IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Изобретателят на шоколада на блокчета фалира


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

20
До 25
преди 6 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Малък си бил и затова объркваш някои неща.От Куба идваше захар, произведена от захарна тръстика. Беше по-фина и с по-добри качества от другата, която се произвеждаше от нашенско цвекло.Кой е луд да транспортира цвекло с кораби или самолети, след като у нас се произвеждаше в предостатъчно количество?Освен това, за направата на качествения шоколад се използва и какаово масло, и какао на прах.От какаово масло правеха и едно мазило против изгаряне, оформено на малки стикове. После и то изчезна
отговор Сигнализирай
19
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
До Анонимен 25Ти май не си прочел онзи коментар докрай. След безобразията от соя, които започнаха да пробутват в края на 70-те години, после отново имаше нормални реколти какао по света, но нашите тук се научиха на шашмите със соя и освен бонбоните "Фин млечен", големия шоколад "София" и още един по-малък, с изображение на чашка с кафе (или мляко с какао), всички останали шоколадови изделия съдържаха повече соя от допустимото.
отговор Сигнализирай
18
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
До Пак до НикиИзползвали соя !!!! хахахахах.Моята майка работеше 40години в Васил Коларов Пловдив.идваше цвекло от куба и се използваше какаово масло в шоколада!като малък се разхождах из шоколадовия цех много пъти.шоколада беше хубав само че хигиените условия бяха ужасни!
отговор Сигнализирай
17
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 2 Не харесвам 1
До ЗеленоПреди години имаше много вкусен български аерошоколад, на опаковката имаше изображение на самолет. Но това беше много отдавна. Сегашният , произведен у нас, е наистина отвратителен!
отговор Сигнализирай
16
Зелено
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
До Един от СеверозападаНай-хубавият аерошоколад съм го ял в Ирландия. Сигурен ли сте, че е българско изобретение. Почти го няма на нашия пазар. Само 1 фирма го произвежда и качеството е просто непреглъщаемо
отговор Сигнализирай
15
Един от Северозапада
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
Продължение. Човека измисля технологията на АЕРО шоколада, но за патентоване и печабба от това по комунистическо време и дума не може да става... От неговата работилничка, или цех, тръгва после"Своге"... През живота ми съм се срещал с трима човека, учили и работили през Царско време, и заемали някаква позиция в обществото-и тримата са ми правили впечатление на начетени, културни и интелегентни хора, нищо общо с пастмината, която днес е на върха, от всички цветове на дъгата.
отговор Сигнализирай
14
Един от Северозапада
преди 6 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
Веднъж,преди повече от 30 години, още по комунистическо време, се запознах случайно с човека, чиято фабрика, тоест, цех за шоколад е конфискуван на 9 септемврии му е било забранено работи. Бивш партизанин е назначен за директор, и намират пълни складове какао, захар и краве масло. Но останали без кадърен ръководител,съсипали 5-6 тави шоколад на печката, и поканили "чорбаджията" да каже как да го пекат, и му разрешили да отвори после малка работибничка, само със собствен труд.Той измисля АЕРО шок
отговор Сигнализирай
13
Комсомол
преди 6 години
Харесвам 9 Не харесвам 1
Едно време другарките даваха за опаковка от шоколад, а за цял шоколад шведска тройка
отговор Сигнализирай
12
Златко
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
До НикиМарципана в Белия свят се прави от бадемова каша в Бг *** го правиха с масло
отговор Сигнализирай
11
Видяхте ли, другари
преди 6 години
Харесвам 7 Не харесвам 3
Мръсен, загниващ капитализъм - и Корекома, и шоколада им свърши!
отговор Сигнализирай
Новини