До Анонимен 14Моето е без печати и не е измекярско! Отивам си при моя човек където всяка година ходя! Плащам си и си правя каквото искам! Hizmetçi е домашен прислужник/ца в буквален превод от турски, ако не знаеш!
От години цените са същите! И тази година - също! Всеки има право според възможностите си да избира : да си го купи живо и да си го оправи сам или да разчита на търговци! Една година ядох и свежо шоково размразено новозеландско с вкус на дърво - разбрах го късно! Ако е румънско - пак добре, поне ще е само охладено!
От 5.50лв/кг на едро живо тегло без ДДС, на колко трябва да е в магазина на дребно с ДДС?От 10 кила живо тегло, остава сигурно 6 кила месо. Другото са кожи, кости и копита.
напишете и за доматите и картофите, там не е 2 а 10 пъти, разликата остава при търговците, а бг произвидителят не му излиза сметката?
Интересно като продават живото тегло на 5,50 за каква спекула говорят животновъдите? До закланото агне фира и карантия е над 50% - кожа, кръв, копита, карантия... После някой трябва да го транспортира, да го заколи, опаковка и пак да го транспортира до търговския обект. И му слагаш 20% ДДС... А къде остава печалбата за търговеца? Истината е че веригите продават агнетата на загуба, но са вечния виновник за всичко. Търсете спекула ти те другаде!
С хроничен недостиг на пари съм и агнешкото месо е противопаказно както за бюджета така и за спестяванията. Освен това може да има мутирал ангнешки корона вирус.
Агнешкото скача двойно от фермата до магазина