IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Токсиколози: Домашната ракия - смъртоносна!


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

81
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 26 Не харесвам 1
Другите 80 % са се натровили с гъби.
отговор Сигнализирай
80
Румбо
преди 8 години
Харесвам 25 Не харесвам 1
Тоя материал освен като поръчков,иначе не може да бъде окачествен!Т.нар. домашНЯРка може да бъде най-различна по качество,но пак е по-безопасна от ментетата фабрикувани по гаражи от спирт с неизвестен произход,често технически!Колкото до качеството-произведената по всички правила домашна ракия е на нивото на среден клас заводска,че и по-добре.А майсторите правят и по-добра от всяка фирмена,но те са малко на брой.На практика масовата заводска се прави от спирт,често внос от Украйна (!)
отговор Сигнализирай
79
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 23 Не харесвам 2
близо 20% от хората, попаднали в отделенията по токсикология са постъпили след употребата на "домашен", нелицензиран алкохол.-------------А другите 80% от какъв алкохол :D
отговор Сигнализирай
78
От доктора
преди 8 години
Харесвам 23 Не харесвам 2
Ако ракията е правена от някои недобросъвестни, както случая в Разлог с изтровените Да, но ако я прави съвестен човек за собствена употреба и за приятели ще е в пъти по-добра, защото в нея няма захар и първакът се маха. А ако се направи от мелнишко грозде без да се добавя захар, защото захарността е много висока и се превари двойно, е направо супе. Имам познати производители на фабрияен алкохол и .... само есенции, бои и спирт, мерси, но предпочитам домашното. Всички професори се избиват за дома
отговор Сигнализирай
77
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 17 Не харесвам 2
Как да няма хигиена? Вижте че на снимката казанджията работи с бели ръкавици.
отговор Сигнализирай
76
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 12 Не харесвам 4
До Айде бе, 83И нашите дядовци и те са умирали от това като се случи. "Отрова ама еликсир" му викат на такъв тип отровна ракия, винаги я е имало, особено преди, когато етил и метил е било 'се тая, докато не достигне черния дроб и цялата маса пияници не паднат мъртви. Метиловото отравяне не е конспирация а реалност. На вкус са еднакви, но при попадане в черния дроб едното става на мравчена киселина и ни убива отвътре, другото ни напива.
отговор Сигнализирай
75
MAKEDON
преди 8 години
Харесвам 11 Не харесвам 0
E... taka sakaat da kazat deka treba da piete Brendy i Whiskey, Skotch ....ami Evropejci ste e.ave belja... aahahaaaaaa
отговор Сигнализирай
74
Айде бе,
преди 8 години
Харесвам 29 Не харесвам 0
то на токсиколозите, лекарите и технолозите дедовците им все бандеролни ракии са пилиЗа пра-дедовците и дума нема да напиша )))
отговор Сигнализирай
73
казанджи Йово
преди 8 години
Харесвам 28 Не харесвам 0
Глупости на търкалета! Има и хубави и калпави домашни ракии - всеки е пробвал, но "отровни", "убийци" и т.п. журналистически измишльотини - не!Трябва да купуваме *** на производителите, които между другото, паралелно правят и ментаците от рода на "ракия бяла" и "ракия жълта" по за 3 кинта литъра.Всичко на официалния пазар, под 10 лв. за бутилка е спиртна напитка - спирт и есенции. Влезте в магазин и разгледайте добре етикетите ;)
отговор Сигнализирай
72
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 13 Не харесвам 4
До ДиагнозаИ как разделяш метила от етила в домошарката? И Бай Иван как тества състава на ракията? Силно се съмнявам да ползва тестови плочки или маркери с реактиви и да взима проби.
отговор Сигнализирай
Новини