Падението на Жерар Депардийо: Отнети ордени, обвинения и един труп, изплувал в Сена

Обвинителката му бе открита мъртва, полицията разследва
15 дек 2023 21:45, Нели Христова
33
Падението на Жерар Депардийо: Отнети ордени, обвинения и един труп, изплувал в Сена
Снимка: БГНЕС

Френският актьор Жерар Депардийо беше отстранен от Националния орден на Квебек от министър-председателя на френскоговорещата канадска провинция заради "шокиращи" изказвания за жени, излъчени в репортаж, съобщи АФП.

"Скандалните изказвания на Депардийо пред камера шокираха международната публика, и то основателно. Поведението му петни репутацията на членовете на Националния орден на Квебек. Затова взех решението да наредя незабавно отстраняване от Ордена", каза премиерът на Квебек Франсоа Лего в свое обръщение.

През декември телевизионният канал France 2 излъчи кадри, заснети пет години по-рано в Северна Корея. На тях актьорът прави серия женомразки забележки, придружени с обиди, по адрес на жени, включително и към малко момиче.

Депардийо вече е обвинен в изнасилване. В средата на септември беше подадена още една жалба срещу актьора за сексуално насилие по време на снимки през 2007 г., пише БТА.

Депардийо отрича всички обвинения.

Това е първият случай, в който съветът към Националния орден на Квебек препоръчва отстраняване на свой член. Орденът е основан през 1984 г. и е най-престижното отличие на канадската провинция.

Жерар Депардийо беше обявен за кавалер на ордена през 2002.

Мистерията около обвинителката му обаче се заплита

Преди дни стана ясно, че 60-годишната Дебевер се е самоубила, скачайки в Сена преди няколко дни. Самоубийството е станало по време на излъчването на телевизионното разследване “Допълнително разследване: Падането на огра” (огър-гигант с голям корем) за актьора, обвинен в изнасилване и сексуално насилие.

Дебевер се запознава с Депардийо през 1982 г., по време на снимките на филма "Дантон", режисиран от Анджей Вайда. Тя играе Луизон, много младата съпруга на Жорж Дантон (Депардийо), френският революционер, който в крайна сметка се сблъсква с Максимилиен дьо Робеспиер.

През 2019 г. актрисата намери смелостта да заклейми действията на актьора на снимачната площадка, публикувайки дълъг пост във Facebook.

"Г-н Депардийо. Днес оправдан за изнасилване и сексуално посегателство. Без коментар“, написа тя след прекратяването на разследването. Говорейки за "Дантон", тя добави: "Свещеното чудовище се беше отдало на много неща по време на снимките, възползвайки се от интимността в съблекалнята. Плъзгайки голямата си лапа под моите фусти..." Публикацията беше придружена от черно и бяла архивна снимка, направена на снимачната площадка на филма, до актьора.

Това беше изявление, което остана незабелязано по това време. Депардийо все още изглеждаше като недосегаем в света на киното, но Дебевер не беше събрала същата солидарност, която съществува днес за други актриси, решили да се оплачат, като се започне с Шарлот Арноулд, която през август 2018 г. подаде първата жалба срещу Депардийо за изнасилване.

Човекът, който доскоро беше смятан за най-великия жив френски актьор, сега живее като отшелник, принуден да отмени турне, посветено на певицата Барбара, защото на всяка своя спирка има протести на феминистки групи.

През октомври Депардийо вестник "Фигаро" публикува текст под формата на реплика. “Мислех, че не ми пука, но не, това не е така. Всичко това ме поразява. Още по-лошо, това ме отблъсква.

"Днес вече не мога да пея песните на Барбара, защото една жена, която искаше да ги пее с мен, ме обвинява в изнасилване. Казвам ви най-накрая моята истина. Никога, по никакъв начин, не съм малтретирал жена", заяви Депардийо.

По случая започва проверка

Парижката полиция разследва очевидното самоубийство актрисата.  Прокурорите започнаха разследване за установяване на обстоятелствата около смъртта на 60-годишната Емануел Дебевер на 6 декември, няколко дни след като тя беше съживена след привиден скок от мост в Сена.

Прокуратурата каза: "В светлината на факта, че актрисата се е оплакала от сексуално неправомерно поведение от Жерар Депардийо, по-специално в публикация във Facebook през 2019 г., беше започнато разследване за причините за смъртта. Това разследване ще събере и провери елементите, цитирани от медиите, и ще търси обстоятелствата, които може да са довели до тази смърт."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бамбанг
20
3
 
6
 
! Отговори
Me too преди 4 месеца
До сега не е знаела, че е изнасилена и изведнъж на 60г и просветнало?
19
2
 
0
 
! Отговори
Panosh преди 4 месеца
evedens like cakes
18
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Депардио има вид на груб и недодялан човек, а и като актьор не струва!
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голяма работа е Жерар ,накара едни от сглобката да вият!
16
8
 
12
 
! Отговори
Нео преди 4 месеца
Алкохолът не прощава на никого!
15
21
 
12
 
! Отговори
Claverman преди 4 месеца
Тоя ,,великан заедно със Стивън Сегал са един от дол дренки.Мислят си,че това което им е позволено да вършат в Русия под топлото крило на Путин,могат да го правят и в държавите във които дори и кучетата имат права.Ами какво да ви кажа.*** на квадрат.Прости хора са това.Две приказки на кръст не могат да кажат пред свободно зададени им въпроси.Трябва непременно да си заучат репликите,а в това са наи-добри,защото всъщност това им е професията.Иначе в живота и двамата са едни обикновени простаци
14
7
 
7
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 4 месеца
А и тя не е някоя богата и известна с много пари. То няма смисъл. Няма келепир. Ясно няма да лъжа насам натам тогава.
13
9
 
20
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 4 месеца
Трябва да се оплача и аз, че преди десетки години първото ми гадже ме е накарало да спя с нея без да съм го желал. Нищо, че беше хубавица. И няколко години бяхме заедно. Ама защо да и правя мръсно. Не съм такъв човек?
12
11
 
27
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 месеца
20г по-късно се сети , че е изнасилена и получи депресия. Малко странно.
11
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жалка работа, още малко ще изкарат че Путин я е бутнал от моста
10
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Просто не е реално как Pyсия засмуква като клоака всичките бoклyци от Холивуд, влече ги натам явно
9
16
 
14
 
! Отговори
Инспектора преди 4 месеца
В Русия е и друг дебелак - Стефан Сегалов. Той тренирал кагебешниците на бойни изкуства. И той се е скрил в Русия , за да не плаща данъци.
8
11
 
16
 
! Отговори
Я ! преди 4 месеца
Тоя дебелак нали стана руснак ? В Русия се чудели дали да се обръщат към него с : товарищ Депардиев или с : Депардьович . Тая *** избяга от Франция , за да не плаща данъци ! Изобщо, родолюбива ***!
7
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Канада е либера;ен зайчарник, нормално е да извира от там простотия и либерастия до шия!
6
16
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
А така - руският гражданин Жерарчо явно е доста лудувал докато все още е бил само французин. Сега е ред и на Стивънчо Сегал да се изяви в нещо подобно.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да не збаравяме и лудите таки на франсетата ...
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя не беше ли личен приятел на Путин и Лукашенко,даже ди купи къща в Беларус.
3
15
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
ИЗИГРА СТАЛИН!! А ТОЙ Е ДОБЪР АКТЬОР И СЕ Е ВЖИВЯЛ В РОЛЯТА ! ХИТЛЕРА Е БИЛ В ПЪТИ ПО НОРМАЛЕН ОТ СТАЛИН!
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всичкото това с гаранция, защото Депардио е с руско гражданство.