Готвенето за нея е терапия. Обича да изследва нови места, да създава спомени, но най-много от всичко обича да приготвя храна за семейство и приятели.
Гергана Баева е кулинарен блогър, инфлуенсър, бизнес ентусиаст и майка.
"Обичам да готвя още от много малка. Започнах да готвя за семейство си, за приятели, влязох в дигиталното пространство много по-късно, след като приятелите ме помолиха", сподели тя в "България сутрин".
Откъде идват рецептите ѝ
"Започваш с традиционните домашни рецепти, в които можеш да откриеш много идеи и да ги преправиш така, че да бъдат с твой акцент. Любител съм на френска кухня, италианска, азиатска. Хубаво е да пречупиш нещата по свой начин", каза още Баева за Bulgaria ON AIR.
Рецептите за печива и десерти е хубаво да се спазват като пропорции, подчерта тя.
Сладко или солено
Гергана Баева обича и сладкото, и соленото, а перфектният баланс между различните храни е истината.
Случвало ѝ се е да сподели семейната рецепта, след което да получи такава от друг кулинар.
"Много обичам канела, индийско орехче, джинджифил, риган. Носят ми много топлина, спомени. Ванилията също ми е любима", сподели още кулинарният блогър.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.