Френски хлебар изживява история като в Амели Пулен

Щъркелът на Ивон Стенжел бил откраднат миналия юни и оттогава елзасецът получава от него картички от цял свят
10 мар 2007 17:42,
Френски хлебар изживява история като в Амели Пулен
В Сидни птицата е посетила представление на "Лебедово езеро", гласи текстът на една от картичките. Снимка: АФП
Както в историята с градинското джудже във филма "Невероятната съдба на Амели Пулен", един хлебар от Елзас получава снимки на гумения си щъркел, който "позира" пред различни известни паметници в четирите краиша на света, съобщи АФП.

Щъркелът на Ивон Стенжел е бил откраднат една нощ миналия юни. Той е бил поставен на покрива на малка дървена хижа по време на местния празник на бирата.

"Когато се върнах от почивка в края на август получих пощенска картичка с щъркела, сниман пред Айфеловата кула. На нея пишеше: "Заминах за Париж на покупки", споделя Ивон.

Две седмици по-късно той получил нова пощенска картичка – този път щъркелът бил сниман пред Бранденбургската врата в Берлин. Три месеца след това птицата стигнала и до операта в Сидни, където, според посланието на картичката, гледала представление на "Лебедово езеро".

Преди три седмици хлебарят получил снимка на щъркела пред Статуята на свободата в Ню Йорк. Дори и самите картички да са монтаж, всички пликове са били с печат от страните, от които са пратени, уверява Ивон.

Той все още няма идея кой може да е авторът на шегата. Може би някоя стюардеса, както във филма на Жан-Пиер Жьоне...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание