Пол Гаскойн: Бях щастлив пияница, сега съм тъжен пияница

Легендата се изповядва за проблемите си с алкохола
6 мар 2024 13:35, Петър Бойчев
17
Пол Гаскойн: Бях щастлив пияница, сега съм тъжен пияница
Снимка БГНЕС

Пол Гаскойн е една от легендите на английския футбол. На 57 години той продължава да е на почит сред привържениците на всички клубове, в които е играл - Нюкасъл, Тотнъм, Лацио и Рейнджърс. Има и 57 мача с 10 гола за националния тим на Англия.

Години наред обаче Газа се бори както с менталните си проблеми и с алкохола, които го преследват още от дните му на играч. Славният футболист открехна вратата към тъгата, която носи със себе си и признава, че дори не живее в собствен дом, а в стая в къщата на агента си.

"Бях щастлив пияница. Но вече не е така. Сега съм тъжен пияница, не излизам навън и не пия в пъбове, а го правя затворен вкъщи", разкрива Гаскойн и споделя, че живее при Кейти Дейвис, която е негов агент и се грижи за делата му. "Опитвам се да не бъда прекалено тъжен. Светът е достатъчно тъжно място така или иначе. Но когато все пак се натъжа, посягам към чашката, за да се развеселя", добавя той.
   
Убеден е, че ако не бяха проблемите с коленете, със сигурност щеше да има 100 мача за "трите лъва". И вярва, че не е разочаровал мениджърите си, съотборниците си или феновете. А само един конкретен човек.

"Разочаровах себе си. Най-вече след края на кариерата си", казва още Гаскойн, който в интервю през 2021 година прави тъжното признание, че "винаги ще бъде алкохолик", след като всички опити за терапия и помощ завършват неуспешно. Стига се дотам, че "доброжелатели" умишлено оставят бутилка джин пред вратата на къщата на Кейти и дебнат Газа да я вземе, за да го снимат. Агентът му не държи алкохол у дома.

"Гордея се с това, което съм дал на хората. Дарил съм близо милион паунда на 10 различни благотворителни дружества, но винаги съм държал да не казват, че е от мен. Никога не съм се предавал. Ще се предам тогава, когато ме сложат в дървената кутия. Продължавам да се боря", обобщава Пол.

Газа е двукратен шампион на Шотландия с Рейнджърс и има Купа на Англия с Тотнъм. Индивидуалните му награди също не са малко, като през 1990 година е избран за Спортист №1 от ВВС, а също така два пъти е избиран в идеалния отбор на сезона на Първа дивизия преди появата на Премиър лийг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: изповедпияницагаскойн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Гаргарин преди 2 месеца
Още не е паднал до нивото на алкохолизъм на Медведев и Путин да заплашва с ядрено унищожение което е крайната фаза на алкохолния делир.
14
0
 
1
 
! Отговори
Дони преди 2 месеца
Жалко за сегашното му състояние... Иначе, страхотен играч и много социален човек. Бая народ около него наваксаха финансово, да не се бе раздавал така щедро. Пuявиците вшнаги ще са в пъти повече от пчеличките...
13
2
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 2 месеца
Браво на големия пианист Гаскойн, заслужено удостоен с високото звание "Горький пропойца" в Русия. Жалко, че не успя като треньор - можеше да научи футболистите на пианизъм.
12
0
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Аз съм пияница, защото пия, когато ми е кеф. Сега от 4 дена не съм пил и нямам нужда, защото си имам друга работа и не ми е до пиене :))) Този е алкохолик, вече е трайно зависим от всекидневна консумация. Отделно алкохолиците се напиват от 100 ml и за нищо не стават и не може да се разчита за нищо на тях. И както един по-долу написа, че ганьовецa обаче смята за голяма гордост, че всяка вечер пие по половин литър домашнярка, но не се смята за пияница или алкохолик :)))
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега си тъжен пияница, след години ще си опикан пияница
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Алкохолът е коварно нещо. Да мислим колко и как присъства в живота ни, че последствията са страшни.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
90% от нашите копейки са като точно него, но дори не го осъзнават! За тях е проява на голяма мъжественост всяка вечер да се наливаш като невидял с алкохол, и дори не могат да разберат че са попаднали в спиралата на смъртоносна зависимост
8
0
 
5
 
! Отговори
Страшен преди 2 месеца
Този пушеше и пиеше още като играч на полувремената. Пак поживя за такъв пияница и нвсретник. Това само англичанин може да го издържи. Алкохолът им е в кръвта от малки.
7
0
 
6
 
! Отговори
фегюсън преди 2 месеца
Беше невероятен талант ,който сам извоюваше победите ,но славата и алкохола го срути !
6
3
 
2
 
! Отговори
Бояджиев преди 2 месеца
Аз най-обичам ядене и пиене на аванта.
5
0
 
3
 
! Отговори
Перниканец преди 2 месеца
Явно "пияница" е константна величина за тоя.
4
1
 
6
 
! Отговори
Азбучна истина преди 2 месеца
Алкохолът и висшето образование на никого не прощават...
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То така става с алкото - първо си щастлив, после си тотал щета.
2
3
 
7
 
! Отговори
ти па си мноо убав преди 2 месеца
До Анонименти па си Ален Делон
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Британците са утайкиии.