IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Доматите, чушките - по-скъпи, българинът вече не прави зимнина


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

67
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 4 Не харесвам 6
До АнонименГлупости,натриев бензоат никога не ползвам,аспирин,много рядко,почти никога,за първи път чувам,че се слага сода в суджука,това е някаква нова измишльотина,храната се консервира от вакуума(бурканите) или от солта,а не от химикали и се държи на тъмно и проветриво в избите.
отговор Сигнализирай
66
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 11 Не харесвам 5
Коментар 70,пишеш глупости! Не мога да забравя никога мазния зелен фасул и грах в стола на образцовата ми Столична гимназия! И в столовете на почивните станции-пилешко крилце, полусурово със сос "паприкаш" от буркан посред лято!
отговор Сигнализирай
65
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 8 Не харесвам 6
Понеже имам и виличка на село, ще споделя:тази година хората масово си изскубаха доматите - почерняха, а и онези хубави сортове бълг.домат-изчезнаха.Чушки горе долу има, ама да купуваш продукти, за да консервираш си е лудост.Относно здравето, въпроса е спорен-аспирин, натр.бензоат,които масово се използват за туршии, дали са толкова полезни? Содата и др компоненти за суджука? Във всяка втора селска къща има болен или починал от рак. Защо? От полезната зимнина? От около 1000човека,няма 90 годишни
отговор Сигнализирай
64
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 14 Не харесвам 1
До АнонименГлупости пишеш,традицията на българина винаги е била свързана с консервацията на храни за зимата,дори и преди 100 години,пролетта и лятото са работели,а есента са консервирали,моята баба не е била родена през соца,но знаеше как да консервира храни по стара българска традиция към това и редовно сушеше плодове на слънце и билки на сянка,освен зимнината.Опитвате се да зачеркнете всичко,което не ви е удобно със социализма,но този път грешите
отговор Сигнализирай
63
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 10 Не харесвам 1
В миналото,когато имаше столови в училище или на работа,а и в детските градини и студентските столови,каква храна и какви калории,витамини и т.н. да влизат в менюто са се изчислявали,не са я приготвяли прости хора,а специалисти по храната,на които това им е специалността и работата,затова българските ястия са добри и не са сухи.
отговор Сигнализирай
62
noFreeman
преди 4 години
Харесвам 10 Не харесвам 2
от 6 години съм в земеделието... снощи на борсата (няма да цитирам коя) доматите са от 0.30 до 1.80........ краставицата е 1.80-2.20.... двойно ги продават по магазините... от 0.30 до 0.70 са доматите за консерва, да уточня...
отговор Сигнализирай
61
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 9 Не харесвам 0
До Ха, ха,ха,хаааааааааС удоволствие ще ти изхвърля Нутелата,ако искаш и се окъпи с мазната Нутела,пет пари не давам,че ще си унищожиш здравето,яж си я: - захар - ВРЕДНО - палмово масло - ВРЕДНО- соев лецитин ВРЕДНО- ароматизатори ВРЕДНО - лактоза ВРЕДНО за хора с непоносимост към лактозаПредпочитам си полезните за организма зеленчуци на лютеницата.
отговор Сигнализирай
60
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 12 Не харесвам 5
Купешките консерви са само имитиращи продукти и консерванти.Яжте до насита и рака на дебелото чЕрво ви е в кърпа вързан!
отговор Сигнализирай
59
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 6 Не харесвам 1
Винаги ще ви обясняват колко са им полезни вносните продукти пълни с химия,захар,палмово масло и други вредни вещества,не ги слушайте!Българските готвени ястия са най-полезни,защото съдържат зеленчуци или зеленчуци с месо и не дразнят стомаха,защото не са сухи,а варени или задушени,сухата храна е вредна!Домашно приготвения сок или компот също е по-добър,защото няма консерванти и друга химия!
отговор Сигнализирай
58
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 8 Не харесвам 8
У БЪЛГАРИЯ , ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА 80% ...ОТ ВНОС!КОНСЕРВИРАНЕТО ИЗЛИЗА СКЪПО И ...ПРЕСКЪПО!А И Е БЕЗМИСЛЕНО---ЦЕЛОГОДИШНО ИМА ЗЕЛЕНЧУЦИ ВЕЧЕ...НЕ Е , КАТО ПРИ СОЦ-а!
отговор Сигнализирай
Новини