Обичате ли да приготвяте лесни домашни торти? Тогава опитайте рецептата за италианска торта Caprese с ядки.
Съставки:
- 70 г тъмен шоколад
- 85 г белени бадеми, смлени много добре
- 85 г белени лешници, смлени много добре
- 170 г пудра захар
- 170 г меко масло
- 25 г картофено нишесте
- 14 г натурално какао на прах
- 1 ванилена шушулка
- 6 белтъка
- 5 жълтъка
- 4 г бакпулвер
- щипка сол
Приготвяне:
- Сложете маслото в купа.
- Добавете към него половината от захарта и семките на ваниловата шушулка.
- За да ги изстържете, разрежете шушулката по дължина и след това с нож съберете семената, лесно е.
- С помощта на миксер разбийте съставките.
- След това добавете жълтъците и солта.
- Отново разбийте хубаво и оставете настрана.
- В друга купа смесете сухите съставки.
- Пресейте картофеното нишесте, бакпулвера и какаото, добавете към тях ядките и накрая разтопения на водна баня шоколад.
- Разбъркайте всичко добре и оставете настрана.
- В друга купа изсипете белтъците и останалата пудра захар.
- Разбийте много добре до пухкавост.
- След това към сместа с жълтъците добавете 1/3 от разбитите белтъци, след това 1/3 от сухите съставки.
- Бъркайте бавно с шпатула от долу нагоре.
- След това постепенно добавете отново белтъците, сухата смес.
- Накрая трябва да се получи хубава еднородна смес.
- Тестото се изсипва в кръгла форма за печене, предварително намазнена и „набрашнена“ с картофено нишесте.
- На дъното на формата сложете лист хартия за печене.
- Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 45 минути.
- След като тортата напълно се охлади, може да я поръсите с пудра захар и да сервирате.