Една от най-често използваните съставки в кулинарията е маслото. Обичаме да го хапваме върху препечена филийка, да го добавяме към тестата за питки, хлябове, към месните специалитети. Но дали готвим с него правилно?
Вижте някои от най-често допусканите кулинарни грешки, както и съвети за по-вкусен резултат.
Използване на грешна температура на маслото
Нещо много важно при приготвяне на печива с масло е неговата температура. Когато в рецептата за любимия ви кекс или бисквити пише, че маслото трябва да е на стайна температура, това означава маслото да е наистина меко, за да може лесно да се свърже със захарта и да се образува плътна и кремава основа.
Ако решите да разтопите маслото, за да стане по-лесно бъркането, това може да доведе до образуването на въздушни джобове, което може да направи крайния резултат не пухкав, а да е по-сплескан. Когато приготвяте тесто за пай, бутертесто, работете с масло, което е наистина студено.
Твърде мекото масло няма да ви свърши работа и няма да направи по-люспесто и вкусно тестото. И все пак, ако по рецепта маслото трябва да е разтопено и да се комбинира с яйца, трябва да го оставите да изстине малко, за да не сготвите яйцата.
Има ли значение дали маслото ще е солено или не?
Да! Когато готвите с неосолено масло, може да контролирате количеството добавена сол. Ако все пак рецептата включва такова, започнете с по-малко количество, опитвайки постоянно, за да знаете дали да добавяте допълнително сол или да я пропуснете. Несоленото масло е идеално и за приготвянето на солени сосове, което ви позволява вие да определите според вкуса ви солеността. Солено масло може да пробвате за сандвичи, сосове, при приготвяне на зеленчуци.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Wall Street записва трети пореден ден с ръстове в очакване на ход от Фед
Бизнесът търси все повече интердисциплинарно подготвени специалисти
Петър Чобанов: Позитивите от еврозоната няма да дойдат автоматично като подарък
Жени в армията – Европа се подготвя за новите предизвикателства за отбраната
Съоснователят на "Лукойл" Леонид Федун продаде дела си в компанията
1 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в развитието на въглищните райони в България през 2026 г.
Дългът на "Руските железници" достига 50,8 млрд. долара
Сигнали от София: Плащаме данъци, а няма елементарни нужди и удобства
ChatGPT срещу сервизите: Да спестиш 3 хил. долара с помощта на изкуствен интелект
Земетресение удари остров Крит
Квартал в София: Разбити настилки, занемарени площи, липса на кошчета...
Ковънтри продължава да мачка, дръпна с 10 точки в Чемпиъншип
Трилър в Ботевград! Реал излъга Апоел в Евролигата
Арсенал - Байерн Мюнхен
Извънземна класа: Магията на Кенан Йълдъз донесе първа победа на Юве в Шампионска лига
Гуардиола сгреши и Леверкузен шокира Ман Сити
Челси удари лошо Барселона
Дневен хороскоп за 26 ноември, сряда
ИГРА: Участвайте и можете да спечелите страхотни награди от "Зоотрополис 2"
Задължителни ястия за Андреевден
Фитотерапевт: Черен бъз с мащерка е златна комбинация за имунитет
3 мандали разкриват какво ви очаква през декември
6 жени, които доказват, че успехът е възможен на всяка възраст
Разкриха нови факти за трагичното потъване на "Титаник"
Желязков: Всяка държава трябва да e равно представена при преговорите за нейното бъдеще
Пета титла за бадминтонистите на Ракетлон (Варна)
Тръмп: Споразумението за край на войната е все по-близо
Трагедията е огромна! Втора жертва на катастрофата край Шумен
Макрон: Мирните преговори за войната са в решаващ момент
Три ключови тенденции, които определят бъдещето на електроенергията
Учени предлагат на Луната да се създаде „резервно копие на живота“
Революционно откритие: Нивото на тревожност се контролира от имунни клетки
Препарат се провали във финалната фаза на изпитванията срещу болестта на Алцхаймер
Лек като алуминий, здрав като стомана: Създадоха нов материал, подходящ за летателни апарати
Китай изстреля безпилотния „Шънджоу-22“ към станция „Тянгун“