Съставки:
- 2 големи узрели банана
- 200 г гъсто кисело мляко
- 3 с.л. фъстъчено масло
- 300 г млечен шоколад, разтопен на водна баня
- 200 г тъмен шоколад, разтопен на водна баня
Приготвяне:
- Обелете бананите и ги нарежете.
- Сложете ги в кухненски робот.
- Добавете към тях киселото мляко и фъстъченото масло.
- Всичко се пасира до получаването на хомогенна смес.
- Разпределете я във формички за сладолед на клечка или ако нямате такива, в подходящ съд, който да сложите в камерата.
- След като сладоледът стегне може да го залеете с разтопения на водна баня шоколад и отново да го сложите в камерата за няколко минути.
- За сладолед на клечка – потопете сладоледа в разтопения шоколад и сложете в камерата (в чиния с хартия за печене, лесно ще се отдели сладоледът) за още няколко минути, за да стегне шоколадът.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.