Оправдаха Харви Уайнстийн за изнасилване, а Холивуд побесня

Розана Аркет, Ашли Джъд и Мина Сорвино бяха особено критични.
26 апр 2024 07:50, Нели Христова
42
Оправдаха Харви Уайнстийн за изнасилване, а Холивуд побесня
Снимка: БГНЕС

Холивудски звезди, сред които множество актриси, обвинили Харви Уайнстийн в посегателство, реагираха с шок и възмущение, след като присъдата на бившия филмов продуцент за сексуални престъпления в Ню Йорк беше отменена.

Розана Аркет, Ашли Джъд и Мина Сорвино бяха особено критични.

Уайнстийн, който излежава и отделна 16-годишна присъда за изнасилване, издадена в Калифорния, ще се изправи пред нов съдебен процес в Ню Йорк.

Ето някои основни реакции от движението #MeToo:

"Харви беше осъден с право. Жалко е, че съдът е отменил присъдата му. Като оцеляла съм повече от разочарована", написа в социалната мрежа X Розана Аркет, актриса и обвинителка на Уайнстийн, предаде АФП.

"Това е несправедливо спрямо оцелелите. Ние живеем в нашата истина. Знаем какво се е случило", посочи в Instagram Ашли Джъд, първата актриса, която обвини Уайнстийн.

"Ужасена съм!...? Той е сериен хищник, който е изнасилил/наранил над 200 жени!", каза Мира Сорвино.

"Събудих се с тази новина. Чувствам повече от всякога колко е важно да продължаваме да нарушаваме мълчанието за сексуалните хищници и да подкрепяме жертвите, когато говорят", подчерта Катрин Кендъл, актриса и обвинителка на Уайнстийн.

"Това е продължаващ провал на правосъдната система - и на съдилищата - да приемат оцелелите сериозно и да защитават нашите интереси. (Окръжният прокурор на Манхатън Алвин) Браг се кандидатира за поста през 2021 г., защото неговият предшественик провали толкова много от нас. Очакваме от него да преследва Уайнстийн сега.", отбеляза Амбра Батилана Гутиерес, модел и обвинител на Уайнстийн.

"Нека това бъде напомняне колко фалшива е американската съдебна система срещу жените и жертвите на сексуално насилие и какво е необходимо, за да "докажеш" своята истина в този свят", отсече Амбър Тамблин.

"Те никога няма да преобърнат това, което сме ние. Благословия за всички, които дадоха всичко от себе си #дух #смелост #обединение", заяви Роуз Макгауън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от Звезди
Карди Би се показа като секси ученичка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Бачо Киро преди 6 дни
Не ми е грам жал за тия т.нар. жертви. Ако приемем, че всичко това се е случило, то не е било просто така, а срещу облаги в една или друга форма. Базово, най-старата професия в света. Само *** би се вързал на такава слъзлива история.
27
3
 
8
 
! Отговори
? преди 1 седмица
"Оцелелите"? Какво е застрашавало живота на тези невинни девойки старша възраст? Които са се сетили след 20-25 години, че мазното Харви ги е хващал за дупа. Ама не се сетиха да върнат хонорарите, взети от участия, благодарение на тоа. Отпадъци.
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако съм жена няма даже и да мина покрай тоя евр...ин с тази гнусна физиономия!Тоя изверг не трябва да излезе от затвора до края на живота си!Всяка жена има право да упражнява каквато професия си иска но никой мъж няма право да я изнудва в никакъв смисъл и да използва позицията си на работодател!При нас ,в бг това е е ежедневная практика,но ще е жалко това дасеслучи в Америка,която всички я имаме за страна на справедливостта,на демокрацията и където и най малкия човек може да претендира за право
25
2
 
8
 
! Отговори
Луд преди 1 седмица
Простопутки
24
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗАТВОРА НИКОГА.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
в ню йорк? платил си е
22
14
 
6
 
! Отговори
Хюго Бос до 17 преди 1 седмица
Ако дъщеря ти беше на тяхно място, пак ли така щеше да говориш?
21
2
 
3
 
! Отговори
Нотариуса преди 1 седмица
Платил си е колкото трябва на когото трябва и сега пей сърце
20
3
 
33
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 1 седмица
"Когато искам, ама много искам да получа някоя роля, си обувам ония бикини , дето са тънки като конец и отивам при продуцента" това са ТОЧНИТЕ думи на Шарън Стоун, казани преди години. И тоя способ за получаване на роля е бил много популярен преди за да започнат скандалите с Харви по брилянтната схема на залязващи или никога нереализирали се ЗвИзди за бързо забогатяване с дела на "изнасилвания" станали преди 10-20-35 години. Ама сега Харви Уайнстейн им бил виновен че навремето са правили свиррки
19
0
 
5
 
! Отговори
Джоан преди 1 седмица
Имате предвид Мира Сорвино.
18
3
 
13
 
! Отговори
Искам справедливост преди 1 седмица
Преди 59 години ме изнасилиха. Изнасилвачката бе млада хубава ц.и.г.анка. Ща я осъдя, стига да ми изпратите някой лев. Благодаря предварително.
17
0
 
3
 
! Отговори
Не разбрах преди 1 седмица
Кой би го изнасилил? Ако е вярно, просто ще му изпратя кило ракия.
16
2
 
1
 
! Отговори
Вьеха пример от преди 1 седмица
България! Започват да стават нормална държава!
15
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо скъпоплатени сутеньорки от Холовуд се представят като 'оцелели'? Това не е ли обида към истинските жертви на изнасилвания и насилие?
14
5
 
15
 
! Отговори
Веждито преди 1 седмица
Събраха се всички ааа какви бяха там.. аха. И се сетиха че били изнасилвани.
13
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поначало тия процеси за изнасилвания от преди 30 и повече години си бяха пълен фарс. Даже една си призна, че получила и пари, за да си мълчи още тогава, ама явно парите са свършили, а и не е била голям талант, та и от ролите не е изкарала достатъчно и сега зарева за още. Всички са знаели че ако предложат нещо бонус, шансовете да се сдобият с главна роля нарастват неимоверно. Въпрос на личен избор е дали да отидеш в апартамента на някой, пък то е ясно че не те канят на философски дебат.
12
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
то да беше само по холивуд. почтни няма прилично изглеждаща жена на сравнително висока длъжност дето се е качила там без гениталиите си.
11
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Оцелелите" кифли, които са получили милиони долари от това че са получили роли от него в замяна на креватни услуги били в шок?! И от какво са оцелели? Защо не върнат парите, като се чувстват толкова отвратени и омерзени? Холивуд отдавна е една помийна яма и е смешно някой изпълзял от ямата да казва на другите колко са мръсни
10
4
 
20
 
! Отговори
Кукуригууууууу преди 1 седмица
Розана Аркет: Съжалявам, че съм се родила бяла и привилигерована. Това ме отвращава, изпитвам толкова много срам; Мира Сорвино: Той ме давеше с кондома, а аз бях твърде млада да знам какъв е вкусът на презерватива......Когато си млад не задаваш въпроси.... Ашли Джъд: Измъкнала се от сексуалните посегателства като е сключила сделка с него (Х.У.)-ако спечели Оскар в негов филм щяла да отстъпи. След като поставила това условие тя избягала от хотелската стая....... Мани, мани, мани.......
9
6
 
31
 
! Отговори
Браво преди 1 седмица
Обвинявали го, че изнасилил 200 жени? Как така се изнасилват 200 жени и всички си мълчат? Все по смешни стават с тези абсурдни обвинения!!!