IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Ракия, вино - половината от алкохола у нас е нелегален


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

23
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 18 Не харесвам 0
До ТоталнатаТака, както си описал се прави ракията за продаване.За мене си я правя от тон изчистено грозде с 10 кила захар за старт на ферментацията.Това лято пък смокините дадоха над 300кила плод. Изкарах 23 литра ракия. Пак 10 кила захар.Пак само за лични нужди.
отговор Сигнализирай
22
До бай Пешо
преди 4 години
Харесвам 7 Не харесвам 3
Не се напивай и няма да те боли глава.
отговор Сигнализирай
21
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 35 Не харесвам 1
"И най-калпавата заводска ракия е по-добре от най-качествената домашна ракия", смятат още специалистите.Еее няма такива платени манипулатори "Специалисти". Кой ви плати да плашите хората бре ей ? Да съгласен съм че трябва да знаеш от какъв човек купуваш виното или ракията, и да знаеш къде я прави. Но да истипосвате целия отрасъл по такъв начин пред медиите. Кучета продажни. Даа давайте си парите на заводите където от 1 кг. грозде правят по 3 литра вино !
отговор Сигнализирай
20
До 19
преди 4 години
Харесвам 19 Не харесвам 0
Ферментационни - да. Дестилационни - доста по-късно от вашите 200 века. Прочетете средновековни източници. Напитките са били :Медовина - ферментирал сироп от мед.Оловина - ферментирал извлек от покълнало зърно, т. е. малц - демек бира (ейл). Вино - ферментирал гроздов сок.Ракията е сравнително ново откритие. Със сигурност не 200-та века на Щерю.
отговор Сигнализирай
19
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 41 Не харесвам 1
Някога наистина е имало жестоки винпромски ракии, *** и тн. и тн.,но да ме кръщават, че ракията ми е по-лоша и от най-долната заводска може да хванат да ме разведат за оная работа.
отговор Сигнализирай
18
do 15
преди 4 години
Харесвам 13 Не харесвам 1
Добре би било да правиш разлика, между това кога един процес е описан по модерните разбирания за наука, и от кога същия процес се ползва, като познание предавано от поколение на поколение.Повечето ферментационни процеси, се използват от човечеството много преди да ги открие науката.
отговор Сигнализирай
17
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 25 Не харесвам 1
Българина скача като му посегнат на ракията.А това че му крадат парите ще го преживее.
отговор Сигнализирай
16
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 26 Не харесвам 1
Защитават правото на българския потребител да си купува бутилка вино за 30 лв., което често се оказва направено от някой винпром от винена ***, спирт, вода и ароматизатор.
отговор Сигнализирай
15
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 33 Не харесвам 5
Всяка година си правя домашно вино достатъчно до следващата реколка. По-добро е от 90 % от вината на пазара. Излиза ми около 2 лв. литъра, а за да си купя вино с такова качество от пазара струва поне 10 пъти повече.
отговор Сигнализирай
14
Абе смешник
преди 4 години
Харесвам 3 Не харесвам 6
С минуса. Преди колко време мислиш е измислена дестилацията, че българската рачия е на 20000 години?
отговор Сигнализирай
Новини