Куин Чан, 26 г., студент, Виетнам
„Като дете, всяка азиатка е обучавана да владее елементарни готварски техники, за да може да се грижи за семейството си, когато му дойде времето. Такава е традицията. По този начин се научих да готвя. От малка обичам магията в кухнята. И по-точно - как от няколко отделни съставки може да се направи нещо вкусно. Чувствам се като магьосничка с малките ми „вълшебни клечки.“
Преди 10 години майка й я е взела при себе си в София. В началото й е било трудно да се адаптира, но с времето характерът й укрепнал. Сега работи като графичен дизайнер. Обича да ходи на караоке и пее вкъщи. Иска да отвори „истински“ виетнамски ресторант в София и сладкарница. Куин отправя предизвикателство към журито на MasterChef - „Ще видим кой държи повече на ориза – аз или Chef Михалчев.“ Снимка: bTV
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу сформираха елитната селекция от 16 хоби-готвачи в новия сезон на MasterChef.
В елиминационното готвене журито раздели всички 35 притежатели на бели престилки от кастингите в три групи, които трябваше да създадат кулинарен шедьовър със специално подбрани продукти от всеки от професионалистите. Носителите на трите златни престилки – Куин Чан, Линда Петкова и Димитър Тончев не участваха в голямата битка, но имаха отговорната задача да изберат основния продукт, който става задължителен за ястията на всички останали.
Първата група на състезаващи се за място в MasterChef разполагаха с едни от любимите съставки на Chef Андре Токев – мастило от сепия, масло, шам фъстък, лимон, кисело мляко, батат, цвекло, целина, свежи билки и черна леща. Димитър реши да улесни претендентите за място на арената на MasterChef и определи пилешките дробчета като достъпен продукт, който да даде равен старт на кулинарите.
Втората група имаше задачата да демонстрира познаване на азиатските вкусове, подбрани от Chef Петър Михалчев. Те разполагаха с пресен лук, соев сос, краставици, комбу (ядливи водорасли), кацо буши (изсушена кожа на риба тон), скариди, гъби шийтаке, китайско зеле, жасминов ориз, „тогараши“ (микс от седем подправки) и рибен сос. Куин избра като задължителна съставка за ястията на колегите си черноморски лефер, поради множеството възможности, които предлага.
В третата група съставките пред претендентите за място в MasterChef бяха подбрани от Chef Силвена Роу. Тя им предостави портокал, ядки макадамия, фурми, овесени ядки, какао, чия, кокосова захар и масло, карфиол и киноа. Линда избра за състезателите основен продукт тиква, който зарадва, но и разочарова готвачите.
Вижте 16-те финалисти в нашата галерия.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в
Google News Showcase.