Почина актрисата Джина Лолобриджида

Наричат я най-красивата жена в света
Обновена: 16 яну 2023 14:12 | 16 яну 2023 13:51, Елка Василева
59
Почина актрисата Джина Лолобриджида
Снимка: архив, БГНЕС

Италианската актриса Джина Лолобриджида почина на 95-годишна възраст, съобщи Ройтерс, позовавайки се на агенция АНСА.

Джина Лолобриджида е носителка на награда "Златен глобус" и номинирана за "БАФТА".

През 1947 година става трета на конкурса "Мис Италия".

Знойната красавица се прочува през 50-те години на миналия век като "средиземноморския секссимвол". Често е наричана най-красивата жена в света.

Филмите, които я правят световноизвестна, са „Фанфан Лалето“ (1952) и „Парижката Света Богородица“ (1956).

След като се оттегля от света на киното, актрисата става фотограф и скулптор.

Джина Лолобриджида е носителка освен на "Златен глобус" и на редица други награди като "Давид на Донатело", "Бамби".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-красивата жена в историята на киното е Хеди Ламар. Ама май в България повечето не са я чували за съжаление, камо ли да са я гледали.
27
1
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
За Робърт Де Ниро доста си се объркал. Той е доста по-млад и не са го давали по времето на соца, иначе за Пол Нюман и Стив Макуин е така.
26
7
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
А през 1959 с кубинския лидер Фидел Кастро, в когото е влюбен и като мъж и като политик. Казват, че са прекарали една незабравима седмица в Хавана.
25
2
 
16
 
! Отговори
паф преди 1 година
не съм съгласен, даваха и американски, и хубаво направени, с хубави силни артисти -робърт де ниро, чарлз бронсън, пол нюман, стив маккуин и много др....бог да прости, джина, беше великолепна, особено в парижката св. богородица!
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джина Лолобриджида често е наричана най-красивата жена в света. През 1961 година е на посещение в Москва и се среща лично с първия космонавт на СССР и на планетата Земя Юрий Алексеевич Гагарин.
23
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всякакви филми си имаше и по онова време. Гледаха се най-вече американските, но и френските също се посещаваха добре. За индийските филми няма да споменавам, защото там яйце да хвърлиш нямаше къде да падне, за летните кина. Даже и за закритите зали имаше правостоящи! Бай *** там беше в изобилие. Като чета тука на някои коментарите с жалката им пропаганда им се чудя дали са наред с горната част на тялото, освен ако не са били в затвора и там да са им пускали кино!
22
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 1 година
Велика кака, хора. Който не я е гледал, да се поправи, стига му "Фанфан лалето" с Жерар Филип. Светла и памет.
21
4
 
17
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
ПОКЛОН
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпрос на вкус. Аз харесвам Моника Белучи.
19
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази никога нее била красива. Красиви бяха София Лорен Бриджит Бардо и още много от старите артистки с които израснах. Бог да я прости светла и памет.
18
2
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 1 година
За съветските ясно. Това го знаем всички, които сме живяли тогава. Имах предвид, че освен съветските ни пускаха най-много до френски и италиански. Но не и американски. Ако е имало някой то е било по изключение и е бил комедия, пра това от най-слабите.
17
5
 
14
 
! Отговори
малка поправка преди 1 година
До до 13Съгласен съм с Вас, но искам да отбележа, че ни пускаха ГЛАВНО съветски филми и само от време на време френски или италиански, внимателно проверени и одобрени от ДС.
16
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да я прости. Наистина красива жена без никакво тунинговане, както е в днешни дни. Тя ги е побърквала с талията си на оса. Разглеждайки снимки от онова време винаги се кефя защото виждаш натурална красота, а не работата на някой пластичен хирург. Дано да е на по-добро място.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е, че преди да умре, внук й Марко и взе всичките имоти. Не че ще й трябват, но умря много разочарована.
14
5
 
13
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Съгласен съм с Вас. Много българи не познават големите американски актриси. Такова беше името. Пускаха ни главно италиански и френски филми. Затова повечето българи си мислят че Бриджит Бардо, София Лорен, Клаудия Кардинале и Джина Лолобриджида са най-красивите актриси. Просто не са виджали другите. Не казвам все пак, че споменатите италианнки и французойки не са красиви.
13
1
 
24
 
! Отговори
не спорете преди 1 година
Бог да я прости! Наистина, тя беше една от най-красивите жени по време ня моята младост. Да не гаворим, че много от далуизброените имена не бяха още родени когата тя беше в епогея си. От друга страна през соца не се допускаха американски филми по нашите екрани, така че големите американските актриси и артисти не бяха известни за широката публика.
12
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Ибро Лолов дъщеря ли е била ?
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Името й е Джина Лобриджида. Оправете си статията, че е грехота. Все пак е покойница, Бог да я прости. А има доста грехове. Доста месо е изяла през живота си.
10
1
 
28
 
! Отговори
Поклон преди 1 година
Бог да я прости! Наистина красива и удухотворена жена беше. Да почива в мир!
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен най-красивите жени в историята на киното са Ава Гарднър, Сара Монтинели, Джийн Търни, Сара Монтинел, Мишел Мерсие. Но както се казва, въпрос на вкус.