Продукти:
1 кг картофи
около 70 г масло
500 г кайма
1 глава кромид
сол
черен пипер
пармезан за поръсване
кимион
Приготвяне:
Картофите се сваряват като за картофено пюре, да могат да се мачкат. Каймата се запържва с лука, солта, пипера и кимиона до „побеляване“. Оставя се да изстине и през това време картофите се мачкат на пюре заедно с маслото, осоляват се, но внимателно, защото и в каймата има сол. Във форма за терин се слага каймата и се разпределя хубаво. Отгоре се слагат и картофите и също се заглаждат. Пече се на 200 градуса. След като се запече се слага и пармезанът, за да се стопи и да образува вкусна коричка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.