IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Изкуствените подсладители увеличават с 13% риска от рак


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

11
Коприва
преди 2 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
В повечето български газирани напитки се намират по три различни подсладителя. Не ги опитвам дори от доста години.
отговор Сигнализирай
10
анонимен
преди 2 години
Харесвам 6 Не харесвам 0
Човешката алчност е обратно пропорционална на здравето.Храната като въздействие върху организма е с неколкократно по-висока стойност от антибиотиците. Криминализиране с отнемане на лиценз за тези , които влагат непозволени компоненти в храната, а регулаторните органи трябва да преразгледат досегашната си политика с допускане на хидрогенирани мазнини,като напр.-палмово, оцветители, Ета като напр е210 до 217, сладкарски изделия с аспартам Е951 с токсичен ефект и много други.Не яжте и пийте ***
отговор Сигнализирай
9
Анонимен
преди 2 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
До diabetik 8 Точно така, захарта е много вредна. И тези, дето нямаме диабет, трябва да я откажем. Има мед, стевия, черна меласа, пък и плодовете стигат. Трудно е за лакомии, като мен, но който иска да е здрав, трябва да се пребори със себе си.
отговор Сигнализирай
8
diabetik
преди 2 години
Харесвам 6 Не харесвам 1
До АнонименС плодове, с нормални домашни сладкиши с намалено количество захар, или със стевия. Ако си свикнал да се подслаждаш, няма да се подобриш. Избийй си го от главата системното подслаждане, то вреди и на недиабетиците.
отговор Сигнализирай
7
Анонимен
преди 2 години
Харесвам 8 Не харесвам 0
До До 4 Анонимен: 5 И не е само аспартамът. Никой не отваря дума за палмовото масло, натриевия глутамат, сухата кръв, химичното опушване на колбаси и риба и т.н.
отговор Сигнализирай
6
БАЧКАТОР
преди 2 години
Харесвам 13 Не харесвам 1
Евтините безалкохолни са пълни с такива подсладители. Повече от десет години вкъщи не влизат дербита и подобните им . И сме си много добре.
отговор Сигнализирай
5
До 4 Анонимен:
преди 2 години
Харесвам 7 Не харесвам 0
Подкрепям! Шокиращото при аспартама по - специално е, че е от 180 до 200 пъти по - сладък от добрата стара захар. Тоест производител на сладки или безалкохолни примерно, вместо да организира камион с 200 чувала захар може просто да хвърли една бала аспартам в личния си автомобил и да подслажда продуктите си 1 месец примерно. Брутална разлика в парите ... здравето? На кой му пука, има и за подкум на съответните институции, лаборатории, регулаторни органи ... Поздрави на Монсанто!
отговор Сигнализирай
4
Анонимен
преди 2 години
Харесвам 8 Не харесвам 0
Има много изследвания, които са доказали вредата от аспартама, но тук лозунгът "Вярвайте в науката" не важи :) Защо така :) Куп вредни добавки в храните ни разболяват с разрешението на същите тези власти, които ни плашат с ковида. А ковидът нямаше да е толкова опасен, ако не ни беше намерил вече болни. От отровната храна.
отговор Сигнализирай
3
Анонимен
преди 2 години
Харесвам 0 Не харесвам 2
Е добре де диабетиците с какво да си подслаждат живота тогава?
отговор Сигнализирай
2
куки муки
преди 2 години
Харесвам 6 Не харесвам 0
Остава , сега да направите откритието , че цигарите са вредни !!!!
отговор Сигнализирай
Новини