IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

9 употреби на свинската мас


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

16
да,да ама не
преди 4 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
До морскиМоже това, което са събрали някъде за да му изкарат маста да е съхранявано неправилно! Дори от прясно заклано животно, ако се забавиш и не го оправиш навреме и сланината и тлъстината за мас се развалят и вмирисват! Нищо ново! А ако производителите са мундари и е имало в материала от нескопен нерез - тогава става само за производство на парфюми, но...!
отговор Сигнализирай
15
морски
преди 4 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
До Киро РамботоНаистина има `силна неприятна миризма`. защото прасетата се хранят с риба напр.Само строго определено време трябва да е това. Просрочиш ли го ... ето го резултата.
отговор Сигнализирай
14
да,да ама не
преди 4 години
Харесвам 3 Не харесвам 2
Че то останаха ли прасета дето имат и тлъстини за да изкараш мас! На последното свинско изпълнение прасето беше към 150 килограма живо тегло, мръвка много а сланина нямаше; само на врата имаше до 3-4 см дебела сланина и то много малко! По "осмянката" също, това от което главно се изкарва маста - тлъстините между осмянката и червата също тънко!С тия кръстоски дето стават само на месо и кокали - откъде мас?! Навремето прасетата бяха с по 8-10 см сланина, а сега - спортисти!
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 7 Не харесвам 1
Който маже фелия с мас ще получи много власт .
отговор Сигнализирай
12
Киро Рамбото
преди 4 години
Харесвам 5 Не харесвам 1
Веднъж купих свинска мас, която да използвам за рецепта, но имаше силна неприятна миризма и рецептата не се получи добре. Не знам, дали не е била от нерез? Много силно миришеше, а мога да направя сравнение, защото преди години на село имахме прасе.
отговор Сигнализирай
11
ей да знаете
преди 4 години
Харесвам 12 Не харесвам 3
най-добре е да намажете филийка с мас и да търчите като изоглавени по поляната. По умни няма да станете, но един ден може да станете премиер. Обаче много е важна филийката с мас, да знаете.
отговор Сигнализирай
10
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 14 Не харесвам 3
Също за мазане на филии в ранна детска възраст,когато си решил да пълниш чекмеджетата като пораснеш и да караш джипка по селата.
отговор Сигнализирай
9
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 11 Не харесвам 2
Най-доброто за мазане при нарязване на резби,ръчно с метчил и флашка,а също и при нарязване на резби на струг и други винтонарезни машини.ДъБест.
отговор Сигнализирай
8
Чичо
преди 4 години
Харесвам 8 Не харесвам 3
Бай Иван я използва редовно, когат ме опъва.
отговор Сигнализирай
7
Анонимен
преди 4 години
Харесвам 12 Не харесвам 1
Стара бг рецепта за пурички:1ч. чаша разтопена св.мас1 чаша(200 мл.) бяло вино(или бира)3,4 с.лъж.пудра захар1 ванилиябрашно за замесване на не твърдо тесто(малко повече от 4 ч.ч.)От изброените продукти замесете нормално-нелепнещо тесто.Разточете по-тънък лист и нарежете на квадрати.Във всеки поставете по правоъгълно парченце локум и завийте на пуричка.Подредете ги в намазнена тава и печете на 180 гр.до зачервяване.(Или оформите на топче с пълнеж от локум и смл.орехови ядки)
отговор Сигнализирай
Новини