Пак "Голо оръжие", но с нов актьор - Лиъм Нийсън

Акива Шафър ще бъде режисьор на комедията
2 мар 2024 09:55, Петър Бойчев
5
Пак "Голо оръжие", но с нов актьор - Лиъм Нийсън
Снимка БГНЕС

Гответе се за нова порция смях, защото лейтенант Франк Дребин отново поема случая! Paramount Pictures продължава с отдавна подготвяния римейк на "Голо оръжие", обяви студиото, цитирано от АП.

Лиъм Нийсън ще се превъплъти в ролята на непохватния полицейски детектив Дребин, прочут в изпълнението на Лесли Нилсен. Акива Шафър ще бъде режисьор на комедията, която ще излезе на екран през юли 2025 г. Сценарият е дело на Дан Грегор, Дъг Ман и Шафър, които вече са си сътрудничили по "Чип и Дейл: Спасителен отряд" от 2022 г.

Поредицата "Голо оръжие" произлиза от телевизионния сериал "Полицейски отряд" от 1982 г. Тя включва филмите "Голо оръжие: От досиетата на полицейския участък" (1988), "Голо оръжие 2 и 1/2: Мирис на страх" (1991) и "Голо оръжие 33 и 1/3: Последната обида" (1994).

Във всички тях главната роля изпълнява Лесли Нилсен. Той умира през 2010 г. на 84-годишна възраст. Преди да изиграе блестящо лейтенант Дребин, Нилсен е бил предимно драматичен актьор. "35 години играх против себе си, докато най-накрая не получих ролята, която наистина желаех", коментира навремето комикът, познат и от друга култова комедия - "Има ли пилот в самолета?". Тя е създадена от същото авторско трио, както и "Голо оръжие" - Ейбрахам, Зъкър и Зъкър.

71-годишният Лиъм Нийсън, звезда през 90-те от филми като "Списъкът на Шиндлер", "Майкъл Колинс", "Междузвездни войни: Епизод 1" и "Бандите на Ню Йорк", в последните две десетилетия рестартира кариерата си с екшъни от поредицата "Твърде лично".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и това ос раха от либерастия
4
2
 
5
 
! Отговори
Хм... преди 1 месец
Лиъм е един от великите актьори на нашето време .. ама не е ли време да си гледа спокойно старините? Не му е време за екшън филми. Ще се изложи. Пак ще има диип фейк анимации дето да го заместват в непосилните за него сцени, както Харисън Форд в последния Индиана Джоунс .... И двойници дето да играят вместо него ... Със целия си респект към този актьор - Стар е веЧе за филми. Нека не разваля прекрасното отношение което има от поколения фенове на филмите си. По-добре да се оттегли с достойнство.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лесли Нилсън е велик!
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
K'вo e тyй roлo opъжиe, зa нaш'тe чepтeжи ли cтaвa въnpoc?
1
2
 
6
 
! Отговори
Public enemies преди 1 месец
Taken, едно време можеше да ги оправя ко лежките от филмите, остаря много, не става вече за това.