Аромати, които успокояват

Вижте кои са те
5 май 2023 00:30, Ивета Иванова
5
Аромати, които успокояват
Снимка: iStock/Evgeny Sofrygin

 На всеки се е случвало да се събуди изморен, да няма сили за ходене на работа или училище, да се чувства демотивиран и да не може да се концентрира. Ако хапването и пиенето на кафе или вода с лимон не ви помага в борбата със стреса, умората и липсата на енергия, може да изпробвате нещо друго. Ароматерапията става много популярна в последните години и има някои аромати, които ще ви помогнат да победите стреса, да подобрите настроението си и да станете по-продуктивни. Ето кои са, според "Enterpreneur.com".

 
Лимон
Миризмата на този цитрус подобрява концентрацията ви и има успокояващ ефект. Сякаш умът ви става по-бистър, когато миришете лимон. Ароматът ще ви помогне и когато сте ядосани, притеснени и изморени.

Лавандула
Етеричните масла от лавандула са голям хит. Те също са известни със своите успокояващи свойства, а и ароматът на лавандула гони стреса. Той успокоява нервите и напрежението, доказват проучвания. Дори може да успокои депресията и мигрената.
 
Жасмин
Както лавандулата, така и жасминът се използва за успокояване на нервите. Етеричните масла от жасмин се използват, дори като антидепресанти, тъй като могат да подобрят настроението и дори да ни накарат да се чувстваме по-уверени и оптимистично настроени. Дават ни много енергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Препечен хляб. Преди време в Германия пих чудесна бира точно с такъв вкус и аромат. Светла,леко мътна, с не много алкохол. За съжаление забравих името и:-(((( Ако някой се сеща за какво говоря , ще съм благодарен да пише!!!.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Kaто сме насаме с някоя госпожица и се поразровя в дебрите на интима, като ме удари в носа сладникавия аромат, се успокоявам. Става ми спокойно, защото ми е ясно, че тя няма къде да бега.