IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Месото поевтиняло с 2-3% за година, каймата - със 7%


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

42
BoSimeonov
преди 10 години
Харесвам 6 Не харесвам 1
За да има намаление от 7 на сто на цената на каймата, значи има поне 20 на сто намаление на количеството месо в каймата. Друго обяснение нямам.
отговор Сигнализирай
41
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 2 Не харесвам 2
Тази добавка (нитритна сол) може да я намерите почти във всеки пакетиран продукт от месо в супермаркета, независимо дали е салам, наденичка, кренвирш или бекон. Може да си купите нарязана шунка, нарязано пиле, пакетирана шунка, всякакво нарязано месо, пеперони, месото което се слага за супи, или месо подготвено в кутийки за обяд всичко за което се сетите и е пакетирано месо, и е в супермаркета има от токсичната добавка в себе си.Ежедневната консумация води до рак на панкреаса.
отговор Сигнализирай
40
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 5 Не харесвам 1
Всички цени спадат, а административно вдигат цената на тока.
отговор Сигнализирай
39
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 6 Не харесвам 1
Селитрата (натриев нитрат) Sodium Nitrate-Е251″ има за цел да запази розовия цвят на колбасите. Вместо селитра може да се употреби натриев нитрит. Той има солен вкус и трудно може да се различи от натриевия хлорид /готварската сол/. Може да предизвика хиперактивност и други вредни реакции и е потенциално канцерогенен. Забранен е в много държави но в бг не е. АКО ВИДИТЕ ЧЕРВЕНО МЕСО ИЛИ КАЙМА НА ВИТРИНАТА В НЯКОЙ МАГАЗИН БЯГАЙТЕ КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН.
отговор Сигнализирай
38
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 6 Не харесвам 2
До Кауфландчо от кафландските евтини *** освен рак да хванеш няма какво друго изгодно!
отговор Сигнализирай
37
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ
преди 10 години
Харесвам 5 Не харесвам 1
Е как може в Гърция лимоните да са по 50 и то в Лидъл а тук в Лидъл да са по 3лв?
отговор Сигнализирай
36
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
Натриевият нитрит се прибавя към много меса (бекон, шунка, наденици и др.), за да забави развитието на бактерии и да предпази пресните червени меса от потъмняване. Под въздействието на топлина при готвене на месото, натриевият нитрит взаимодейства с амините, които винаги присъстват в него и се образуват химически съединения нитрозамини, като това често води до рак на стомаха.
отговор Сигнализирай
35
политолог
преди 10 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
В нашата съдебна система всички съдии, прокурори, следователи са свързани с БКП-БСП-ДС. Без тяхна протекция не може нищо да се случи. Явно са се готвили за т. н. демокрация и си направиха конституция според която образно казано те са недосегаеми. И сега трябвало да се свика ВНС за да се поправи конституцията. Интересно кой ще го свика това ВНС , като трябват 2/3 мнозинство, ясно е че, ще си останем комуно-социалистическа ***.
отговор Сигнализирай
34
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 2 Не харесвам 5
До ЛЪЖАТима увеличения между 15 и 150 % на някои стоки------------- На КОИ? Чакам снимки на етикети отпреди една година? Доказателства? Или така ти казаха да пишеш строгите чичковци с рублите?
отговор Сигнализирай
33
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 8 Не харесвам 1
какво месо бе само отрови
отговор Сигнализирай
Новини