Юлиан Вергов ще съди Диана Димитрова за обида

Тя кани колеги и журналисти в съдебната зала
11 дек 2023 12:20, Нели Христова
60
Юлиан Вергов ще съди Диана Димитрова за обида
Снимка: БГНЕС

Актьорът Юлиан Вергов съди колежката си Диана Димитрова за обида.

Това обяви самата тя в социалните мрежи. "Пуснал е тъжба в съда за обида заради мой фейсбук статус. Да, за обида след почти година", казва тя и припомня, че прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по нейната жалба за насилие срещу нея от страна на колегата й.

"Ако се чувстваше невинен, щеше да е завел досега дело срещу мен за набеждаване в престъпление", допълва тя.

Диана Димитрова се обърна към приятели, колеги и журналисти:

"Искам да Ви поканя в откритото съдебно заседание на 14 декември, 16,45 ч., в съдебната зала на Софийски районен съд, 20-и наказателен състав, София, бул. „Ген. М. Д. Скобелев” № 23. Имам правото да не се явявам на делото, но реших, че ще бъда там... заради целия път, който извървях, и заради себе си".

Актрисата казва още, че ако може да върне времето назад, когато е споделила дълго пазената си тайна, сега отново би говорила.

"След една година виждам промяната и резултата, защото до този момент темата за насилието беше табу. А жертвите на насилие бяха просто статистика. Някой трябваше да влезе пръв в огъня и да даде гласност. Не съжалявам за избора си, защото беше правилният. Независимо от високата цена, която платих. Говорете, за да Ви чуят, независимо дали са минали пет или десет години! Насилието е престъпление и жертвите не трябва да се наказват повторно, като носят в себе си страха от изобличаването на насилника", добавя Димитрова.

След писмото на колегите й от 28 март, в което защитиха Юлиан Вергов, Диана решила, че няма смисъл допълнително да разстройва родителите си, най-вече майка си, и да се ангажира повече със случая.

"Бях решена да предприема мерки заради официалното (единствено писмено) изявление на насилника, в което умишлено изманипулира обществото и с намеци склони да мисли, че съм се държала непристойно. Изявление, което причини огромни щети върху името ми и измести фокуса за насилието, а жълтата медия развихри въображението си до висоти. Цяла България разбра, че съм била насилена, а насилникът се опитва да го прикрие. А хората и приятелите ми знаят какъв човек съм и нямаше нужда да изброявам добрините и каузите, свързани с деца, в които съм участвала“, каза още актрисата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
13
 
! Отговори
Странно преди 5 месеца
Аз се чудя бившата /настоящата съпруга защо не каже истината за агресията на Юлиан и как ходи на психотерпевт заради него. Всички знаят за проблемите му .
30
10
 
18
 
! Отговори
100% преди 5 месеца
България е единствената страна в Европейския съюз и сигурно в Европа, където насилникът може да съди жертвата за "обида"- чувствал се обиден, че е разкрила пред цялата страна, че е побойник, и то над жени, а не пита нея как се чувства след побоя?! И съдът застава на страната на насилника, а не на потърпвшия. Ужасяващо е!
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не съдебно дело, а публичен линч и бездарната митутка
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези неща трябва да си ги решат между тях. Сега нещата приличат на залагания за конни надбягвания и сондаж кой колко фенове има.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На такива дела не би трябвало да се дава ход , защото отнемат време и внимание от по сериозни проблеми да бъдат бързо и правилно решени.
26
11
 
14
 
! Отговори
Лики преди 5 месеца
Ти ли *** дето след години пускаш слуха че те е бил. Като си толкова отворена защо не се оплака веднага след като те е бил. Аре махай се въшла търсеща пари си слава след като си залязла!!!!!!!!! Аман от к-рви!!!!!!!!!!
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мисля че може да не бъде даден ход на делото. Каква е предисторията ? Знае ли някой ?
24
3
 
11
 
! Отговори
Мда преди 5 месеца
Трудно е да си мъжкар, иска се смелост, доблест и други качества."Мъжките времена" останаха в литературата и историята, сега са други по-меки.......
23
4
 
12
 
! Отговори
Alex преди 5 месеца
Хахавата жена е нещо страшно....
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
добре я напердаши, време е да я осъдиш за това, бноклук неден.
21
2
 
1
 
! Отговори
Пояснения преди 5 месеца
ХАН означава КИТАЕЦ.......... Китайски ИСТОРИЦИ са написали:"Хуните живееха близо до Пекин и Шанхай и след това се преселиха в Монголия"............Съюзниците Чингиз Хан и ИСЛЯМА се скарали преди ХОРЕЗЪМ заради отказа на Чингиз Хан да приеме ИСЛЯМА......Доводите на Чингиз Хан са ЗАШЕМЕТЯВАЩИ нещо от сорта:"Вие пък сега мюсюлманите!Моята оная работа на Чингиз Хан ли била АЛЛАХ? Дори аз,Чингиз Хан НЕ ГО ВЯРВАМ..........и станал УНИАТ на Една *** Религия ......ДОБРИЯТ МИР Чингиз Религиякомунист
20
12
 
13
 
! Отговори
тончо преди 5 месеца
Диана, казва много истини, Вергов трябваше да се изправи мъжки и даде яснота по случая.Но присъща за нас черта повечето от гилдията знаят, но се изпокриха като мишки.
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой прав, кой крив не знам,но нямаш право да обиждаш, клеветиш и тормозиш хората. Важи за всички!
18
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В средите много неща се знаят за Вергов. Повечето обаче никога няма да проговорят.
17
10
 
2
 
! Отговори
SEX CRIME преди 5 месеца
ЗВЕЗДАТА СЕКССИМВОЛ,разбивачът на сърцата на десетки милиони влюбени в него жени,можещия в кревата и велик забременител с над 45 Милиона поколение по ДНК ЧИНГИЗ ХАН също ще съди конкуренцията от семитите,мюсюлманите,Комод,Дон Жуан,Казанова с обвинения че са недоносени некадърници и в правенето на секс и като забременители на жени............Големият ти червен цесекарски селски вожд и кумор Слави Трифонов ти каза Юлиян Вергов да си направиш "ШАТ операция за смяна на пола"
16
20
 
11
 
! Отговори
Юлиане преди 5 месеца
Юлиане бива ли да си такъв djendyr?не стига че си посягал брутално над жената и не си плати Ами си и долен пари ще търсиш за обида/клевета!ако си повече жена от колкото мъж да дойда да ти разпоря дупката пенделче
15
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да припомним че тази сама каза че си е търпяла заради кариеркатта.С една дума тя си е продала *** за кариерата.И години по-късно рязко се сети за измисленот от нея насилие.
14
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Естествено, че ще я съди.Не може някаква да си измисля лъжи с една единствена цел да стане по известна.
13
17
 
21
 
! Отговори
Юлия преди 5 месеца
В Турция една жена се оплака от мъжа си, който беше известен, че я бие. Ахмет Курал се казва и го осъдиха. Повече не се чу за него. А тук този го канят навсякъде. Извод: По-зле сме от Турция в това отношение. Анадолци по природа, европейци по принуда.
12
3
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 5 месеца
Като го обвини, мълча, сякаш има нещо *** в гащите. След като го поумиха, не без помощта на уважаемите му колеги, някои от които знатни боркини срещу насилието, почна да пита кой му бил **** в гащите.