Теодора Бонева, 43 г., управител на семеен ресторант, София Преди да се запознае с мъжа си, Теодора винаги е мечтала да има ресторант. Когато се срещнали, се оказало, че той има собствено заведение и днес тя работи като управител в него. Като един истински педант признава: „Аз съм диктатор, но мога да бъда и дипломат.“ Теодора е дейна и енергична, обожава да готви, а новата ѝ цел е да спечели MasterChef и да се развие като професионалист. Участва в шоуто не просто, за да вземе бялата престилка, а за да спечели титлата MasterChef и голямата награда. Снимка: bTV
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу сформираха елитната селекция от 16 хоби-готвачи в новия сезон на MasterChef.
В елиминационното готвене журито раздели всички 35 притежатели на бели престилки от кастингите в три групи, които трябваше да създадат кулинарен шедьовър със специално подбрани продукти от всеки от професионалистите. Носителите на трите златни престилки – Куин Чан, Линда Петкова и Димитър Тончев не участваха в голямата битка, но имаха отговорната задача да изберат основния продукт, който става задължителен за ястията на всички останали.
Първата група на състезаващи се за място в MasterChef разполагаха с едни от любимите съставки на Chef Андре Токев – мастило от сепия, масло, шам фъстък, лимон, кисело мляко, батат, цвекло, целина, свежи билки и черна леща. Димитър реши да улесни претендентите за място на арената на MasterChef и определи пилешките дробчета като достъпен продукт, който да даде равен старт на кулинарите.
Втората група имаше задачата да демонстрира познаване на азиатските вкусове, подбрани от Chef Петър Михалчев. Те разполагаха с пресен лук, соев сос, краставици, комбу (ядливи водорасли), кацо буши (изсушена кожа на риба тон), скариди, гъби шийтаке, китайско зеле, жасминов ориз, „тогараши“ (микс от седем подправки) и рибен сос. Куин избра като задължителна съставка за ястията на колегите си черноморски лефер, поради множеството възможности, които предлага.
В третата група съставките пред претендентите за място в MasterChef бяха подбрани от Chef Силвена Роу. Тя им предостави портокал, ядки макадамия, фурми, овесени ядки, какао, чия, кокосова захар и масло, карфиол и киноа. Линда избра за състезателите основен продукт тиква, който зарадва, но и разочарова готвачите.
Вижте 16-те финалисти в нашата галерия.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.