каже истината! А относно полските управници - назначени от САЩ, няма какво да се каже, същите като нашите марионетки 33 години!
41
4
 
34
 
! Отговори
Това е преди 1 година
Къде е цензурата. Само в комунистическа Русия и Китай или и в либералистическия Запад. Там даже се ***, след като изкараха расисти велики хора живели преди векове в съвършено други времена. Краен либерализъм=комунизъм...даже много по-лошо защото следят телефоните ви, но си мълчат и не го казват. Всички сме опитни зайчета, както преди са били на партията
40
9
 
43
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Следя го от бая време вече ,никога не се е снишавал и мълчал относно лъжите и пропаганда с която ни промиват!Този човек е революционер и всички казващи истината в тези времена !Поклон !Фашизмът се завърна в Европа !Да го натикаме там където му е мястото!
39
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той не е казал че подкрепя режима на путин, а че е против да се подклажда войната.
38
7
 
25
 
! Отговори
До Реалист преди 1 година
Хаха, и в крайна сметка историята ще помни Уотър със стената и със съпротивата му срещу войнолюбивата политика на запада, а другите от бандата каквото и да са издали ще потъне в забвение