Близък до Елизабет Втора разкрива истинската причина за нейната смърт

Тя се примирила с тежка диагноза
29 ное 2022 18:50, Дарена Найденова
36
Близък до Елизабет Втора разкрива истинската причина за нейната смърт
БГНЕС

Последните дни на кралица Елизабет II попадат във фокуса на световното внимание благодарение на нова книга, която се очаква да излезе през декември.

Откъс от предстоящата творба „Елизабет: Интимен портрет“ на кралския писател Гайлс Брандрет разказва как покойния монарх се е примирил със смъртта си няколко месеца по-рано. Авторът документира и посещението на преподобния д-р Йън Грийншийлдс в замъка Балморал през последния уикенд преди смъртта на кралицата. Елизабет почина на 8 септември тази година, заобиколена от децата и внуците си, само няколко месеца след честването на 70 години на трона.
 
„Истината е, че Нейно Величество винаги е знаела, че оставащото ѝ време е ограничено. Тя прие това с целия благодат, който бихте очаквали“, пише Брандрет. Допълва, че кралицата му казала, че не съжалява за нищо. За нея вярата била едно от най-ценните неща в живота ѝ, като именно затова е искала последна среща с преподобния д-р Грийншийлдс, за да може да си отиде в мир.
 
Брандрет пише още за слухове, че Нейно Величество е имала рядка форма на миелома – рак на костния мозък, което би обяснило нейната умора, загуба на тегло и проблемите с мобилността, за които често пропускаше официални събития в последната година от живота си. Тя беше замествана от сина си Чарлз или внука си Уилям, като често се движеше и с бастун, което притесни голяма част от феновете на кралското семейство.
 
 
Авторът обяснява, че не е изненадващо, че причината за смъртта на Елизабет е обявена като „старост“, тъй като това е често срещана причина, когато пациентът е над 80 години, неговият лекар се е грижил за него през целия му живот и постепенно е видял отслабването на здравето му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
8
 
! Отговори
Извънреден коментар преди 1 година
Повечето нации по света всъщност не знаят какви хора ги управляват ! Така е най добре ! Всъщност аз само мога да напиша, че те са твърде опасни хора, другите им неща не са важни ! : )
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ги купува и чете тия книги? Цяла книга за едно изречение - "умря от смърт".
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Примирила се била, че времето и било ограничено ?!? чак сега ли разбра , че ще се мре.Още с си раждането сме осъдени на смърт. Тя станала на 100 разбираш ли и и се виждат малко.крал , коняр ...все те посяват нейде накрая.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрах, извънземните са я убили, щото е искала да живее до 150 години ли?
3
12
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
хм!...Напънах са да си спомна как изглеждаше Н.В. в последно време,след "ЗАГУБАТА НА ТЕГЛО",но освен едно ДЕБЕЛО бабе нищо друго не се появява..
2
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната пошла история, бабето си е изкарало мандата и не съжелява за нито една злина която е сторила, в това число бомбандировките над София
1
3
 
7
 
! Отговори
Варна ОРИГИНАЛ преди 1 година
Заради завистливи и лоши хора, аз живея зле, а не твърде добре !