30 години по-късно: Обвиниха и Аксел Роуз в сексуално посегателство

Ищцата е Шийла Кенеди, бивш модел на "Пентхаус"
22 ное 2023 23:15, Александър Попов
82
30 години по-късно: Обвиниха и Аксел Роуз в сексуално посегателство
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Фронтменът на Guns N` Roses Аксел Роуз е обвинен в сексуално посегателство, извършено преди повече от 30 години в Ню Йорк, предаде АФП, като цитира съдебни документи.

Според сп. "Ролинг стоун" ищцата е Шийла Кенеди, бивш модел на "Пентхаус". Жалбата е подадена днес в съд в Ню Йорк, а изданието е получило достъп до нея.

Кенеди твърди, че се запознала с Аксел Роуз в нощен клуб в града през 1989 г., когато била 26-годишна. В нощта, в която се видели за първи път, той я е насилил сексуално в хотелската си стая.

Жената твърди в съдебния иск, че е била поканена в клуба от своя приятелка, за да се опита да се срещне с групата. Кенеди разговаряла с Роуз и накрая той я завел в хотела за парти, пише "Ролинг стоун".
 
Приятелката на Шийла Кенеди не бил поканена, защото Роуз не я намерил за "достатъчно секси".

В исковата молба се посочва, че в хотелската си стая фронтменът на Guns N` Roses дал на гостите кокаин, шампанско и друг алкохол. Твърди се, че след като Кенеди отишла до тоалетната, той я чакал пред вратата. Когато излязла, Роуз "притиснал Кенеди до стената и я целунал". Жената твърди, че след това била принудена да прави секс с певеца, който не използвал презерватив.

Представител на Роуз не е отговорил на молбата на сп. "Ролинг стоун" за коментар.

В иска се твърди, че след предполагаемия инцидент Кенеди има симптоми, подобни на посттравматично разстройство, когато чуе името на Аксел Роуз или музиката на групата му. Освен това тя страда от тревожност и депресия, а травмата е провалила кариерата й.

Аксел Роуз е обвиняван многократно в домашно и сексуално насилие в миналото, припомня сп. "Ролинг стоун".

Кенеди не за първи път отправя подобни обвинения към Аксел Роуз. Тя разказва за инцидента през 2016 г. в автобиографията си, а през 2021 г. и в документалния филм Look Away, който е за сексуални посегателства в музикалната индустрия.

Жалбата е предявена по силата на закон, който отменя давността за граждански искове за сексуални престъпления. След влизането му в сила жени излязоха с обвинения срещу няколко високопоставени фигури от музикалната индустрия, включително срещу Стивън Тайлър от "Аеросмит", Ел Ей Рийд, бившия главен изпълнителен директор на организацията, която отговаря за наградите "Грами"- Нийл Портноу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да, бе. На бас, че тя точно с тази цел е отишла на партито. Около известните винаги има хиляди млади почитателки готови на всичко да сеэдоберат до леглото им. Обаче сега се сетила, че може да изкара добри от младежките си лудории.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Жена съм и смятам, че да посегнеш сексуално на жена е най-гнусното престъпление (по-гнусно е само да посегнеш така на дете), но и на мен ми идва малко прекалено след 20/30 години да се сетиш, че си била насилвана. Защо не реагира тогава, а чака 30 години? Или тогава нямаше да получиш достатъчно голяма компенсация? Това е лудост!
37
0
 
5
 
! Отговори
опитен е в делата преди 5 месеца
Ми човека си има 200 млн дето се е драл по концерти,а тая тарикатка иска просто така да ръфне големия залък!Тя си няма и най-бледа представа с кой се захваща!
36
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
Аааааааахахахаааааа, сетила се Мара да се побара :))))))))))))))))))))) Ай сиктир! Тя да не е мислела, че я канят на парти за да й баят? Кой кани мадами на парти без да иска да ги такова???
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Проклятието в днешния свят е, че мисленето на мъжете се поеврейчи, а на жените се поамериканчи.
34
0
 
4
 
! Отговори
Дон Кикот преди 5 месеца
Проблема е че не сложил презерватив това е посегателството доколкото разбирам но дали и е лепнал венерическа болест не казва...
33
0
 
16
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 5 месеца
Не съм му фен на Вежди Рашидов ама тука съм напълно съгласен с неговите думи за дето го изгониха от парламента!
32
1
 
10
 
! Отговори
bl преди 5 месеца
"Жалбата е предявена по силата на закон, който отменя давността за граждански искове за сексуални престъпления." ... Това е прокарано за да се облажат адвокатите и да се изнудват богатите. Изнасилването е криминално престъпление. За такова Аксел не е осъден. Защо тогава се разрешава граждански иск при липса на престъпление?
31
0
 
9
 
! Отговори
Инес преди 5 месеца
Не може да бъде, айм шашинг!
30
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 5 месеца
Сетила се Мара да се побара...
29
0
 
16
 
! Отговори
... преди 5 месеца
мдааа! лошо мноооого лошо! инак то това вече стана мода! даже май съдиха порно звездата рон джеръми заради това, че на снимачната площадка "изнасилил" някаква! еми ....
28
0
 
7
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 5 месеца
До Леля чичо Прав си! То млада и хубава всеки може да плющи. Номерът е да го правиш с дебели и грозни.
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябва вече да има закон срещу златотърсачките. Това вече е прекалено. Ама това е женската природа, да изнудва.
26
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То остана ли някоя, дето не се е оплакала? Само забележете: "В нощта, в която се видели за първи път, той я е насилил сексуално в хотелската си стая." И що дири ти в стаята му, бе моме? Или по-точно казано свършиха парите от показване на голотии, а и голотиите вече не стават за показване. Значи ще търсим алтернативни източници на доходи. Щото тя работата е за простите...
25
1
 
19
 
! Отговори
Леля чичо преди 5 месеца
Клатете само много грозни или дебели, те ще са ви благодарни за цял живот, а хубавките мислят че сте им длъжни и се опитват да монетизират красотата си докато я имат по всички възможни начини, за съдии и адвокати сте си направо подарък на тепсия
24
0
 
23
 
! Отговори
любопитен преди 5 месеца
Е, с модел на Пентхаус за Шекспир ли да си говори?
23
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Направила грешка, а този се възползвал. После не се е уважавала. Но съдбата си знае работата. Той не прилича на човек.
22
0
 
20
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 месеца
Аха , Аксел бил без презерватив. И това след 30 г.Ако е бил с презерватив , нямаше да се оплаква. Айде де.
21
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Винаги е бил противен! Нищо свястно не свирят. Но има празноти в повествованието.
20
2
 
18
 
! Отговори
Малкия от Бобошево преди 5 месеца
Съмням се да и е посегнал. Те тия звездите от Америка не им трябва да си търсят жени, защото те пристигат със самосвали и се избиват само за автограф, какво остава за нещо повече. Това е мечтата на всяка жена - богат мъж. Но Аксел сигурно я е pump-dump-нал. И тетката сега е бясна.